• 20:51 – Модні кольори 2019 року в одязі – що носити і як модно поєднувати? 
  • 22:05 – Жіночі черевики – весна 2019 фото наймодніших моделей сезону 
  • 19:48 – Модні кольори весна-літо 2019 – що носити цього сезону? 
  • 19:43 – Що носити цієї весни: 10 головних трендів 

РВП для громадян України на 2019 рік. Документи

Останнім часом багато українців виїжджають до Росії, інші зарубіжні країни. Одні українці їдуть заробляти гроші, інші одружуються, виходять заміж за іноземця, надходять вчитися в закордонні навчальні заклади. Щоб перебувати в іншій країні законно, необхідно оформити спеціальний документ (РВП). Він видається тимчасово, до отримання законного дозволу на проживання (вид на проживання). Для його отримання необхідно написати спеціальне прохання в міграційну службу країни (в Федеральну міграційну службу Росії). Для отримання РВП необхідно зібрати необхідний пакет документів. Можна також оформити РВП для громадян України 2019 спрощеному порядку.
РВП для громадян України на 2019 рік. Документи

Що собою являє РВП

РВП - відмітка в паспорті (або окремий документ), що дозволяє тимчасово перебувати в сусідній країні на законних підставах.
Видається документ на території тієї країни, де українець бажає отримати тимчасове житло. Причин на переїзд можуть бути різними: заміжжя, возз'єднання з родичами, яке проживає на чужині, навчання, робота. РВП може виглядати по-різному: як проста позначка в паспорті, може видатися окремим документом (окремий документ видається громадянам, які зовсім ніде не прописані, не мають певного місця проживання).

З документом українець в чужій країні має право:

безкоштовно звертатися до лікарів будь-якої категорії, отримувати необхідну медичну допомогу;
створити свою справу, відкрити власне підприємство;
отримати індивідуальний податковий номер, звернувшись до податкового інспектора;
взяти кредит в банку, відкрити депозит, скористатися іншими банківськими послугами.


Даний документ має кілька мінусів:

максимальний термін видачі документа - три роки, без права продовження (за цей час необхідно оформити право на проживання);
українець має право працювати, вчитися, проживати в тому регіоні, області, де була отримана довідка, тобто, людина прив'язана до того мету, де був отриманий документ;
з документом РВП можна отримати не всяку посаду, українець не зможе влаштуватися в муніципалітет, вступити на службу, отримати посаду, пов'язану з державою, її цілісністю;
українець не має право вибирати Президента Росії на виборах.


Звернутися з відповідною заявою українці необхідно в Федеральну міграційну службу (якщо людина перебувати в Росії), в міграційну службу країни, на території якої перебуває громадянин України. РВП для громадян України з 2019 року оформлятися за зміненою системою.
РВП для громадян України на 2019 рік. Документи


Список документів, порядок оформлення в 2019 році


Багато хто задається питанням, як отримати РВП громадянину України? Перший крок - написати відповідну заяву, для оформлення якого потрібно звернутися в міграційну службу країни. Для цього необхідно звернутися в область, де іноземець буде. В інших районах житель сусідньої держави не зможе вчитися, працювати. Заява подається разом з іншою документацією. Разом із заявою, усіма необхідними документами також необхідно вказати мету приїзду в країну (навчання, робота, приїзд до родичів).

Документи на РВП для громадян України 2019:

Заява. Потрібно вказати особисті дані, країну проживання, тобто громадянство. Також необхідно вказати стать заявника, паспортні дані, адреса прописки, номер мобільного телефону, освіту, вказати заміжня іноземець чи ні, дати інформацію про рідних, близьких, стаж роботи.
Дві фотокартки (особа повинна виглядати чітким, що не розмитим, що не спотвореним). Розмір фотографії - від трьох до чотирьох з половиною.
Документ, що підтверджує особу людини (якщо іноземець пред'являє паспорт, всі сторінки повинні бути переведені на іншу мову, в основному російський);
Довідка, що підтверджує несудимість людини (довідка повинна видаватися не раніше, ніж три місяці подачі документів);
Картка мігранта;
Перед подачею відповідної заяви, необхідно сплатити державний податок, надати квитанція про сплату (на російські гроші державне мито становить 1600 рублів);
За місяць до подачі документів необхідно пройти медичне обстеження на наявність інфекції, ВІЛ, отримати довідку про відсутність наркозалежності;
Документ, що підтверджує, що українець добре знає мову тієї, країни, куди він приїхав;
Зробити відбитки пальців.


Щоб підтвердити володіння мовою (найчастіше це російська), потрібно пройти відповідний іспит. Для проходження тестів, також необхідний пакет документації: паспорт-оригінал, копію паспорта (також можна у нотаріуса завірити переклад всіх сторінок паспорта, посвідчення особи). Також для перевірки на володіння мовою потрібна картка мігранта, тимчасова реєстрація.

РВП для громадян України на 2019 рік. Документи


Отримання РВП для громадян України в 2019 році в Росії, буде також видаватися за деякими привілеїв. Сюди відносяться:

діти біженців з Донбасу, яким не виповнилося вісімнадцяти;
люди, родом з колишнього Союзу;
українці, які мають коріння з Росії;
близькі родичі жителів Федерації;
українці, які мають інвалідність, діти яких проживають, мають російську прописку;
чоловік, дружина росіянина, який має своє житло в Росії;
жителі зарубіжних країн, службовці в Російській Федерації;
іноземці, які бажають зробити інвестиції.


Подати документи, заяву на оформлення документа тимчасового права проживання, можна також в онлайн-режимі, відвідавши сайт Єдиного порталу.


Оформлення по шлюбу


Дуже часто українці укладають шлюб з росіянами, жителями інших зарубіжних країн. Для легального перебування в Росії зі своєю другою половинкою, потрібно оформити РВП по шлюбу для громадян України. Документ дозволяє проживати три роки, користуватися всіма правами країни.

Щоб мати можливість укласти шлюб з іноземцем, дружині, чоловікові необхідно надати штамп реєстрації із місцем прописки в Російській Федерації. В такому випадку укласти шлюб можна навіть в одному з російських ЗАГС. У свідоцтві про укладення шлюбу має бути вказана інформація, що підтверджує легальність даного союзу.

У деяких випадках шлюб визнають недійсним. Таке відбувається в двох випадках: якщо у чоловіка, дружини вже є законна пара, другий випадок - одруження заради російської прописки.

Щоб отримати РВП по шлюбу, який вже відбувся, необхідно звернутися до відділення Федеральної міграційної служби для взяття на облік як дружина, чоловік росіянина. Потім необхідно почати процес збору необхідних документів:

легітимний документ, що підтверджує особу іноземця;
паспорт російського громадянина, з яким було укладено шлюб;
документ про тимчасову реєстрацію;
картку мігранта;
довідку про несудимість, видану за три місяці до подачі документів;
свідоцтво про шлюб;
чотири фотографії;
диплом з курсу володіння мовою.


Необхідно також сплатити державний податок. Сума мита - 1600 рублів. Без надання квитанції про оплату прохання не приймається. Також необхідно сплатити за курси володіння мовою (5300 рублів), за медкомісію (2900 рублів).
РВП для громадян України на 2019 рік. Документи
  • Сьогодні
  • Популярне
  • Читають