• 18:27 – Символ 2019 року гачком своїми руками, покрокові інструкції і схеми виготовлення 
  • 18:21 – Трафарети на вікна до Нового року 2019: малюнки, схеми і шаблони 
  • 18:21 – Сценки на Новий рік 2019: прикольні, смішні, для дорослих і дітей 
  • 19:09 – Конкурси на Новий рік 2019 для дітей. Веселі новорічні ігри 

Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото

Зараз ми поговоримо про те, що потрібно приготувати до свята. Точніше, які страви і кольору принесуть в дім удачу, а що краще не готувати. Запам'ятовуйте, записуйте, щоб ні в чому не помилитися під час підготовки.

Як правильно скласти новорічне меню 2019


Щоб скласти меню до такого важливого свята, потрібно враховувати свої переваги, переваги гостей і обов'язково врахувати бажання головної героїні свята — Жовтої Земляний Свині.
Не варто в цей день працювати зі свининою і подавати до столу. Краще виберіть інше м'ясо, рибу або взагалі віддайте свій голос овочів. Все це дозволено на святковому столі.
Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
Використовуйте жовті кольори в рік Свині.
І не забудьте подати більше жовтих елементів, щоб порадувати око головною гості. Це можуть бути банани, карамбола, жовтий манго, груші, ананаси — все це скласти в фруктову кошик, нехай залучає удачу.

План страв в рік Свині


Сьогодні ми з вами приготуємо три салату, три закуски, стільки ж основних страв і десертів. Ми здивуємо вас тим, наскільки смачно може бути кожна страви. А найголовніше — всіх їх можна доповнювати або ж прибирати що-то з інгредієнтів.
Свиня оцінить багатий стіл, а тому обов'язково приготуйте якомога більше страв. Красива подача теж дуже важлива, приділіть їй особливу увагу.
Продумайте заздалегідь, в якій послідовності готувати, щоб заощадити час і сили.

Які салати можна приготувати?


Листковий порційний салат з вершковим сиром і лососем


Цей салат ви зможете подати порційно, укладаючи інгредієнти в кулінарне кільце. Дуже незвичайне блюдо!

  • 02 кг лосося;

  • 1 авокадо;

  • 30 мл соку лимона;

  • 2 дрібку солі;

  • 130 г кукурудзи;

  • 2 шматочки часнику;

  • 15 г прованських трав;

  • 25 г вершкового масла;

  • 140 г вершкового сиру;

  • 50 мл масло оливи;

  • 80 г хліба.


  • Як приготувати:

  • Хліб нарізати кубиками, а часник пропустити через тисняву. Змішати його з травами і маслом. Всипати в отриману масу кубики хліба, перемішати. Посолити і залишити на 15 хвилин.

  • Перевірити філе нарізати невеликими кубиками і приправити сіллю і перцем. У сковороду покласти вершкове масло, розтопити його. Всипати шматочки риби і обсмажити їх до повної готовності.

  • М'якоть авокадо порізати кубиками. Збризнути її соком лимона. Кубики хліба всипати на суху сковороду і обсмажити до хрускоту. Кукурудзу змішати з вершковим сиром.

  • Салат викладати шарами: риба, авокадо, кукурудза з вершковим сиром, сухарики.



  • Овочевий салат з бринзою


    Закуска для тих, хто не вживає м'яса в своєму раціоні. Цікава заправка з простих інгредієнтів робить салат просто ідеальним.

  • 04 кг томатів;

  • 60 г маслин;

  • 03 кг огірків;

  • 30 мл винного оцту;

  • 1 солодкий перець;

  • 50 мл олії оливи;

  • 1 цибулина;

  • 250 г бринзи;

  • 15 р петрушки.


  • Як приготувати:

  • Перець очистити і помістити в духовку при 200 за Цельсієм на 20 хвилин. Після цього помістити в пакет до повного охолодження. Коли він охолоне, зняти шкірку і нарізати м'якоть соломкою. Огірки нарізати товстими кільцями без шкірки. Томати довільно нарізати.

  • Цибулину нашаткувати півкільцями. Петрушку дрібно порубати. Бринзу натерти на тертці. Маслини позбавити від розсолу і нарізати кільцями. Всі компоненти змішати. Зверху присипати сиром.


  • Капрезе з моцарелою


    Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    Популярний італійський салат. Дуже свіжий і соковитий. Хіба може бути краще?

  • 012 кг томатів;

  • 10 р свіжого базиліка;

  • 20 мл олії оливи;

  • 10 мл бальзамічного оцту;

  • 140 г моцарели;

  • 15 мл песто.


  • Як приготувати:

  • Помідори ретельно вимити, нарізати кільцями, видаливши плодоніжки. Моцарелу вийняти з розсолу, теж нарізати кільцями. Чергуючи кільця, викласти на блюдо у вигляді кола, дуги або прямою смугою — по смаку.

  • Збризнути бальзамічним оцтом і олією. Базилік помити, зірвати листочки з гілки. Прикрасити салат краплями песто і листочками базиліку.


  • ТОП-3 кращих закусок


    Спрінг-роли з індичкою і креветками


    Ви навряд чи пробували таку оригінальну закуску, так що саме час здивувати себе і гостей!

  • 2 листи пекінської капусти;

  • 15 креветок;

  • 120г індичого філе;

  • 5 грибів;

  • 1 зубчик часнику;

  • 10 листків рисового паперу;

  • 15 мл олії оливи;

  • 20 г вершкового масла;

  • 1 маленька морква.


  • Як приготувати:

  • Креветки зварити, як зазвичай, очистити. Гриби очистити, подрібнити. Індичку дрібно порубати в фарш. Моркву почистити, помити і натерти теркою. Листи капусти нарізати тонкою і короткої соломкою.

  • В оливковій олії обсмажити м'ясо, приправити його. Через сім хвилин всипати гриби, капусту і моркву. Часник додати до решти інгредієнтів. Обсмажувати все разом протягом двох хвилин, помішуючи. Зняти з вогню, остудити і перемішати з креветками.

  • На деко налити води і по одному опускати в нього рисові листи на дві секунди. Помістити їх на робочу поверхню, викласти 2 ст. ложки начинки і загорнути в рулет. У сковороду покласти шматочок вершкового масла і обсмажувати роли до рум'яності.


  • Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    Спрінг-роли з індичкою і креветками.

    Слойки з цукіні, томатами та сиром


    Легка овочева закуска з витриманим сиром. Для того, щоб зробити її ще смачніше, можете приготувати листкове тісто самостійно.

  • 1 зубчик часнику;

  • 60 г сиру брі;

  • 30 мл олії оливи;

  • 10 черрі;

  • 1 пласт листкового тіста;

  • 1 бебі цукіні.


  • Як приготувати:

  • Духовку розігріти. Тісто дістати з морозилки на стіл з борошном, зняти упаковку. М'яке тісто розкачати і розрізати на чотири однакових шматочка. Викласти їх на деко. Наколоти тісто в декількох місцях і запікати десять хвилин.

  • Цукіні нарізати кільцями. Черрі сполоснути, нарізати четвертинками. Часник розтерти в пасту товкачем. Додати спецій і свіжої зелені за смаком, ми додали гілочки чебрецю. Влити олію і ще раз розтерти все в ступці до однорідності. Сир нарізати невеликими скибочками. Викласти трохи цукіні, томатів і сиру на кожну слойку.


  • Збризнути часниковою заправкою і повернути в духовку на 5 хвилин.

    Канапе з куркою, апельсинами і ананасами


    Шашлик до Нового році? Чому б і ні? Ми приготуємо соковиту курочку в спеціях і з фруктами.

  • 320 г філе курки;

  • 20 мл олії;

  • 4 кільця ананаса;

  • 3 гілки м'яти;

  • 1 апельсин;

  • 10 г спецій;

  • 1 зубчик часнику.


  • Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    Здивуйте гостей канапе з куркою, апельсинами і ананасами.
    Як приготувати:

  • М'ясо натерти спеціями, залишити маринуватися на 15 хвилин. Часник розчавити площиною ножа. У сковороду влити олію, покласти часник і гілки м'яти. Бажано, щоб були сухі. Включити вогонь і викласти куряче філе. Обсмажувати з усіх боків до рум'яності, потім закрити кришку. На мінімальному вогні готувати ще за п'ять хвилин з кожного боку, витягти на тарілку.

  • Апельсинові часточки без білих волокон дрібно нарізати. Курку нарізати кубиками невеликого розміру. Ананас теж нарізати невеликими скибочками. Наколоти на шпажки по шматочку ананаса, апельсина, курки, знову ананаса і курки. Повторити з усіма шпажками.


  • Ситні і смачні гарячі страви


    Яловичі медальйони під червоним вином


    Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    Хочете відчути себе як в ресторані, але не хочете залишати домашній затишок? Пропонуємо приготувати соковиті медальйони з яловичини в червоному вині.

  • 60 г вершкового масла;

  • 04 л яловичого бульйону;

  • 4 шматочки часнику;

  • 04 л червоного вина;

  • 3 цибулі-шалот;

  • 15 г борошна;

  • 07 кг яловичої вирізки;

  • 5 г кмину.


  • Як приготувати:

  • М'ясо нарізати товстими кільцями і злегка відбити. Присипати спеціями, дати настоятися. У цей час у сковороду покласти половину вершкового масла і розтопити його.

  • Викласти медальйони і обсмажити їх по п'ять хвилин з кожного боку. Після цього перекласти м'ясо на тарілку і накрити фольгою, щоб зберегти тепло. Залишки масла помістити в сковороду, туди ж відправити подрібнений часник, кмин і три цибулі, які вже нарізані кільцями.

  • Готувати протягом трьох хвилин. Після цього додати борошно і активно заважати ще хвилину. Потім влити бульйон і вино, готувати чверть години до збільшення і зменшення в об'ємі.


  • Викласти м'ясо в соус, готувати ще хвилину.

    Качка в апельсиновому соусі


    Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    Качка з апельсинами стане ідеальним стравою на Новий рік.
    Якщо хочеться чого-то справді незвичайного, пропонуємо приготувати качині грудки в соусі з цих цитрусів. Смакота!

  • 2 філе качки;

  • 120 мл соєвого соусу;

  • 15 г цукру;

  • 180 мл бульйону;

  • 170 мл білого вина;

  • 4 апельсина.


  • Як приготувати:

  • М'ясо з шкірою натерти спеціями. Два апельсини вимити, зняти з них цедру спеціальною теркою. Всі апельсини розрізати навпіл і видавити з них сік. Вилити його в сотейник, додати бульйон, вино і цедру.

  • Поставити на вогонь, дати закипіти і тоді всипати цукор. Вогонь зменшити і варити до густоти, не забуваючи помішувати.

  • В іншу сковороду помістити філе шкірою вниз. Смажити приблизно п'ятнадцять хвилин, потім злити з посуду жир і влити частина соєвого соусу, а частина вилити зверху на грудки. У цей момент можна перевернути м'ясо і смажити його п'ять хвилин.

  • Після цього вогонь вимкнути і дати настоятися качці ще десять хвилин. Дістати філе і розрізати навпіл кожну з них.


  • Помістити в карамелізований соус в сусідній сковороді і прогріти.

    Запечені овочі до м'яса


    Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    Овочі — чудовий гарнір до м'яса.
    Здається, що в цій страві немає нічого особливого. Але ми обіцяємо вам, що це буде шалено смачно! До овочів ви зможете підібрати абсолютно будь-яке м'ясо.

  • 4 баклажана;

  • 15 г шафрану;

  • 2 кабачка;

  • 50 мл олії оливи;

  • 7 томатів;

  • 30 г базиліка;

  • 7 шматочків часнику;

  • 30 г орегано;

  • 3 огірка.


  • Як приготувати:

  • Баклажани нарізати кубиками. Кабачки очистити і нарізати кубиками розмір з баклажанами. Помідори нарізати таким же способом.Часник подрібнити тиснявою. Огірки крупно нарізати.

  • Баклажани, кабачки, томати, часник і огірки змішати із шафраном, орегано та базиліком. Збризнути маслом, ще раз перемішати і висипати на деко. Розподілити по ньому овочі і помістити в духовку на двадцять хвилин. Дістати деко, посолити овочі, перемішати їх і повернути.


  • В цей раз готувати ще півгодини, потім подавати до м'яса або риби.

    Десерти і торти — чим здивувати близьких?


    Шоколадно-банановий пиріг з горіхами


    Такий десерт сміливо можна назвати класикою американської. Не вистачає, мабуть, тільки карамелі. Приготуйте її і полийте шматочки пирога перед подачею.

  • 04 кг борошна;

  • 5 г кориці;

  • 015 кг вершкового масла;

  • 70 г горіхів;

  • 5 г соди;

  • 120 г шоколаду;

  • 140 г цукру;

  • 80 г йогурту;

  • 2 яйця;

  • 5 г ванільного цукру;

  • 2 банана.


  • Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    Як приготувати:

  • Форму змастити маслом і трохи присипати борошном. Банани перебити блендером в кашу.

  • У борошно додати соду і трохи солі, ретельно перемішати. Більшу частину масла нарізати кубиками і покласти в миску. Всипати 3/4 цукру і збити все до однорідності. Коли маса вже пишна і легка, вбити яйце, знову збити до однорідності. Потім вбити друге яйце і повторити те ж саме.

  • В однорідну масу вимішати банани, йогурт і ванільний цукор. Далі поетапно додати борошняну масу, вимішуючи до потрібної текстури. Шоколад порубати ножем, але не дуже дрібно. Всипати горіхи на сковороду, просушити їх до рум'яності. Потім крупно порубати і змішати з шоколадом, корицею, залишками цукру. Залишки масла розтопити, додати до шоколадно-горіховою масою, все гарненько розмішати.

  • Поділити отриману масу на дві частини. Половину тіста залити у форму, рівномірно розподілити його лопаткою.Зверху вилити половину шоколадно-горіхової маси. Залити все це залишками тесту, розрівняти і вилити залишки вершково-коричної маси. Прибрати в духовку при 190 за Цельсієм на сорок хвилин.


  • Після цього дістати і остуджувати у формі тридцять хвилин.
    Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    У нашому матеріалі ми розповімо, що обов'язково має бути на новорічному столі .
    Тут ми розповімо, яких правил потрібно дотримуватися для сервірування святкового столу.
    Щоб правильно зустріти 2019 рік, потрібно дізнатися, що про це говорить гороскоп. Ми розповімо тут .

    Лимонно-малиновий кекс


    Кекс цілком можна назвати пікантним. У ньому є солодка малина і кислі лимони. Ідеальне поєднання, вірно?
    Інгредієнти:

  • 220 г борошна;

  • 80 г малини;

  • 8 г розпушувача;

  • 160 мл олії;

  • 02 кг цукру;

  • 01 кг вершкового масла;

  • 2 лимона;

  • 4 яйця;

  • 40 мл соку лимона.


  • Як приготувати:

  • Форму змастити маслом.

  • З лимонів зняти цедру. Додати до нього цукор і ретельно все перемішати. До отриманої маси вбити яйця і збити масу до білизни.

  • У борошно всипати розпушувач, перемішати. Далі борошно частинами додавати до яєць, щоразу збиваючи тісто віночком до гладкою текстурою. Після цього додати сік цитруса і масло оливи.

  • Вершкове масло подрібнити і розтопити на плиті. Трохи його остудити і влити в тісто. Перемішати компоненти і 2/3 маси вилити у форму.

  • Рівномірно розподілити тісто, зверху викласти малину і вилити залишки тіста. Запікати 35 хвилин при 175 градусах Цельсія.


  • Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото

    Шоколадні сендвічі з ванільним кремом


    Такі сендвічі оцінять не тільки діти, але і дорослі. Солодкий крем і в міру солодке печиво створять щось неймовірне!
    Для приготування потрібні:

  • 04 кг мигдальної муки;

  • 15 г ванільного екстракту;

  • 50 г порошку какао;

  • 40 мл кокосового масла;

  • 2 яйця;

  • 5 г меду;

  • 5 г соди;

  • 5 г цукрової пудри;

  • 01 л кокосового молока;

  • 150 мл пальмової олії;

  • 50 г тростинного цукру.


  • Як приготувати:

  • В мигдалеву борошно всипати какао і перемішати. Всипати соду, цукор, пудру і перемішати. Влити кокосове молоко, екстракт ванілі і вбити яйця збити масу до однорідності.

  • На пергамент викладати ложкою печиво. Прибрати в духовку на чверть години при 180 за Цельсієм.

  • Пальмова і кокосова олія змішати з медом, збити до пишноти. Готові печива дістати, остудити. Потім змащувати одну половинку кремом і прикривати другий.


  • Повторити з усіма печивом і кремом.
    Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    Сендвічі з ванільним кремом здивують ваших гостей.

    Які напої ідеально підходять для святкового столу?


    Звичайно, на столі обов'язково має бути шампанське, адже це Новий рік! Крім цього, з класики можна віддати перевагу вино. Це може бути червоне, рожеве і біле. Для дітей краще вибрати молочні або фруктові коктейлі. Можна запропонувати їм дитяче шампанське.
    Можна приготувати щось домашнє. Приміром, глінтвейн. Це теплий напій, який готується на основі вина та прянощів. З прянощів додають бадьян, корицю, гвоздику, запашний перець, кардамон, імбир, каркаде та ін. Також можуть бути додані апельсинові скоринки.
    До речі, сьогодні в магазинах можна купити безалкогольне вино для тих, хто не п'є навіть на Новий рік!
    Є ще дещо особливе — егг ніг. Це напій, який в Європі та Америці готують на Різдво. Роблять його на основі сирих яєць і молока в традиційному варіанті. У різних ж версіях можуть додаватися вершки, цукор, прянощі і різний алкоголь.

    Поради по сервіровці


    Вибравши гарну і десь навіть святковий посуд, подумайте про скатертини. Якщо ваша посуд яскрава, на ній багато малюнків або символів, віддайте перевагу спокійну, просту скатертину. Адже якщо всі елементи столу «кричущими», вийде справжня несмак.
    Можна прикрасити стіл чимось новорічним. Це можуть бути яскраві стрічки, серед яких обов'язково повинні бути жовті. Можна поставити кілька невеликих свічок, які зроблять стіл ще більш затишним. Також можна розкласти лимони, наколоті гвоздикою, ялинкові іграшки, гілочки ялини або сосни.

    Тепер у вас є повноцінне новорічне меню, поради щодо його складання і навіть рекомендації щодо сервірування столу. Будьте впевнені, якщо зробити все правильно і зі смаком, вийде незабутнє свято!
    Новорічне меню 2019: рецепти для святкового столу з фото
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають