• 18:43 – Подарунки на Новий рік 2019 своїми руками, покрокові інструкції виконання (з фото) 
  • 11:32 – Новорічні рамки 2019 для Фотошопу на прозорому тлі: завантажити безкоштовно 
  • 11:24 – Що подарувати мамі на Новий рік 2019: подарунок від доньки чи сина, недорогий і зроблений своїми руками 
  • 11:24 – Креативні подарунки на Новий рік 2019 | Зроблені своїми руками 

Меню на Новий рік 2019

2019 рік – рік Земляної Свині. Складаючи меню на Новий Рік, ви повинні знати, які страви приготувати, а від чого варто відмовитися. У цьому вам допоможе наша стаття.

Що не варто готувати на Новий Рік 2019?


Символ наступаючого 2019 року – це свиня і, як відомо, ця тварина любить добре і смачно поїсти. Символ 2019 року не так примхливий у виборі їжі, тому новорічне меню може бути найрізноманітнішим, але єдиним винятком є свинина, ось її не потрібно використовувати для приготування страв до новорічного столу.

Меню на Новий Рік 2019


Святкове меню може включати:

  • Варене, копчене, запечене або тушковану м'ясо. Можна використовувати яловичину, телятину, кролятину, баранину.

  • Страви з птиці. Використовуйте куряче, гусяче, качине або індиче м'ясо.

  • Страви з риби.

  • Різні овочеві та м'ясні салати.

  • Овочі та фрукти в будь-якому вигляді.

  • Різні десерти.


  • Ми розповіли, які продукти потрібно використовувати, щоб приготувати святкові страви, а від яких потрібно відмовитися в цьому році. Нижче вашій увазі пропонуються рецепти страв для новорічного столу.
    Меню на Новий рік 2019

    Закуска у вигляді новорічної іграшки


    Для приготування такої закуски візьміть:

  • Філе курки 300 г

  • Сир – 200 г

  • Волоські горішки – одна жменя

  • Часник – 1 зубок

  • Майонезний соус

  • Зелень

  • Оливки – кілька штук для прикраси


  • Приготування закуски:

  • Зваріть куряче м'ясо і подрібніть його.

  • Подрібніть на тертці твердий сир.

  • Подрібніть зелень, горіхи і часник.

  • Всі інгредієнти з'єднайте і додайте до них майонез.

  • Скачайте кульки з цієї маси і обваляйте в крихті з горіхів.

  • Розріжте маслину навпіл і прикріпіть її до м'ясного кульці і зробіть петельку з зелені.


  • Меню на Новий рік 2019

    Салат «Французький поцілунок»


    Для приготування салату потрібні такі інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 300 г

  • Цибуля – 1 шт

  • Сухе біле вино – 100 мл

  • Помідор – 3 шт

  • Твердий сир – 200 г

  • Майонез

  • Масло рослинне для обсмажування

  • Сіль і перець


  • Спосіб приготування:

  • Почистіть цибулю і наріжте його чверть-кільцями, залийте на 10-12 хвилин окропом, злийте воду. Далі змішайте з сіллю і відставте в сторону.

  • М'ясо наріжте шматочками, посоліть, поперчіть. На розпечену сковороду налийте олію і обсмажте м'ясо на сильному вогні, швидко його перемішуйте. М'ясо повинно бути смаженим, а не тушкується. Далі влийте вино, перемішайте, накрийте кришкою і залиште.

  • Помідори очистіть від шкірки, насіння, приберіть зайвий сік і дрібно покришіть.

  • Сир наріжте кубиками.

  • Змішайте всі інгредієнти і додайте майонез, перемішайте і прикрасьте за бажанням.



  • Меню на Новий рік 2019

    Гаряче блюдо


    На гаряче можна зробити «М'ясні лукошки». Для їх приготування вам знадобиться:

  • М'ясний фарш – 500 г (Використовуйте будь фарш, крім свинячого. Свинину варто виключити зі святкового меню на 2019 рік )

  • Цибуля – 1 шт

  • Хліб білий – 60-80 г

  • Молочко – 1/2 склянки

  • Сир – 200 г

  • Томати– 3 шт

  • Рослинна олія

  • Яйце – 2 шт

  • Зелень, спеції


  • Приготування страви:

  • Хліб покладіть в молочко, він повинен бути черствим.

  • Наріжте цибулю, відіжміть хліб, з'єднайте з м'ясом і яйцем.

  • Посоліть, додавши спеції і зелень.

  • Сформуйте котлетки, зробивши поглиблення. Посмажте їх.

  • Очищені від шкірки і насіння помідори наріжте кубиками.

  • Натріть сир, змішайте з помідорами і покладіть їх у поглиблення на котлетки. Змастіть жовтком, попередньо збивши його

  • Надішліть випікатися в духовку на 20 хвилин. Температура повинні бути 180-220 градусів.


  • Меню на Новий рік 2019

    Гуска фарширована яблуками


    Для приготування цієї страви вам потрібно взяти такі продукти:

  • Тушка гусака – 1 шт

  • Сіль

  • Чорний мелений перчик

  • Сушена паприка

  • Кілька зубків часнику

  • Цибулина ріпчастої цибулі

  • 3 яблука

  • 100 г горіхів

  • 1 апельсин

  • 100 г кураги або абрикос

  • 100 г чорносливу

  • Рослинна олія


  • Приготування страви:

  • Помийте і обсушіть гусака.

  • Посоливши, поперчив його з усіх сторін, всередині натріть часником, а зовні присипте ароматною паприкою.

  • Зробіть начинку. Зніміть шкірку з яблука і наріжте його, очистіть і наріжте апельсин, вимийте курагу і чорнослив, подрібніть горішки, потім все змішайте.

  • Начиніть гусака та скріпіть, використовуючи шпажки або голку з ниткою. Це потрібно для того, щоб сік залишався всередині і м'ясо було соковитим.

  • Далі намажте маслом гусака, яке допоможе зробити скоринку рум'яною і хрусткою. Використовуйте рослинну олію.

  • Яблука і цибулю розрізати на 4 частини і разом з фаршированим гусаком покладіть на деко.

  • Накрийте його фольгою і відправте в духовку на три години випікатися на середньому вогні.

  • Періодично, а саме через кожні 30 хвилин, поливайте гусака жиром, який з неї випливає.

  • За 15-20 хвилин до того, як гусак буде готовий, зніміть фольгу, полийте гусака жиром, що залишився, і соком апельсина, і нехай запікається, купуючи рум'яний колір і хрустку скоринку.

  • Для подачі виберіть велике блюдо, на яке покладіть гусака, посипте його зеленню і обкладіть тушкованими яблуками і свіжими апельсиновими кружечками.



  • Меню на Новий рік 2019

    Лосось під сиром


    Для приготування цієї страви потрібні наступні продукти:

  • Одне силі лосося

  • 50 г твердого сиру

  • 2-3 ст. л. сухарів

  • 2 яєчних жовтка

  • Один лимон

  • Зелень

  • Сіль і перець


  • Приготування лосося під сиром:

  • Увімкніть духовку на 200 градусів.

  • Промийте зелень і подрібніть її.

  • Візьміть велику тертку і натріть сир.

  • З половинки лимона натріть цедру і видавіть сік.

  • Далі змішайте зелень із сиром, цедрою, лимонним соком, сухарями і жовтками. Посоліть, перемішуючи інгредієнти.

  • Рибу помийте і обсушіть.

  • Змастіть деко маслом і покладе на нього лосося. Потім намажте рибку тією сумішшю, яку ви зробили і запікайте до готовності.


  • Подавайте таку рибу з овочевим свіжоприготованим салатом.
    Меню на Новий рік 2019


    Лосось із соусом


    Необхідні продукти:

  • Один лимон

  • 50 г курячого або рибного бульйону

  • 1 ст вершків

  • 1 ст. л. рослинного масла

  • 680 г філе лосося

  • Сіль

  • Перець

  • Зелень


  • Приготування страви:

  • 3 ст. л. соку лимона з'єднайте в сотейнику з бульйоном і вершками. Поставте на вогонь і як тільки закипить, відразу ж зробіть мінімальний вогонь і варіть ще 10 хвилин. Посоліть і поперчіть.

  • Добре помийте лосося і просушіть його. У сковороду влийте масло і покладіть рибку одним шаром, нагрійте.

  • Розігрійте сковороду і викладіть рибу. Обсмажуйте по 3-5 хвилин з обох сторін, посоливши рибку. Час залежить від того, яка товщина риби.

  • Посмажену рибу покладіть на тарілку і полийте її соусом. Посипте зеленню і додайте часточки лимона.


  • Меню на Новий рік 2019

    Салат «Зимовий поцілунок»


    Необхідні інгредієнти:

  • Один банан

  • Одне яблуко

  • Солодкий сирок

  • 2-3 ст. л. нежирної сметани

  • Ягоди для прикраси


  • Спосіб приготування:

  • Фрукти почистити. Банан нарізати кружечком, а яблуко – квадратиком.

  • На дно викласти нарізаний банан, потім яблко.

  • Наступним шаром буде солодкий сирок.

  • Полити все сметаною.

  • Прикрасити ягодами.

  • Меню на Новий рік 2019

    Десерт і напої


    На десерт ви можете пригостити ваших гостей ягодами, фруктами, домашньою випічкою, тортиком, запіканкою або фруктовим салатом. Щоб ви не приготували на десерт, собачка оцінить все.
    Меню на Новий рік 2019


    Подавайте до столу натуральні напої, а саме морси, соки і компоти. З алкоголю це може бути вино, наливка, лікер.
    Меню на Новий рік 2019

    Шоколадний фондан


    Щоб спекти дане ласощі, вам потрібно взяти такі продукти:

  • 80 г темного шоколаду

  • 50 г вершкового масла

  • 2 яйця

  • 30 г цукрового піску

  • 30 г борошна

  • 2 ч. л. какао


  • Як готувати?

  • Поламаний шматками шоколад з'єднайте з маслом.

  • Топіть шоколад і масло за допомогою водяної бані.

  • Збивши цукор з яйцями, додайте до неї розтоплений шоколад. Ви повинні побачити густу масу, вона повинна бути однорідною.

  • Просіяти борошно, додайте її в шоколадну масу. Добре перемішайте віночком.

  • Температуру духовки виставите на 200 градусів.

  • Змастивши маслом форми для випічки, присипте їх какао.

  • Помістіть шоколадну масу у форми і випікати 5-7 хвилин.

  • Готові фонданы не виймайте відразу з форми, нехай охолонуть хвилин 5.

  • Потім дістаньте фондан з формочки. Щоб це зробити, потрібно притиснути страва до форми і перевернути форму на блюдо.


  • Подавайте теплим, прикрашеним ягідками, мяткой. Присипте цукровою пудрою.
    Меню на Новий рік 2019

    Сподіваємося, наша стаття допоможе вам скласти новорічне меню. Дорогі читачі, з Наступаючим Новим Роком і Різдвом! Здоров'я, щастя вам і вашим близьким!
    Меню на Новий рік 2019
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають