• 11:16 – Китайський Новий Рік 2019: коли 
  • 11:16 – Що подарувати мамі на Новий Рік 2019: ідеї подарунка 
  • 11:16 – Що подарувати тещі на Новий Рік 2019 
  • 11:16 – Що подарувати свекрусі на Новий Рік 2019: ідеї подарунка 

Що має бути на Новорічному столі в 2019 році жовтої Свині

Новий рік — дуже важливий день, який буває тільки раз у році. До нього слід ретельно підготуватися, щоб отримати в подарунок рік повний удачі, успіхів і щастя. Як готуватися? Давайте ми вам допоможемо, але знадобиться ваше терпіння, щоб розібрати все по порядку.

Що має бути на новорічному столі 2019 — поради астрологів


Жоден Новий рік не обходиться без астрологів. Саме ці люди розповідають про те, як краще одягтися, що краще приготувати і кого запросити, щоб рік вийде вдалим.
Що має бути на Новорічному столі в 2019 році жовтої Свині
Земляна Свиня любить жовтий або золотий колір.
Але зараз давайте поговоримо про їжу. Отже, гряде рік Жовтого Земляного Свині і нам потрібно зробити все, щоб догодити їй. Всі ж знають, що їдять свині і скільки? Так от, щодо другого моменту — свині їдять часто і як можна більше, вони це люблять. Тому важливо в цю ніч приготувати різної їжі і як можна більше.
Яку саме їжу готувати? Це вже питання смаку і гаманця. Безумовно, можна готувати м'ясо, адже Свиня його любить, але важливо, щоб у списку м'ясних інгредієнтів не було свинини. На таке винуватиця свята може дуже сильно і надовго образитися. Ви вільні готувати курку, телятину, баранину, кролика — все, що завгодно, але не свиню. Це також може бути риба і морепродукти. Важливо пам'ятати, що овочі теж повинні бути і їх повинно бути досить.

Основні моменти прикраси та сервірування


Щоб наступний рік вийшов по-справжньому яскравим, вдалим і гарним у всіх його прояви, необхідно заздалегідь подумати про те, як же порадувати головну гостю свята — Свиню.
Тут важливо пам'ятати про те, що її колір жовтий, а тому вона буде рада всьому жовтого, що буде у вашому домі, а особливо на столі.
Наприклад, ялинку можна прикрасити тільки жовтими кульками, стрічками, дощиками та вогниками. В принципі, розбавити колір можна золотими відтінками.
Що стосується столу, то в якості декорацій можуть бути свічки, знову ж стрічки. Можна розташувати на столі кілька лимонів, наколотих гвоздикою. Також можна взяти невеликі гілочки ялини або сосни і перев'язати їх стрічками. Все це просто, дешево і так затишно!
Тепер трохи про сервіровці. Великі і плоскі тарілки йдуть на дно, зверху великі глибокі. Поруч повинні бути десертна і закусочна посуд. По праву руку ніж і ложка, а по ліву — вилка. Зверху праворуч келих, чарка і склянку. А над основними тарілками десертна ложка і виделка. Прикрасити все це теж можна, прив'язавши стрічки, приміром, до ніжок келиха. У центр тарілки можна помістити красиву святкову серветку.

Закуски і салати на свято


Кіш лорен з куркою, фетою і шпинатом


В якості закуски приготуємо відкритий солоний пиріг, який зведе з розуму кожного, хто спробує його. Соковита курочка, солоний сир, яскравий шпинат — це неймовірно смачно!

  • 05 кг борошна;

  • 1 цибуля;

  • 60 г сиру;

  • 180 г вершкового масла;

  • 5 г чебрецю;

  • 15 мл молока;

  • 4 яйця;

  • 2 дрібку солі;

  • 01 кг замороженого шпинату;

  • 5 г розмарину;

  • 20 мл масла;

  • 4 курячих філе;

  • 170 г фети;

  • 02 л сметани.


  • Як приготувати:

  • Холодне масло порізати кубиками і скласти в чашу блендера. Трохи масла залишити на змащування форми (буквально один кубик). Всипати борошно і перебити все до однорідного стану. Висипати отриману крихту в миску. Сир натерти теркою і додати разом з двома яйцями, чебрецем, сіллю, розмарином, молоком.

  • Все це вимішати для отримання тіста. Скачати його в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на тридцять хвилин. За цей час м'ясо вимити, очистити його від плівок і жиру. Нарізати невеликими скибочками і всипати в сковороду. Обсмажити до рум'яності з усіх боків;

  • Цибулю за цей час почистити, вимити і дрібно нарубати. Додати його до м'яса і тушкувати разом до повної готовності, додати спеції. Коли все готове, додати кубики шпинату і готувати масу до випаровування рідини. Це займе близько 15-20 хвилин, не більше.

  • Духовку включити на 180 градусів, щоб встиг прогрітися. Форму змастити маслом, яке було відкладено ще на початку готування. Тісто дістати з холодильника, розкачати його тонко і укласти у форму. Придавити до дна, зрізати краї качалкою. Проколоти дно тіста виделкою і прибрати у духовку на десять хвилин. Два яйця змішати зі сметаною, додати спеції;

  • Фету натерти теркою або нарізати кубиками, розім'яти виделкою. Додати в молочну масу, добре з'єднати всі інгредієнти. Основу дістати з духовки, наповнити її м'ясом зі шпинатом. Вилити зверху підготовлену заливку і запікати пиріг 30-40 хвилин.


  • Овочевий салат з курчам і грибами


    Дуже легкий салат, в якому є і овочі, і м'ясо, і гриби. Це і свіжо, і просто, і ситно одночасно. До речі, ми ще приготуємо незвичайний соус, який підкорить вас з першого разу. Ви повинні це спробувати:

  • Що має бути на Новорічному столі в 2019 році жовтої Свині
    1 картопля;

  • 2 яйця;

  • 350 р філе курчати;

  • 15 мл лимонного соку;

  • 170 г вершкового масла;

  • 30 мл бальзамічного оцту;

  • 1 кабачок;

  • 01 кг маринованих лисичок;

  • 01 кг спаржі;

  • 2 артишоку.


  • Як приготувати:

  • Філе вимити, зачистити від плівок і прожилок, нарізати скибочками. У сковороду кинути вершкове масло (70 грам), дати йому розійтися. За цей час м'ясо посолити, приправити чорним перцем. Помістити м'ясо в сковороду і обсмажити його спочатку до рум'яності, потім зменшити вогонь і тушкувати курчати до готовності.

  • Картоплю почистити, нарізати невеликими шматочками. Кабачок вимити, нарізати тонкими кільцями або товстими четвертинками. Спаржу почистити, не чіпляючи «пір'я». Артишоки теж почистити, вимити і скласти в пароварку разом зі спаржею, картоплею і кабачками, «пропарити» до повної готовності.

  • З грибів злити маринад, нарізати невеликими шматочками. Змішати овочі з м'ясом, грибами, додати спеції за смаком. Лимонний сік і оцет змішати, влити в сотейник, довести до кипіння. Потім масу трохи остудити, щоб можна було ввести яйця. Поділити їх і окремо збити. Тобто, окремо білки і так само жовтки. Коли жовтки стануть світлими і пишними, тонким струменем влити їх в масу з оцту і соку цитруса. Великий шматок масла розтопити, додати в соус і довести його до однорідності. Ввести збиті білки, акуратно перемішати і соус готовий.


  • Заправити салат соусом, перемішати і можна подавати до столу.
    Що має бути на Новорічному столі в 2019 році жовтої Свині
    Більш детально про приготуванні нових салатів на новорічний стіл ви дізнаєтеся тут.
    Тут ми розповімо про найбільш смачні і прості в приготуванні десерти.
    Бутерброди теж можуть бути смачними! У нашому матеріалі ми розповімо про найбільш популярні рецепти.

    ТОП-3 гарячих страви


    Філе кролика у вершковому соусі


    До такого м'ясного початку ви зможете підібрати будь-який гарнір, який подобається вам і вашим гостям. Це може бути картопля, рис, якісь крупи начебто пшона, перловки, пшениці та ін

  • 40 мл олії;

  • 5 г солодкої паприки;

  • 650 г кролика;

  • 2 г мускатного горіха;

  • 3 р кайенского перцю;

  • 03 л молока;

  • 10 г меду;

  • 50 р масла;

  • 20 г борошна.


  • Як приготувати:

  • Масло налити в сковорідку і дати йому прогрітися. За цей час зачистити філе кролика від можливих плівок, промити. Нарізати його невеликими шматочками і змішати з медом. Додати паприку, кайенский перець і перемішати вручну, щоб всі спеції добре розподілилися по м'яса.

  • Викласти шматочки кролика в сковороду з олією, обсмажити їх до рум'яності. В сусідню сковороду помістити маслом, розтопити його. Всипати борошно і, помішуючи, обсмажити її. Влити молоко і, активно помішуючи, розбити грудочки. Додати мускатний горіх і варити соус до густоти.

  • Готовий соус влити до м'яса, додати солі або соєвого соусу і перемішати. Готувати ще десять хвилин і можна подавати.


  • Жульєн з білими грибами і куркою


    Що має бути на Новорічному столі в 2019 році жовтої Свині
    Смаження грибів для приготування жульєна.
    Це гарне блюдо для свята, якщо до вас прийде багато гостей. Жюльєн може подаватися як порційно, так і у великій формі, щоб кожен взяв стільки, скільки захоче.

  • 05 кг курячого філе;

  • 03 л вершків;

  • 25 мл олії;

  • 03 кг печериць;

  • 30 г борошна;

  • 2 цибулі;

  • 260 г сиру.


  • Як приготувати:

  • М'ясо промити, зачистити від плівок, жиру і прожилок. Помістити в сотейник, залити водою і прибрати на плиту. Дочекатися, поки закипить і тоді засікти півгодини. Коли пройде час, дати м'ясу охолонути в бульйоні, щоб воно залишилося соковитим. Потім курку нарізати кубиками невеликого розміру.

  • Гриби зачистити гострим ножем нарізати кубиками або пластинками. У сковороду налити масло, прогріти його і всипати гриби. Помішуючи, обсмажити їх до готовності. Цибулю за цей час почистити і помити від гіркого соку, дрібно покришити. Всипати її до грибів і смажити до готовності.

  • Коли інгредієнти готові, доповнити їх м'ясом, все перемішати і зняти з вогню. У чисту сковороду всипати борошно і трохи підсмажити її. Влити вершки, додати спеції за смаком і довести до густої консистенції. Всипати курку з грибами і цибулею, перемішати і зняти з вогню. Сир натерти, як зазвичай, терткою. Основну масу розкласти в порційні формочки, посипати кожну сиром.


  • Запікати при 180 за Цельсієм тридцять хвилин.

    Різотто з додаванням гарбуза


    Якщо ви ще не пробували таке блюдо, час прийшов. Тим більше, що прийдуть гості, а значить, буде кому гідно оцінити вашу смачну і незвичайну роботу. Блюдо підійде для тих, хто любить новинки та експерименти, а також для тих, хто не вживає у своєму раціоні м'ясо.

  • 07 кг рису;

  • 20 г пармезану;

  • 07 кг гарбуза;

  • 6 шматочків часнику;

  • 4 шт шалот;

  • 90 г петрушки;

  • 160 г вершкового масла;

  • 01 л бренді;

  • 15 л курячого бульйону.


  • Як приготувати:

  • Гарбуз очистити від шкірки, нарізати м'якоть невеликими кубиками. Цибуля шалот почистити, помити від соку у зрізу і нарізати головки кільцями. У сковороду покласти вершкове масло, дати йому розійтися. Додати цибулю і, помішуючи, обсмажити до м'якості. За цей час часник почистити, пустити його крізь тисняву і додати в сковороду. Обсмажувати ще хвилину і тоді додати гарбуз. Обсмажувати близько десяти хвилин, не забуваючи заважати.

  • Після цього влити бренді і готувати до випаровування алкоголю, не забуваючи помішувати, щоб інгредієнти все ж не пристали до стінок і дна сковороди. Потрібно готувати до м'якості гарбуза, а коли мета досягнута, потовкти в пюре виделкою або толкучка. Всипати промитий до прозорості рис, перемішати і готувати дві хвилини. Влити бульйон (якщо, до речі, серед гостей є вегетаріанці, можна використовувати овочевий бульйон) і готувати різотто чверть години.

  • За цей час натерти пармезан і петрушку вимити, дрібно покришити. Всипати зелень у страву, коли пройде час, перемішати. Закрити різотто кришкою хвилин на десять, щоб «дійшло».


  • По закінченню часу посипати страву сиром або окремо посипати кожну порцію.

    Напої для новорічного столу


    Безумовно, на святковий стіл обов'язково повинна потрапити пляшка шампанського — напій, який вже сміливо можна назвати символом Нового року.
    Якщо за столом є жінки і дівчата, можна доповнити ігристе пляшкою вина.
    Якщо ви приготуєте колу-де-моно, ваші гості будуть приємно здивовані, зед напій родом з далекого Чилі. Готується на основі горілки, мускатного горіха, молока, кориці, кави, ванілі і гвоздики. П'ють його в холодному вигляді, а схожий він на всім знайомий гоголь-моголь.
    Кокито — ще один незвичайний напій, який подається холодним і подобається кожному, хто його пробує. Основа напою — ром, потім за смаком додається згущене молоко, мускатний горіх, кокосові вершки, кориця, ваніль, кокосове молоко і гвоздика.
    Крім новинок пропонуємо приготувати глінтвейн або домашній бейліз (всесвітньо відомий лікер). Перший готується з будь-якого вина і прянощів. Приміром, мускатний горіх, аніс, кардамон, кориця, гвоздика. Все це підігрівається до теплого стану на плиті і подається теплим. Бейліз ж краще готувати заздалегідь, щоб настоявся і отримав більш виражений смак і аромат. Купіть горілку, згущене молоко, розчинна кава і цукор. Все це необхідно змішати до розчинення сипучих компонентів і дати напою настоятися кілька днів.
    Якщо ви вже готові до свята, а ваш стіл ні, швидше прочитайте нашу статтю. Ми поділилися з вами і закусками, і основними стравами і навіть рецептами напоїв. Туди ж приписали і правила декору будинку, рекомендації по сервіровці. Дерзайте!
    Що має бути на Новорічному столі в 2019 році жовтої Свині
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають