• 10:29 – Модні луки осінь-зима 2018-2019: головні тренди сезону з фото 
  • 18:03 – Красиві новорічні сукні для дівчаток 2019 Фасони дитячих нарядів, кольори, фото 
  • 18:43 – Подарунки на Новий рік 2019 своїми руками, покрокові інструкції виконання (з фото) 
  • 15:04 – Новорічний корпоратив 2019: де провести, як вибрати сукню, варіант сценарію 

Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото

Прочитавши назву статті, ви, напевно, вирішили, що ми щось наплутали, адже гряде тільки 2018 рік. Але згадайте самі, ще недавно ми купалися в морі і чекали серпня, а сьогодні на носі вже зима. Рік пролетить швидко і тут як ніколи підійде вислів про те, що він пролетить як один день. Давайте заздалегідь зрозуміємо, чого чекати від 2019 року, як правильно підготуватися до нього, які страви приготувати, що надіти і як себе вести. Чого очікувати від Свині?

Як скласти святкове новорічне меню?


Щоб скласти меню до свята, важливо врахувати не тільки смаки і уподобання друзів і близьких, але і бажання головною гості — Земляний Свині.
Свиня жовта, тому буде добре, якщо на столі будуть страви з жовтими елементами. Це можуть бути томати, банани, патисони, лимони і так далі. Жовтий колір в цьому році буде переважати, тому для залучення удачі і успіху його має бути достатньо. До речі, важливо пам'ятати про те, що свині любить все і як можна більше. Тому, щоб догодити їй, на стіл потрібно покласти якомога більше їжі.
Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
Сервіруйте новорічний стіл з урахуванням бажань Свині.
Але варто пам'ятати, хто є символом свята і страви з свинини краще не готувати. Земляна гостя може образитися, а це не потрібно нікому. Якщо ви планували готувати страву, в якому є свинина, радимо вам замінити її на інший вид м'яса: курку, індичку, яловичину, кролика, телятину, баранину та ін.
Звичайно, для любителів морської кухні теж все дозволено, так як рибні страви не заборона на новорічному столі. Її готувати можна, але переважати все ж повинні овочі. Це може бути нарізка з свіжих овочів, салати, запечені продукти і так далі.
У виборі десертів дайте волю своїй фантазії. Це може бути все, що завгодно. Від класичного торта до вежі крокембуш. Але пам'ятайте, що солодощі не повинні бути «важкими», так як після вечері вже навряд чи хтось зможе зробити для нього місце в шлунку.

Правила сервіровки і прикраси столу


В першу чергу, звичайно, необхідно підібрати скатертину. Вона може бути не тільки однотонною, але і святковою. Згадайте ваші улюблені символи свята. Це можуть бути олені, ялинки, сніжинки, сніговики, мандарини та ін.
Далі тарілки, які потрібно вибирати в залежності від того, що ви збираєтеся подавати. Якщо основне, потрібна велика плоска тарілка. Якщо суп, подбайте про наявність глибокої посуду. Не забудьте про маленькій тарілці, якщо передбачені десерти. І середній розмір розрахований для закусок. У центр можна покласти красиву серветку.
Якщо ви не збираєтеся сервірувати стіл на ресторанному рівні, то достатньо пам'ятати про те, що виделки повинні лежати зліва, а ніж і ложка будуть праворуч. Келихи, чарки і стакани розташовуються над ножем і ложкою.
Для декору на столі можна розкласти невеликі свічки в свічниках, шишки, апельсини наколоті гвоздикою, гілочки ялини або сосни. Також можна прикрасити різними стрічками. На Новий рік завжди підійде червоний, золотий і зелений колір. Але не варто забувати, що 2019 рік — рік Жовтого Земляного Свині. І, звичайно, можна просто розставити кілька ваз із квітами. Просто, але зі смаком.

Основні страви на 2019 рік — три рецепти смачних


Яловичина «Веллінгтон»



  • 075 кг яловичої вирізки;

  • 5 г чорного перцю;

  • 04 кг грибів;

  • 30 мл олії оливи;

  • 240 г пармської шинки;

  • 10 г борошна;

  • 05 кг листкового тіста;

  • 2 жовтки;

  • 30 мл гірчиці.


  • Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    Як приготувати:

  • Грибам зачистити капелюшки та ніжки, нарізати їх кубиками однакового розміру. Всипати в кухонний комбайн або блендер і подрібнити ще трохи. Повинно вийти не грибне пюре і не паста, просто добре подрібнений продукт. Сковороду в цей час прожарити і всипати гриби. Обсмажувати їх, випарівая всю рідину, на сильному вогні близько десяти хвилин. При цьому гриби важливо заважати, інакше вони прогорять до дна посуду. Коли час минув, перемістити гриби в піалу, щоб вони трохи охололи.

  • М'ясо вимити, очистити від усього зайвого гострим ножем. Натерти його сіллю і чорним перцем, дати постояти хвилин десять. Частина масла налити в сковороду і дати йому нагрітися. Викласти м'ясо і обсмажити до рум'яності з усіх боків. Після цього витягнути з сковороди вирізку, трохи остудити її і змастити гірчицею.

  • Слот вкрити листом харчової плівки, викласти зверху скибочки шинки. На неї розподілити гриби і в центр вмістити яловичину. Присипати робочу поверхню борошном, розкатати тісто. Загорнути в нього м'ясо з грибами, зайві краю відрізати, можна використовувати їх для прикраси. Викласти в блюдо у форму або на деко швом вниз. Змастити жовтком і прибрати в холодильник на чверть години.

  • За цей час прогріти духовку до 200 за Цельсієм і помістити туди рулет. Запікати його двадцять хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів. Дати рулету ще чверть години, потім дістати і дати настоятися ще стільки ж часу.


  • Після цього страву нарізати і подати до столу.

    Кордон блю



  • 340 г філе курки;

  • 120 г сухарів для панірування;

  • 70 г шинки;

  • 90 г борошна;

  • 80 г сиру;

  • 1 куряче яйце;

  • 05 л олії.


  • Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото


    Як приготувати:

  • Філе промити, зачистити за бажанням і можливості, розрізати уздовж. У результаті повинна вийти куряча коржик, на якій і буде начинка. Прикрити курку харчовою плівкою і відбити її молоточком, але не сильно. Приправити м'ясо спеціями за смаком і викласти зверху шматочки сиру та шинки. Тепер акуратно загорнути філе так, щоб сиру ніде було витекти.

  • Загорнути рулет у плівку і помістити в холодильник на одну годину. Яйця збити, борошно насипати на тарілку, а сухарі на третю. Дістати майбутню котлету з холодильника, обваляти її в борошні, потім в яйці і потім в сухарях. У сковороду налити олію і обсмажити філе до рум'яності з усіх боків. Після цього помістити у форму і запікати ще чверть години в духовці.


  • Запечене дорадо з базиліком і лимоном



  • 1 дорадо;

  • 40 г свіжого базиліка;

  • 1 лимон;

  • 25 мл олії оливи.


  • Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    Як приготувати:

  • Попередньо радимо прогріти духовку до 200 за Цельсієм. Поки духовка гріється, зайнятися очищенням і миттям риби. Для цього після ополіскування рибі потрібно розпороти черево і випатрати. Після витягання внутрішніх органів, рибу ретельно промити зсередини. Важливо видалити і чорну плівку, яка відокремлює органи і м'яса, інакше страва буде гірчити. Потім тушку обсушити.

  • Взяти аркуш фольги і візуально поділити його на дві половинки. Одну половину листа змастити половиною масла і помістити на нього дорадо. Натерти її сіллю і перцем з усіх боків, збризнути залишками масла.

  • Лимон помити, розрізати навпіл і видавити сік з однієї частини. Другу половинку цитруса нарізати кільцями. Базилік ретельно вимити, дати йому трохи обсохнути. Наповнити черево риби кільцями і зеленню. На цьому етапі загорнути рибу половиною фольги, яка не змащена маслом.


  • Помістити в духову шафу у формі або на деку на 20-25 хвилин.

    Смачні салати на рік Свині


    Салат з ростбіфом і вершковим соусом



  • 12 кг яловичої вирізки;

  • 10 г чорного перцю;

  • 025 кг черрі;

  • 80 г руколи;

  • 60 г каперсів;

  • 10 мл винного оцту;

  • 60 г анчоусів;

  • 20 мл олії оливи;

  • 3 жовтки;

  • 20+ 90 г вершкового масла;

  • 120 г пармезану.


  • Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    Як приготувати:

  • Відкрити банку з консервованими анчоусами, вийняти три-чотири філе і помістити їх на обробну дошку, там дрібно покришити їх гострим ножем. Каперси позбавити від розсолу, теж висипати їх на дошку, щоб подрібнити.

  • Черрі сполоснути, нарізати половинками або четвертинками — за бажанням. Більшу частину вершкового масла покласти в сотейник, а його, в свою чергу, помістити на плиту. Включити мінімальний вогонь і дати продукту повністю розчинитися. Після цього вогонь вимкнути і дати маслу охолонути до кімнатної температури.

  • Жовтки покласти в невелику ємність, почати збивати їх віночком. Поступово почати вливати остигле масло, потім оцет, не перестаючи збивати. Додати каперси, оцет, чорний перець і сіль за смаком, перемішати.

  • Рукколу обполоснути, дати їй обсохнути. Пармезан подрібнити, як зазвичай, терткою. Вирізку вимити проточною водою, надати форму рулету, видаливши всі жилки, плівки і жир, які ви не хочете бачити у готовому блюді.

  • Обсушити сухими серветками, натерти улюбленими спеціями. Це може бути не тільки сіль і чорний перець, можна взяти трави або прянощі.

  • У сковороду покласти залишився шматочок вершкового масла і влити масло оливи. Включити середній вогонь, гріти, поки інгредієнти не з'єднаються. Тоді викласти м'ясо і обсмажити до рум'яності з усіх боків. Після цього перекласти його у форму і прибрати в духову шафу на 20 хвилин при 180 за Цельсієм. Готового м'яса дати трохи охолонути, за пару хвилин він ще встигне «дійти». Потім нарізати слайсами і викласти їх на велике плоске блюдо.


  • Полити його соусом, прикрасити скибочками черрі, доповнити руколою і посипати сиром.
    Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    У нашому матеріалі ми розглянемо основні принципи складання меню на Новий рік 2019 року.
    Тут ви дізнаєтеся про те, як правильно здійснити сервіровку столу в новорічну ніч.
    Приготовані вами прості салати можуть здивувати гостей своєю неповторних смаком. Тут ви дізнаєтеся основні рецепти.

    Салат з авокадо і бринзою



  • 1 плід авокадо;

  • 40 мл олії оливи;

  • 1 банка оливок;

  • 240 г листя салату;

  • 1/2 лимона;

  • 01 кг томатів;

  • 170 г бринзи.


  • Як приготувати:

  • Авокадо вимити, розрізати навпіл і видалити кісточку. За допомогою ножа зробити «сіточку» в м'якоті половинок. Вийняти столовою ложкою прямо в салатницю. Оливки відкрити, злити розсіл і всипати їх до авокадо.

  • Листя салату помити і накришити як можна якісніше, щоб було зручно їсти. З лимона вичавити сік і змішати його з маслом. Томати вимити, видалити плодоніжки, подрібнити овочі. Бринзу нарізати пластинками або великими кубиками.

  • Змішати авокадо і оливки з листям салату, томатами, бринзою. Полити все підготовленої заправкою, можна додати спеції за смаком.


  • Перемішати і можна подавати до столу.
    Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    Салат з авокадо і бринзою на святковий стіл.

    Легкий теплий салат з курячим філе і грушею



  • 2 філе курки;

  • 2 стебла селери;

  • 4 аркуша айсберга;

  • 20 г вершкового масла;

  • 30 мл олії оливи;

  • 130 г винограду без кісточок;

  • 30 мл соку лимона;

  • 1 груша;

  • 20 мл грецького йогурту;

  • 40 г кедрових горіхів.


  • Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    Як приготувати:

  • Філе вимити, обсушити і злегка зачистити від плівок і жиру. Натерти достатньою кількістю солі і чорного перцю. У сковороду гриль покласти шматочок вершкового масла і розтопити його. Викласти філе курки і обсмажити до апетитної скоринки з усіх боків. Коли м'ясо вже рум'яне, вогонь зменшити і закрити кришку. Довести курку до готовності, обсмажуючи її, ще за п'ять хвилин на стороні.

  • Виноград помити, якщо великий, то кожну виноградину розрізати навпіл. Грушу вимити, почистити і м'якоть нарізати кубиками. Селеру почистити, вимити і нарізати півкільцями. Філе нарізати слайсами однакової товщини. Всипати горіхи на суху сковороду і підсушити до рум'яності.

  • Йогурт змішати з олією, соком лимона і додати трохи чорного перцю за смаком. Листи айсберга обполоснути, порвати невеликими шматочками. Змішати їх з селерою, виноградом, грушею і куркою. Викласти салат на блюдо так, щоб було видно соковиті шматочки курки.


  • Полити салат соусом і посипати рум'яними горішками.

    Вишукані десерти для новорічного столу


    Профітролі з банановим кремом



  • 220 мл води;

  • 5 г солі;

  • 110 г вершкового масла;

  • 5 г цукру;

  • 1 банан;

  • 160 г борошна;

  • 1 стручок ванілі;

  • 3 яйця;

  • 100 мл жирних вершків;

  • 150 г вершкового сиру;

  • 70 г цукрової пудри.


  • Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    Смачні профітролі на новорічний стіл.
    Як приготувати:

  • Воду влити в сотейник і поставити його на вогонь. Нагріти її, додати цукор, сіль і вершкове масло. Помішуючи, дочекатися моменту, коли масло розтане і розійдеться.Як тільки закипить вода, почати всипати борошно і активно заважати лопаткою, щоб отримати однорідне і м'яке тісто без грудочок. При цьому воно повинно відходити від дна і стінок сотейника. Дати тісту постояти хоча б п'ять хвилин, щоб трохи охололо. Після цього відразу ж вбити яйця і точно так само активно заважати до однорідності. Пауза потрібна для того, щоб яйця не схопилися від високої температури.

  • Відразу ж можна перекласти тісто в пакет або кондитерський мішок. Зрізати кінець і почати відсаджувати профітролі на деко, укритий папером.

  • Запікати при 180 градусах не більше двадцяти хвилин — до легкої рум'яності.

  • Вершки влити в миску, додати до них цукрову пудру і збивати всі до піків. Банан очистити і дрібно порубати або пом'яти виделкою. Ваніль розрізати уздовж, ножем стягнути всю «начинку» і додати вершки разом з банановим пюре і знову компоненти збити віночком, але в цей раз недовго.

  • В окремій ємності збити вершковий сир, потім акуратно змішати обидві маси лопаткою, щоб не пошкодити ніжну структуру майбутнього крему. Готові профітролі остудити, зрізати їм кришечки гострим ножем.

  • Кондитерський мішок наповнити кремом, видавити максимум в кожен профітроль.


  • Закрити кришечками і десерт готовий!
    Можна присипати цукровою пудрою, посипати горішками, декорувати скибочками фруктів, ягодами або шоколадною глазур'ю.

    Шоколадний брауні



  • 160 г вершкового масла;

  • 3 яйця;

  • 260 г 70% шоколаду;

  • 3 г розпушувача;

  • 150 г цукру;

  • 120 г борошна.


  • Як приготувати:

  • Масло нарізати кубиками і скласти в невелику миску. Шоколадні краплі додати до масла або якщо у вас плитка, то її спочатку подрібнити. Іноді помішуючи, розтопити всю масу, але ні в якому разі не доводити до кипіння. Після цього зняти з вогню і трохи остудити.

  • Яйця розбити в миску, всипати цукор і збивати компоненти віночком три хвилини; Потрібно домогтися того, щоб маса збільшилася в обсязі і поміняла колір. Влити в отриману пишну масу масло з шоколадом. Перемішати лопаткою до отримання однорідності кольору і текстури. Додати розпушувач і ретельно розмішати.

  • Далі борошно, її треба вмішувати так, щоб не було грудочок і слідів борошна. Коли борошно пропала, потрібно зупинитися, інакше буде порушена структура тесту. Вилити тісто в прямокутну форму, дно якої вкрите папером. Духовку прогріти до 180 градусів і запікати двадцять хвилин.


  • Потім відразу вийняти і трохи остудити, перекласти на обробну дошку.

    Це потрібно для того, щоб брауні не продовжував «дбати» гарячої формі, інакше може висохнути.

    Пиріг з сирною начинкою



  • 04 кг борошна;

  • 01 л сметани;

  • 260 г вершкового масла;

  • 3 яйця;

  • 035 кг цукру;

  • 10 г ваніліну;

  • 06 кг сиру;

  • 40 р какао.


  • Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    Як приготувати:

  • Відразу ж включити духовку до 180 градусів, щоб встигла прогрітися. Форму змастити маслом і трохи присипати борошном, щоб тісто не приклеїлося. Сир пустити крізь сито або пробити заглибним блендером. Яйця збити з ваніліном і цукром (200 г), вмішати в сирний крем. Туди ж додати сметану і дві столові ложки борошна. Всі компоненти добре перемішати, щоб крем став однорідним.

  • Далі потрібно зайнятися тестом і в першу чергу просіяти борошно. Додати нарізане кубиками масло, какао та залишки цукру. Все це збити віночком до отримання крихти. Висипати у форму половину шоколадної маси, зверху вилити сирний крем. Залишки шоколадної маси розподілити зверху.

  • Прибрати в духовку на 50 хвилин, потім дістати і остуджувати 20 хвилин. Після цього витягти з форми і перекласти на блюдо або піднос.


  • Новий рік — свято і справжня казка не тільки для дітей, але і для дорослих. Але щоб ця казка стала реальністю, потрібно вміло все втілити. Ми допомогли вам стравами, з сервіровкою і декором столу, з складанням меню для свята. Вам залишається тільки налаштувати все під себе і насолоджуватися результатом.
    Що можна приготувати на новий 2019 рік - рецепти з фото
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають