• 18:15 – Модні купальники 2019: фото, тенденції, суцільні і роздільні новинки 
  • 18:14 – Модні жіночі дублянки 2019: фото, тенденції зими 
  • 18:13 – Модні сукні Осінь-2019: фото, тенденції і новинки 
  • 18:13 – Модний образ Зима-2019: фото луків, тренди та новинки 

ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні

Німа частина сучасного населення світу вважає себе вегетаріанцями. Для деяких, це просто відмова від продукції тваринного походження, тоді як насправді веганство вважається особливою філософією харчування. Замість м'яса такі люди використовують овочі, рибу і деякі молочні продукти. До речі, вегани зробили свій раціон ще більш «бідним» – виключили з нього молочні продукти, яйця і рибу.
Звичайні люди можуть подумати, що одне виключення м'яса з щоденного раціону зменшує різноманітність відповідних для приготування страв. На практиці ж подібне твердження не працює – на сьогоднішній день існує десятки тисяч різних рецептів для веганів.
Невелике відхилення – тепер уявіть людини і так відмовився від вагомого переліку продуктів, який вирішив перейти на правильне харчування. І якщо раніше доводилося з тугою згадувати про каву з молоком, величезному шматку стейка або котлеті по-киевски, тепер потрібно буде ще і враховувати калорійність їжі при схудненні. Залишилося лише визначити відповідні ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ.

Овочеві рулетики на азіатський мотив


Необхідні інгредієнти:

  • 4 шт. рисового паперу;

  • 1 огірок;

  • 1 болгарський перець;

  • 2 ст. л. соєвого соусу;

  • 1 ст. л. кунжутного насіння.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Розділити надвоє кожен рисовий листок, після чого замочити в холодній воді для розм'якшення.

  • Овочі помити, почистити і нарізати соломкою.

  • На кожен рисовий елемент покласти овочі в однаковій кількості, після чого згорнути виріб рулетиком.

  • Збризнути блюдо соєвим соусом, після чого посипати кунжутом.


  • Капустяно-картопляні котлети


    Необхідні інгредієнти:

  • половина качана молодої капусти;

  • 2 картоплини;

  • 1 морквина;

  • 100 гр. рисового борошна;

  • 3 ст. л. оливкової олії для обсмажування;

  • 1 пучок петрушки;

  • спеції і сіль за смаком.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Картопля очищаємо від шкірки, миємо й натираємо на крупній тертці. Зайву рідину видаляємо.

  • Капусту дрібно шаткуємо.

  • Моркву очищаємо і натираємо на дрібній тертці.

  • Зелень рубаємо як можна дрібніше.

  • Всі овочі з'єднуємо в одній мисці, після чого додаємо туди ж сіль, перець і борошно.

  • Розігріваємо сковорідку, на неї вливаємо трохи оливкової олії, формуємо з овочевого фаршу котлетки і обсмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору.

  • Зайве масло прибираємо за допомогою паперових рушників.


  • Салат «Шпіцберген»


    Необхідні інгредієнти:

  • 5 помідорок Черрі;

  • 1 апельсин;

  • 1 авокадо;

  • 1/2 червоною цибулини;

  • 2 ст. л. лимонного соку;

  • 1 ч. л. кунжутного масла;

  • пучок кінзи;

  • сіль та інші спеції за смаком.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Авокадо і апельсин очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

  • Кінзу рубаємо великими елементами.

  • Помідори Черрі ріжемо на 4 частини.

  • З'єднуємо кунжутне масло з лимонним соком і сіллю, після чого поливаємо сумішшю фруктово-овочеву суміш.

  • Зверху салату красиво викладаємо півкільця червоної цибулини.


  • Гострий квасолевий суп


    Необхідні інгредієнти:

  • 200 гр. квасолі;

  • 2 великих помідора;

  • 1 гілочка петрушки;

  • 1/3 стручка перцю Чилі;

  • прованські трави;

  • сіль і перець.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Відварюємо квасолю до повної готовності, після чого видаляємо з неї 70% рідини.

  • З помідорів знімаємо шкірку, а потім нарізаємо м'якоть на кубики середньої величини.

  • З'єднуємо обидва інгредієнти разом і тушкуємо на малому вогні близько 10-15 хвилин.

  • Додаємо 05 літра води, спеції і сіль і продовжуємо гасіння.

  • Останній інгредієнт – очищений від насіння і дрібно порубаний перець Чилі.

  • За 10 хвилин до кінця приготування супу, додаємо в каструлю нарізану петрушку.


  • Тайський смажений рис


    Необхідні інгредієнти:

  • 400 гр. рису сорту «Жасмин»;

  • 150 гр. шампіньйонів;

  • 1 велика цибулина;

  • 1 болгарський перець;

  • 60 гр. соєвих паростків;

  • 1 пучок кінзи;

  • 2 ст. л. соєвого соусу;

  • 1 ст. л. кунжутної олії.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Рис відварюємо до готовності.

  • Овочі нарізаємо: цибулю – півкільцями, перець – соломкою, шампіньйони – четвертинками.

  • Зелень дрібно рубаємо.

  • Обсмажуємо всі овочі на добре розігрітій сковорідці з кунжутним маслом не довше 5 хвилин.

  • Додаємо сюди ж рис і соєвий соус, після чого прогріваємо блюдо близько 5 хвилин.

  • Перед подачею прикрашаємо страву соєвими паростками.


  • «Правильні» цукерки


    Необхідні інгредієнти:

  • 100 гр. горішків кеш'ю;

  • 50 гр. мигдалю;

  • 50 гр. кураги;

  • 50 гр. фініків;

  • 50 гр. ізюму;

  • 1/2 ч. л. сиропу стевії.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Всі інгредієнти з'єднуємо разом, після чого подрібнюємо в блендері, поки не вийде однорідна маса.

  • Для приготування сиропу потрібно розвести стевію в 4 ст. л. води.

  • Заливаємо отриманою сумішшю цукеркову заготівлю і ретельно перемішуємо.

  • Залишилося сформувати з отриманої маси цукерки, обернути харчовою плівкою і відправити на ніч у холодильник.


  • Гарбузовий пиріг


    Необхідні інгредієнти:
    для тіста

  • 15 ст. цільнозерновий борошна;

  • 70 гр. коричневого цукру;

  • 30 мл рослинного масла;

  • 1 ст. л. соди;

  • 1 ст. води.


  • для начинки:

  • 600 гр. гарбуза;

  • 2 ст. л. фініків;

  • 1 ч. л. імбиру;

  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;

  • 1 ч. л. коричневого цукру;

  • 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Поділяємо гарбуз на частини, видаляємо насіння, очищаємо і викладаємо м'якоть на пергаментний папір. Необхідно запекти інгредієнт при 180 градусах не довше 45 хвилин.

  • У той час замочуємо в теплій воді фініки, після чого видаляємо з них кісточки.

  • Приготовану гарбузову м'якоть перекладаємо в чашу блендера, після додаємо туди ж мускатний горіх, цукор, крохмаль, фініки, імбир і корицю. Все гарненько подрібнюємо до отримання однорідного пюре. Начинка готова.

  • Для приготування тіста знадобиться змішати борошно, соду і цукор, після чого влити в суху суміш масло і перетерти всі інгредієнти руками.

  • Поступово додаємо в миску воду, замішуючи еластичне тісто.

  • Розкачуємо його качалкою і акуратно перекладаємо у форму для випічки. Притискаємо тісто до стінок, щоб воно не піднімалося під час приготування.

  • Викладаємо на вирівняну поверхню тіста гарбузову начинку.

  • Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.


  • При бажанні можна посипати охолоджений десерт невеликою кількістю цукрової пудри.

    Соте з баклажанів з часником


    Необхідні інгредієнти:

  • 1 баклажан;

  • 1 цибулина;

  • 1 пучок петрушки;

  • 2 зубчики часнику;

  • 3 ст. л. оливкової олії;

  • сіль і перець.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Баклажани нарізаємо невеликими кубиками, солимо і залишаємо, щоб він пустив сік на 15 хвилин.

  • В цей час моєму і дрібно подрібнюємо петрушку.

  • Настала черга нарізати кільцями цибулю.

  • На розігріту сковорідку з невеликою кількістю оливкового масла, обсмажуємо до золотистого кольору цибулю.

  • Зливаємо рідину з баклажан, промиваємо їх у холодній воді, висушуємо паперовими рушниками і додаємо до цибулі. Тушкуємо інгредієнти під кришкою протягом 10 хвилин.

  • Додаємо тертий часник і продовжуємо тушкувати.

  • Перед подачею страви до столу потрібно посипати його подрібненою петрушкою.


  • Тартар з тунця


    Необхідні інгредієнти:

  • 200 гр. свіжого тунця;

  • 25 гр. червоної цибулі;

  • 1 ч. л. соку лайма;

  • 1/2 ч. л. кунжутного масла;

  • 1 ст. л. кунжутного насіння чорного кольору;

  • 1 ч. л. соєвого соусу;

  • 1 гілка кінзи.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Тунець нарізаємо невеликими кубиками.

  • Кінзу разом з цибулею подрібнюємо в блендері до стану мініатюрної крихти.

  • Додаємо обидва інгредієнта до тунцу, разом з соєвим соусом, кунжутним маслом і соком лайма.

  • Викладаємо отриману масу на спеціальну, салатну тарілку і гарненько утрамбовуємо з допомогою ложки.

  • Прикрашаємо страви кунжутним насінням.


  • Спагетті з креветками під білим соусом


    Необхідні інгредієнти:

  • 300 гр. спагетті їх твердих сортів пшениці;

  • 150 мл вершків;

  • 150 гр. очищених креветок;

  • 50 гр. пармезану;

  • 15 гр. сушеної петрушки;

  • 1 ст. л. оливкової олії;

  • 2 зубчики часнику;

  • сіль за смаком.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні


  • Етапи приготування

  • Відварюємо спагетті практично до готовності, після чого відкидаємо на друшляк.

  • Подрібнюємо часник і додаємо його в розігрітий сотейник з оливковою олією.

  • Сюди ж відправляємо креветки і обсмажуємо їх на протязі 1 хвилини.

  • Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і тут же гасимо вогонь.

  • Додаємо в сотейник пармезан, петрушку і сіль.

  • Викладаємо спагетті в тарілки, і поливаємо зверху соусом з креветками.


  • Як видно зі списку страв, ПП раціон вегана досить різноманітний і, що головне, смачний і корисний.
    ПП рецепти для веганів 2018-2019 з БЖУ. Колорийность їжі при схудненні
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають