• 20:40 – Анекдоти про Новий рік 2019 — привід для святкового сміху 
  • 21:53 – Весільний гороскоп на 2019 рік Свині по знаках зодіаку 
  • 20:51 – Цікавий Новий рік 2019 — як яскраво зустріти свято 
  • 21:04 – Маски на Новий рік 2019 своїми руками. Як зробити карнавальну маску: ідеї + фото 

Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019

Господинею 2019 року стане Земляна Свиня. Зрозуміло, що окосту, холодець з ніжок, рулети, асорті, салати, закуски з свинини готувати не можна. У нашому розпорядженні риба, яловичина, м'ясо птиці, баранина, крупи, багатий набір овочів і фруктів. Зазвичай для святкового столу рідко хто купує пшоно. Інша справа, Новий 2019 рік. Пшоно – відмінний інгредієнт, щоб здивувати рідних і порадувати талісман року.

Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


За китайським календарем рік Земляного Свині настає в 2019 році. Господиня сама любить поїсти, тому оцінить щедрий і багатий стіл з різноманітними гарячими стравами, салатами, закуски з м'яса, риби, овочів. Не має претензій і до легким, солодких десертів. З небажаних частувань тільки страви зі свинини.

Яким гарячих страв віддати перевагу, щоб задобрити Свиню


Якщо побоюєтеся неперевірених рецептів, зробіть тільки частина страв по-новому. Запевняємо вас, вони сподобаються вашим гостям більше, ніж страви, зроблені по-старому.

Качка в яблуці


Пропонуємо безпрограшний рецепт новорічного гарячого страви з качиного м'яса.
Потрібно на 1 персону:

  • 100 г качиної м'якоті;

  • 30 г якісного чорносливу;

  • 70 мл густих вершків;

  • перець чорний і сіль;

  • 30 мл олії рафінованої;

  • 1 зелене яблуко;

  • 40 г брусничного соусу;

  • 2 листочки м'яти;

  • 5 г цукрового піску.


  • Приготування: 40 хвилин.
    Цінність порції: 207 ккал.
    Як зробити:

  • Качину м'якоть нарізати соломкою, потім обсмажити на олії.
    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


  • Влити в сковорідку густі вершки, дочекатися, коли вони выпарятся і додати за смаком спеції.
    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


  • Додати до м'яса нашатковану соломкою промитий чорнослив.
    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


  • З зеленого яблука акуратно вирізати м'якоть під начинку.
    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


  • Викласти приготовану начинку в яблуко. Відправити в духовку на 6-8 хвилин. Температура — 180?C.
    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


  • На стіл окремо подати брусничний соус і м'яту. За смаком можна додати цукровий пісок.


  • Ароматні баранячі котлети на кісточці


    У цьому новорічному рецепті відтінити яскравий смак баранячих котлет допоможуть анчоуси і свіжа петрушка.
    Склад страви:

  • 1 кг натуральних баранячих котлет на кісточці;

  • 45 мл олії оливи;

  • 1 щіпка перцю чорного меленого;

  • 1 дрібка морської солі.


  • Знадобляться для соусу:

  • 1 пучок зелені петрушки;

  • 3 анчоуса;

  • 1/2 перцю чилі.


  • Знадобляться для гарніру:

  • 17 помідорів сорту Слива;

  • 6 картоплин;

  • 3 фенхелю;

  • 2 зубчики часнику;

  • 65 мл олії оливи;

  • 1 пучок чебрецю;

  • 1 щіпка меленого чорного перцю;

  • 1 щіпка солі.


  • Час приготування: 45 хвилин.
    Кількість калорій: 340.
    Приготування:

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019



  • Розігріти духовку до 200?C.

  • Очищений картопля, 3 штуки фенхелю нашаткувати скибочками.

  • Очистити від лушпиння часточки часнику і нарізати пластинками.

  • Викласти на відповідний за розміром деко картоплю з фенхелем, посипати пластинками часнику.

  • Томати розрізати навпіл і помістити на овочі. Підготовлені інгредієнти, приправити сіллю, чорним перцем, олією оливи, посипати листочками чебрецю і відправити в гарячу духовку (25 хв).

  • Котлети на кісточці приправити за смаком, змастити олією оливи й обсмажити на гарячій сковорідці-гриль з кожного боку до повної готовності.

  • Приготувати ароматний соус: подрібнити петрушку, викласти на неї анчоуси і всі разом подрібнити ще раз, потім сбризнуть маслом.

  • Нарізати чилі кільцями, викласти до анчоусам з петрушкою і перемішати.

  • Готові котлети перекласти на прогріте блюдо і рясно змастити ароматним соусом.

  • На стіл подати з овочевим гарніром, запечений в духовці.


  • Телятина з грибами в лаваші


    Гриби з м'ясом – найкраще поєднання в кулінарії. Тому радимо приготувати з грибами телятину на Новий рік 2019 загорнувши всю цю смакоту в лаваш.
    Склад:

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019



  • 05 кг телятини;

  • по 1 штуці кабачка і болгарського перцю;

  • 2 печериці;

  • 100 мл курячого бульйону;

  • 80 г цибулі;

  • 1 біла частина цибулі-порею;

  • за смаком часник;

  • 75 мл олії рафінованої;

  • тонкий вірменський лаваш;

  • зелень на свій розсуд;

  • 20 мл соєвого соусу;

  • 50 г вершкового масла;

  • 70 г томатної пасти.


  • Час: 1,5 години.
    Цінність однієї порції: 310 ккал.

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


    Дізнайтеся, як приготувати гарнір з картоплі на святковий стіл.
    За посиланням ви знайдете більше рецептів для святкового столу з фото.
    На закуску зробіть святковий салат «Козел на городі» за цим рецептом.

    Як готувати:

  • Білий стебло порею нашаткувати кільцями, звичайний лук – четвертинками. Часник подрібнити, гриби нашаткувати скибочками, солодкий перець, кабачок —кубиками.

  • Телятину нарізати соломкою. Обрану за своїм смаком зелень подрібнити.

  • Приготувати соус: у мисці змішати соєвий соус, масло вершкове, томат і мелений чорний перець.

  • Викласти цибулю з часником на суху сковороду, приблизно через 3 хвилини додати масло. Протягом трьох хвилин обсмажувати, потім викласти печериці, порей, солодкий перець, кабачок. На сильному вогні довести овочі до напівготовності.

  • В цей же час, але тільки на іншій сковорідці обсмажити телятину на рафінованій олії. Потім перекласти м'ясо до овочів додати соус, бульйон, за смаком сіль, зелень. Готувати 5 хвилин.

  • На стіл подати, загорнувши телятину з овочами і печерицями в тонкі пласти вірменського лаваша.


  • Закуски і салати для прикраси столу на Новий рік 2019


    Який же новорічний стіл без закусок і салатів? Застілля 2019 року, звичайно ж, не обійдеться без незвичайних салатів, оригінальних закусок. Можна придумати власні рецепти страв, щоб задобрити символ року. Наприклад, купити пшоно і приготувати з них теплий салат. А в іншому свобода для кулінарної творчості.

    Теплий салат з пшона


    Якщо дотримуватися рекомендацій астрологів, то доведеться обов'язково приготувати страву з пшоном.

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


    Потрібні:

  • 1 склянка пшона;

  • 120 г моркви;

  • 1 перець солодкий;

  • 2 стебла селери;

  • 50 г сирного сиру;

  • за смаком базилік зелений;

  • третина лимона для соку;

  • за смаком приправи, оливкова олія.


  • Знадобиться: 35 хвилин.
    Кожна порція: 309 ккал.
    Готуємо:

  • Промити пшоно і готувати 15 хвилин у гарячій воді (500 мл).

  • Очищену моркву нашаткувати кільцями, викласти на сковорідку, тушкувати 7 хвилин.

  • Нашаткувати солодкий перець, стебло селери, відправити до моркви. Перемішати акуратно, щоб гуртки моркви не розвалилися.

  • Додати на сковороду пшоно, влити сік лимона, приправити і перемішати.

  • Викласти в красивий салатник, посипати тертим сиром, базиліком, збризнути маслом оливи.


  • Святкова закуска «Пірамідки з паштетом»


    Проста в приготуванні закуска здатна прикрасити новорічний стіл 2019 року.
    Потрібні:

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019



  • 150 г паштету з курячої печінки;

  • 2 яйця категорії «Добірна»;

  • 2 томата;

  • 1 огірок солоний;

  • 150 г несолодкого крекеру;

  • маслини без кісточки беруться за смаком.


  • Знадобиться: 40-45 хв.
    Цінність порції: 279 ккал.
    Готуємо:

  • Відварити яйця, остудити в холодній воді, зняти шкаралупу і нашаткувати яйце кільцями, помідори — кружальцями. Маслини поділити на половинки.

  • Дрібним кубиком нашаткувати огірок, викласти в миску. До огірка додати паштет, все гарненько перемішати.

  • Викласти на кожен крекер шар курячого паштету, зверху накрити другим крекером, намазати паштетом, покласти кружечок томату і на нього яєчне колечко. Прикрасити половинками маслин.


  • Канапе з фрикадельками


    Подайте на святковий стіл канапе з м'ясними фрикадельками на скибочках хліба, приправленого ароматним соусом з авокадо – виглядає ця закуска дуже ефектно.

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


    Потрібні:

  • 600 г яловичого фаршу;

  • 80 г цибулі;

  • плід авокадо;

  • 100 мл густих вершків;

  • 10 г часникової приправи;

  • 65 мл олії рафінованої;

  • за смаком зелень кінзи;

  • за смаком спеції.


  • Знадобиться: 25 хвилин.
    Калорійність: 299 ккал.
    Готуємо:

  • Нашаткувати дрібно цибулину і обсмажити на рафінованій олії.

  • Додати у фарш обсмажену цибулю, подрібнену зелень кінзи, приправити спеціями, перемішати.

  • З м'ясної маси сформувати фрикадельки і обсмажити їх на олії.

  • Для соусу змішати в чаші блендера шматочки авокадо, густі вершки, приправу часникову і кінзу.

  • На маленькі скибочки хліба викласти соус (приблизно 1 ч. л.), а зверху — по м'ясній фрикадельке.


  • Кульки з печінки тріски на Новий рік


    Кульки з печінки тріски можуть стати самої оригінальної закускою на святковому столі.
    Потрібні:

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019



  • 1 банку якісної печінки тріски;

  • 2 картоплини, зварені в шкірці;

  • 3 маринованих огірка;

  • 150 г цибулі;

  • 2 курячих яйця;

  • 50 г сиру твердих сортів;

  • 35 мл соєвого соусу;

  • 2 жмені кунжуту;

  • свіжа петрушка за смаком.


  • Приготування: 25-30 хвилин.
    Цінність: 279 ккал.
    Як зробити:

  • Картопля дрібно порізати, сир натерти, огірки порубати, подрібнити петрушку і цибулю.

  • З підготовленими інгредієнтами змішати печінку тріски, додати соєвий соус і сформувати кульки.

  • Злегка обсмажити насіння кунжуту на сухій сковорідці. Потім кожен кульку обваляти в обсмаженому кунжуті.

  • Викласти закуску на красиве блюдо, прикрасити зеленню.


  • На відео — ще один варіант приготування кульок з печінки:

    Святковий салат з консервованим тунцем


    Цей салат може стати переможцем за співвідношенням простоти приготування і смакових властивостей.
    Потрібні:

  • 100 г тунця натурального консервованого;

  • 50 г сиру;

  • 120 г моркви;

  • 1 огірок;

  • 1 яйце;

  • 30 г майонезу;

  • зелень + оливки за смаком.


  • Приготування: 30-35 хв.
    Одна порція: 265 ккал.
    Як готувати:

  • Моркву відварити, остудити і, знявши шкірку, натерти. Варене яйце дрібно нашаткувати.

  • Огірок, сир натерти, зелень подрібнити.

  • Взяти порційні салатниці (можна використовувати широкі келихи). У них викласти салат шарами, причому кожний необхідно покрити майонезом.

  • Шари викладати так: огірок, морква, яйце, зелень, тунець, натертий сир. Його майонезом змащувати не потрібно.

  • Прикрасити салат оливками.


  • Чудовий салат з морепродуктів


    Смачний салат з різними морепродуктів відмінно вписується в новорічне меню. А поєднання продуктів в точних пропорціях дозволяє досягти гармонійного смаку.
    Склад:

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019



  • 2 кальмара;

  • 1 упаковка (200 г) крабових паличок;

  • 45 г майонезу;

  • 2 курячих яйця;

  • 3 перепелиних яйця;

  • 10 мл олії оливи першого віджиму;

  • 25 г червоної ікри;

  • по 1 жмені нашаткованої зелені петрушки, кропу.


  • Приготування: 35 хвилин.
    Цінність: 259 ккал.
    Як готувати:

  • Відварити два види яєць. Охолоджені яйця очистити. Перепелині залишити, вони знадобляться пізніше. З курячих яєць вийняти жовток. Використовувати в салаті виключно тільки білок.

  • Охолоджені палички подрібнити, покласти в салатник.

  • З невеликою кількістю олії обсмажити на сковорідці-гриль тушки кальмарів. Потім нашаткувати їх тонкими кільцями. Перекласти до паличок.

  • Подрібнити білок довільно, додати до морепродуктів. Покласти червону ікру і приправити майонезом.

  • Готовий салат прикрасити половинками яєць перепелиних і зеленню.


  • На відео — рецепт святкового салату з морепродуктів:

    Листковий салат для дорогих гостей


    Новорічний стіл завжди рясний, тому зверніть увагу на рецепт салату святкового, але не важкий.
    Потрібні:

  • 300 г білої капусти;

  • 100 г маринованих шампіньйонів;

  • 200 г курячої м'якоті;

  • 100 г сиру (твердого);

  • 100 г майонезного соусу.


  • Приготування: 40 хвилин.
    Калорійність: 305 ккал.
    Як готувати:

  • М'ясо курки відварити в каструлі до готовності або запекти в духовій шафі, загорнувши м'якоть у фольгу.

  • Нашаткувати капусту соломкою і викласти на плоске блюдо.

  • На капусту розкласти нарізані печериці. Зверху гриби, змастити майонезом.

  • Наступний шар — з нарізаного курячого м'яса. Його полити злегка майонезом.

  • Знову шар з капусти, майонез. На завершення посипати натертим сиром.


  • Які напої повинні бути на новорічному столі 2019


    Якщо ви відзначаєте свято за всіма правилами і хочете подружитися з господинею року – Жовтої Земляний Свинею.
    Астрологи радять вживати тільки якісне шампанське з мінімальною кількістю цукру і сухі натуральні вина. Можна поставити на стіл напівсолодке вино, якщо воно хороше, європейське. З міцних напоїв віддати перевагу коньяку та віскі. Від пива краще зовсім відмовитися.
    Рекомендується уникати алкогольних коктейлів. Що стосується безалкогольної тематики, то краще відмовитися зовсім від шкідливої газованої води, магазинних фруктових і ягідних соків. Краще пити овочевий або фруктовий сік. Безалкогольний напій, який чудово підійде для всіх гостей, – це новорічний морс. Його рецепт представляємо вашій увазі.

    Новорічний морс


    Потрібні:

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019



  • 50 г журавлини;

  • 100 г свіжозамороженої брусниці;

  • 60-65 г меду;

  • 500 мл води;

  • пара листочків м'яти.


  • Готування: 15-20 хвилин.
    Цінність: 100 ккал.
    Готування:

  • У каструлі розтерти брусницю з журавлиною і медом.

  • Налити 500 мл гарячої води, варити дві хвилини, але до кипіння не доводити.

  • Покласти в напій листя м'яти.


  • Десерти для солодких перекусів в урочисту ніч


    Зустрічайте символ року з усіма почестями. Дуже солодкі і шкідливі для здоров'я торти краще не ставити на стіл, а ось легкі повітряні десерти, сніговики з сиру, конфетті з горіхами готувати можна.

    Сніговики з сиру


    Хочеться оригінальності – приготуйте сирних сніговиків. По-перше, це дуже гарний святковий десерт, а по-друге, він ще й дуже корисний.
    Потрібно на 2 персони:

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019



  • 1 пачка сиру (250 г);

  • 10 мл 10%-ної сметани або вершків;

  • 6 горіхів (будь-яких);

  • по 20 г родзинок, чорносливу, кураги;

  • трохи мигдалевих пелюсток;

  • 20 р цукрової пудри;

  • 2 щіпки ваніліну;

  • збиті вершки (можна замінити цукровою ватою).


  • Знадобиться: 25 хвилин.
    Калорійність: 239 ккал.
    Готуємо:

  • Щоб сухофрукти стали м'якшими, їх треба залити гарячою водою.

  • У сир покласти 2 щіпки ваніліну, цукрову пудру, потім все ретельно розтерти. Додавши 10%-ву сметану, ви повинні отримати масу по консистенції не рідку, але і не розсипчасту.

  • З сирної маси сформувати кульки різного розміру. Знадобляться великі, середні і маленькі кульки. У кожен помістити горіх. Зліпити сніговиків, а щоб вони не розпадалися, треба акуратно скріпити кульки пелюстками мигдалю.

  • Для прикраси частина сухофруктів подрібнити. Для вічко використовувати родзинки, чорнослив, а для носа взяти курагу. Капелюх для сирних сніговиків зробити з половинок кураги (чорносливу).

  • Сніговиків помістити на родзинки, які імітують ніжки. Навколо них розкласти густі вершки (цукрову вату).


  • Порада: для додання нового смаку можна вмочити «голову» сніговика в стружку кокосову або какао.

    Десерт «Метелиця в склянці»


    Приготуйте повітряний і ніжний десерт, який напевно порадує всіх гостей своїм ніжним смаком.

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019


    Потрібно на 6 персон:

  • 3 курячих яйця;

  • 110 г цукрового піску;

  • 55 г борошна;

  • 600 мл свіжого молока;

  • 50-55 г масла «Селянського»;

  • 30 г какао (або гіркого шоколаду);

  • 12 штук бісквітного печива для тірамісу;


  • Знадобиться: 40 хвилин.
    Калорійність: 211 ккал.
    Готуємо:

  • Для приготування заварного крему акуратно відокремити яєчний білок від жовтка. Збити 3 жовтки з цукровим піском, додати пшеничне борошно, молоко (100 мл). До однорідності перемішати. Потім влити решту молока, перемішати, відправити на вогонь і, постійно розмішуючи, довести суміш до кипіння. Коли закипить зняти з вогню і поставити в іншу каструлю, щоб маса остигала швидше. Потім додати в крем збите до пишноти масло.

  • Розрізати печиво навпіл і вмочити кожну частину в молоко. Щоб печиво дуже не розм'якло, проробляти цю процедуру швидко. Для різноманітності можна замість молока використовувати коньяк. На дно прозорою креманки викласти половинки печива (2 штуки) і покрити кремом. Всі шари повторювати до тих пір, поки половинки печива не закінчаться. Зверху десерт посипати какао. Прибрати на 2 години в морозильну камеру.


  • Порада: в якості прикраси можна використовувати будь-які ягоди або стружку кокоса.

    Печиво «Новорічне конфетті»


    До десертів з горіхами і сухофруктами у Свині зовсім немає претензій. Тому радимо приготувати печиво «Конфетті» з різноманітними начинками.
    Склад:

    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019



  • 150 г якісних сухофруктів (можна взяти цукати);

  • по 100 г мигдалю і будь-яких горіхів за смаком;

  • 50 р пшеничного борошна;

  • 45 р масла «Традиційного»;

  • 1/2 склянки цукру;

  • 35 г меду;

  • 55 мл вершків;

  • 1 плитка шоколаду білого або чорного.


  • Знадобиться: 25 хвилин.
    Порція: 232 ккал.
    Готуємо:

  • Нарізати сухофрукти невеликими кубиками. Потім з'єднати їх з пшеничним борошном і будь-якими горіхами. Останні подрібнити.

  • Перемішати цукровий пісок з медом, вершковим маслом, вершками і відправити на плиту. Помішуючи, довести суміш до кипіння. Як тільки маса почне закипати, зняти з плити і покласти в неї суміш з подрібнених горіхів і сухофруктів.

  • Деко застелити кулінарним папером, помістити на неї приготовану масу і сформувати печиво, надаючи йому бажану форму. Залишати між «конфетті» невелику відстань (приблизно 2 см).

  • Відправити печиво в духовку на 8 хвилин, випікати до золотистого кольору.

  • Гарячий десерт посипати тертим шоколадом.

  • Можна вчинити по-іншому – розтопити плитку шоколаду, потім вмочати в нього печиво однією стороною. Все, новорічне печиво готове.

  • Остудити і подавати на стіл.


  • Тематичні аксесуари, особливості сервіровки


    Хіт сезону, що настає 2019 року, – святкові свічки, декоровані натуральними матеріалами, наприклад паличками кориці. Щоб прикрасити свічку корицею, треба викласти палички навколо неї і обв'язати декоративної мотузкою.
    Можна прикрасити паличками кориці однотонну посуд. Для цього з'єднати 3 палички тонкою мотузкою і приробити до неї звичайний ялинкова кулька. Композицію покласти на однотонні тарілки.
    Залишилися кульки можна довільно розкласти біля новорічних свічок. Не ігноруйте серветки з тканини, вони ефектно будуть виглядати на святковому столі, обгорнені спеціальним кільцем або стрічками. Краще скласти серветку навпіл, один кут зав'язати тонкою мотузкою, а приробити до неї бирку з іменем гостя. Така іменна картка буде доречна, якщо запрошених багато.
    Удача вам обов'язково посміхнеться у 2019 році, якщо святкове застілля буде подане елементами коричневого, жовтого і бежевого кольорів. Свічки підібрати в тон скатертини (серветок). Обов'язково поставити їх в свічники. Келихи під напої прикрасити мотузкою, яку потім використовувати для підвісу маленьких ялинкових іграшок. Всі ці аксесуари припадуть до смаку доброзичливою Свині.
    На відео — дуже хороший рецепт тістечка «Шишка»:

    За східним календарем рік Свині настане у 2019 році. Звичайно, ми всерйоз не сприймаємо, що рясне застілля обіцяє нам прихильність талісмана року. Але ритуали допомагають господиням розслабитися – є набір певних продуктів, які воліє Земляна Свиня, тому не треба витрачати багато часу на пошук рецептів.
    Які страви, закуски і десерти повинні стояти на новорічному столі 2019
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають