• 11:16 – Китайський Новий Рік 2019: коли 
  • 11:16 – Що подарувати мамі на Новий Рік 2019: ідеї подарунка 
  • 11:16 – Що подарувати тещі на Новий Рік 2019 
  • 11:16 – Що подарувати свекрусі на Новий Рік 2019: ідеї подарунка 

Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото

Який Новий рік без їжі? І справа тут не тільки в салатах! Вони — лише частина повноцінного меню, яке може гарантувати успіх будь-якого свята. Варто заздалегідь подумати, чим можна здивувати гостей, а заодно і побалувати себе.

Сервірування новорічного столу


Новорічний стіл, безумовно, має бути багато прикрашений. Це або святкова скатертина, або дуже яскравий посуд, або невеликі деталі декору. Всі разом краще не поєднувати, щоб не вийшов хаос.
Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
Красиво засервированный стіл.
Використовуйте новорічні кулі, гарні серветки, стрічки, намисто, фрукти жовтого та оранжевого кольорів, свічки, щоб прикрасити стіл. Але не потрібно змушувати абсолютно весь простір: воно необхідне і для страв, і для посуду, і взагалі для зручності. Все має бути в міру.
Необов'язково подавати на стіл весь набір посуду: три види тарілок, ложок, виделок, ножів. Досить просто вчасно оновлювати це при подачі страв. Це заощадить місце і вбереже від неприємностей. Жовта Свиня оцінить креативний підхід: приміром, обв'яжіть ніжки келихів жовтими стрічками.
Не бійтеся підходити творчо і до прикраси самих страв. Робіть салати у вигляді новорічних іграшок, подавайте страви порційно, як в ресторанах, використовуйте всю свою фантазію. І тоді і знак року, і гості, і ви самі — всі залишаться задоволеними!

Гарячі страви на новий рік


Курка «Пікассо»


Неймовірно соковита, ароматна яскрава і курка, запечена з овочами. Відірватися неможливо!


  • Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Смачна курочка «Пікассо»
    3 солодких перцю;

  • 3 зубці часнику;

  • 120 мл води;

  • 4 курячих філе;

  • 10 г італійських трав;

  • 30 мл олії оливи;

  • 2 цибулі;

  • 4 помідора;

  • 3 г мускатного горіха;

  • 120 мл вершків;

  • 15 р масла;

  • 1 бульйонний кубик овочевий;

  • 90 г сиру.


  • Як приготувати:

  • Перець бажано взяти різних кольорів. Очистити, нарізати кільцями. Очищений цибулю нарізати півкільцями. Часник дрібно натерти.

  • Посолити курячі філе, поперчити їх, покласти в сковороду. Сюди ж додати обидва види олії, розігріти. Обсмажувати м'ясо до рум'яного кольору, після чого перекласти на деко.

  • У цій же сковороді обсмажити цибулю, потім відправити його до м'яса. Тут же і перець обсмажити до м'якості, додати до решти продуктів. Часник пасерувати тридцять секунд, після чого влити сюди воду.

  • Помідори без шкірки нарізати кубиками і додати до часнику. Перемішати і залити вершками. На повільному вогні варити соус п'ять хвилин, а потім полити їм зверху курку. Накрити фольгою і запікати тридцять хвилин у духовці на середньому вогні.


  • Дістати і присипати натертим сиром, відправити в духовку без фольги ще на п'ятнадцять хвилин.

    Локшина з грибами і гарбузом


    Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Дуже ошатне руде блюдо з особливим ароматом золотої осені. Як раз по коханому кольором Знаку!

  • 01 л сметани;

  • 20 г часнику;

  • 03 кг гарбуза;

  • 60 р масла на вершках;

  • 05 кг пасти феттуччини;

  • 60 г пармезану;

  • 20 г петрушки;

  • 02 кг печериць;

  • 05 л курячого бульйону;

  • 45 мл олії.


  • Як приготувати:

  • Печериці дрібно порізати і обсмажити на олії до рум'яного кольору. Порубаний часник додати до грибів і обсмажувати до появи запаху. Нарізати петрушку, посипати нею гриби зверху, вимкнути.

  • Дрібно нарізати гарбуз і обсмажувати на вершковому маслі, посолити, смажити ще п'ять хвилин. Влити до неї бульйон, варити ще десять хвилин, далі додати всю сметану і половину тертого пармезану. Перекласти гриби з часником, помішати, варити на маленькому вогні ще хвилин десять.

  • Пасту відварити, як зазвичай, потім перемішати з соусом і відразу подавати, присипавши зверху залишилися пармезаном.


  • Гратен дофинуа


    Мабуть, найвідоміший спосіб подачі картоплі на ресторанному рівні.

  • 110 г сиру грюйєр;

  • 3 г мускатного горіха;

  • 01 л вершків 48%;

  • 03 л молока;

  • 06 кг картоплі;

  • 15 г часнику.


  • Як приготувати:

  • Картоплю без шкірки нарізати тонкими слайсами, не мити. У сотейнику змішати молоко і вершки, дати їм закипіти.

  • Перекласти сюди картопля, перешкодити, приправити, в тому числі і мускатним горіхом. На маленькому вогні готувати вісім хвилин, помішуючи.

  • Натерти сир і вмішати його до решти продуктів. Зняти з вогню і змішати з тертим часником.

  • Перекласти у форму для випічки, відправити запікатися на двадцять п'ять хвилин при 120 градусах. Перед подачею дати трохи охолонути, щоб соус загус.



  • Закуски і салати на новий рік 2019


    Тосканський салат з козячим сиром і квасолею


    Дуже яскравий салат, витриманий в кольорах прапора Італії. Виглядає приголомшливо!

  • 04 кг консервованої червоної квасолі;

  • 1 лимон;

  • 02 кг сирного козячого сиру;

  • 45 г цибулі червоного;

  • 10 г часнику;

  • 01 кг рукколи;

  • 45 мл олії оливи.


  • Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Тосканський салат з козячим сиром і квасолею
    Як приготувати:

  • Квасоля промити під водою і дати стекти. Червоний цибулю дрібно порубати, змішати з сиром і маслом.

  • Руками порвати рукколу і змішати її з цибулею, сюди ж додати порубаний часник. З лимона отримати весь сік і полити їм загальну масу. Додати спеції, квасолю, все перемішати і дати хоча б десять хвилин постояти, щоб всі смаки змішалися.


  • Подавати з келихом рожевого вина.

    Курячий рулет на пару з сухофруктами


    Незвичайна подача всім відомих рулетів. Ніжна курка і не нудотно солодкість чорносливу — це щось приголомшливе.

  • 7 шт чорносливу;

  • 4 філе курячих;

  • 01 кг волоських горіхів;

  • 3 мандарина.


  • Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Як приготувати:

  • На годину залити окропом чорнослив без кісточок. Зняти шкірку з мандаринів, прибрати всі білі волокна, розділити на часточки.

  • Чисте філе розрізати вздовж на дві частини, внахлест покласти їх на дошку і відбити молотком. Особливо важливо бити по шву, тобто в місцях, де шматочки з'єднуються. Злегка присолити і поперчити.

  • Горіхи подрібнити в блендері в дрібну крихту. Присипати їх зверху майже по всій поверхні м'яса.

  • У центр викласти мандарини і віджатий чорнослив, можна один на одного. Зверху посипати рештою горіхів. Акуратно згорнути щільний і рівний рулет за допомогою харчової плівки, кінчики закрутити. Перекласти в пароварку і готувати приблизно сорок хвилин, не більше.


  • Повністю остудити і нарізати на порційні шматочки. Можна подавати холодним і теплим.

    Тимбал з авокадо і тунця


    Листковий салат, в якому інгредієнти поєднуються настільки ідеально, що хочеться з'їсти відразу три порції.

  • 5 мл олії оливи;

  • 1 авокадо;

  • 1 помідор;

  • 5 мл соку лимона;

  • 1 пучок рукколи;

  • 1 зубець часнику;

  • 1 банка тунця в олії.


  • Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Як приготувати:

  • Авокадо звільнити від кісточки і шкірки, м'якоть роздавити вилкою в пюре і полити соком лимона. З часнику зняти лушпиння і дрібно порубати, змішати з авокадо. Приправити за бажанням, додати велику морську сіль і масло, перешкодити.

  • Помідор необхідно бланширувати: зробити хрестоподібний надріз знизу, опустити на хвилину в окріп. Витягнути, зняти шкірку, видалити насіння і сік, нарізати тільки м'ясисту м'якоть на невеликі кубики.

  • Взяти кулінарне кільце невеликого діаметру і викласти в нього спочатку авокадо, потім помідор. Витягнути тунця з банки і порізати його на шматочки середнього розміру. Масло не використовувати. Викласти рибу поверх помідорів.


  • Прикрасити зверху і навколо рубаною руколою.

    М'ясні страви — рецепти і фото


    Яловичина під устричним соусом


    Це блюдо не тільки смачно і дорого звучить. Воно насправді приголомшливо смачне, а готується всього за п'ятнадцять хвилин.

  • 05 кг філе яловичини;

  • 10 г імбиру;

  • 05 шт цибулі;

  • 45 мл олії;

  • 45 мл устричного соусу;

  • 04 кг брокколі;

  • 10 г кінзи;

  • 05 шт лимона.


  • Як приготувати:

  • М'ясо вимити і нарізати його тонкими брусочками. Зняти з імбиру шкірку і дрібно порубати його. Зняти лушпиння з цибулі і нашаткувати його півкільцями.

  • Броколі розібрати на невеликі суцвіття. Покласти їх в киплячу солону воду на три хвилини, потім перекласти в лід. На сильному вогні і краплі олії обсмажити м'ясо до рум'яності. Далі додати сюди імбир і цибулю, через хвилину покласти брокколі і влити устричний соус.

  • Смажити не більше двох хвилин, постійно заважаючи. Зняти з вогню, полити соком половини лимона і посипати порізаної кінзою. В якості гарніру бажано подавати рис.


  • Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Смачна яловичина під гострим соусом.

    Телятина в горщику з апельсинами


    Ніжна молочна телятина чудово поєднується як з солодкими, так і з гострими продуктами. А ми пропонуємо це поєднати.

  • 1 червоний солодкий перець;

  • 15 г цукру;

  • 03 кг телятини;

  • 20 г діжонської гірчиці;

  • 2 р кайенского перцю;

  • 15 мл олії;

  • 2 г кориці;

  • 2 стебла селери;

  • 1 апельсин;

  • 05 шт лимона.


  • Як приготувати:

  • На невеликі шматочки порізати м'ясо, бажано кубиками. Зверху полити їх лимонним соком, перемішати, залишити на півгодини промаринуватися.

  • Апельсин вимити і розрізати навпіл. Відрізати один кружечок з самого центру, відкласти його в бік. З решти половинок вичавити сік в невеликий сотейник, додати сюди цукор, бажано тростинний. Дати закипіти на невеликому вогні і варити сім хвилин, щоб сироп трохи загус.

  • Трохи масла налити в сковороду і перекласти сюди кубики м'яса, швидко їх обсмажити до легкого рум'яного відтінку, в самому кінці приправити і посолити. М'ясо перекласти в невеликий горщик для запікання. Залити зверху теплим апельсиновим сиропом.

  • Вимити стебла селери і дрібно його їх порубати, викласти поверх м'яса. Півкільцями нарізати солодкий перець без насіння, викласти зверху. Нанести шар гірчиці зверху і присипати кайенским перцем. Зверху покласти відкладений кружальце апельсина, трохи його надрізати, теж змастити гірчицею і присипати корицею.


  • Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Телятина в горщику з апельсинами — неймовірне блюдо.
    Запікати протягом години при 200 градусах, подавати прямо в горщику в трохи охолодженому вигляді.

    Баранина в м'ятної паніровці


    М'ясо під даною паніровкою відкривається з абсолютно нового боку. Сподобається навіть тим, хто дуже любить баранину.

  • 90 мл олії оливи;

  • 02 кг свіжої м'яти;

  • 7 г перцю чорного меленого;

  • 3 стебла чебрецю;

  • 1 бараняча нога;

  • 30 г цукру;

  • 45 мл бальзамічного оцту;

  • 45 мл білого винного оцту;

  • 5 г солі.


  • Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Як приготувати:

  • М'яту покласти в чашу блендера, стебла не використовувати. Сюди ж влити оливкову олію, додати бальзамічний оцет, перець, цукор, чебрець, сіль, білий винний оцет. Перебити всі в грубу кашку. Краще залишити шматочки м'яти максимально великими, інакше соус вийде дуже рідким.

  • Отриманою масою ретельно натерти баранячу ногу, на якій майже немає жиру. Загорнути у фольгу і прибрати в холодильник години на три. Перекласти на деко і відправити в духовку при 220 за Цельсієм, запікати п'ятнадцять хвилин.

  • Далі зменшити до 180 і запікати ще сорок хвилин, а потім знову підвищити температуру до 220 і тримати м'ясо ще десять хвилин. Вийняти з духовки, нарізати слайсами, подавати з овочами-гриль.


  • Які десерти приготувати?


    Гарбузовий пиріг по-американськи


    Як і вся американська кухня, цей пиріг готується досить швидко і просто, а смак виходить відмінним. І як святково він виглядає!

  • 3 яйця;

  • 260 г масла на вершках;

  • 02 л вершків 30%;

  • 7 г кориці;

  • 04 кг борошна;

  • 09 кг гарбуза;

  • 02 кг цукру;

  • 3 г солі;

  • 3 г ваніліну.


  • Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Гарбузовий пиріг по-американськи — відмінний не солодкий десерт.
    Як приготувати:

  • Спочатку змішати борошно з сіллю, а потім додати сюди м'яке масло. Руками або спеціальною насадкою комбайна перетерти масу, щоб вона нагадувала хлібні крихти. Додати сюди трохи збите яйце і замісити жирне м'яке тісто.

  • Очистити гарбуз від насіння і шкірки, нарізати її скибочками, перекласти в сотейник. Додати зовсім небагато води, тушкувати, поки не випарується, а сама гарбуз не стане м'якою. Перебити в пюре і, за бажанням, пропустити через сито.

  • Тісто розкачати, перекласти в глибоку форму, обов'язково з бортиками, зверху покласти пергамент і сухі боби, запікати п'ятнадцять хвилин на середньому вогні. Гарбузове пюре слід збити з двома яйцями, цукром, сіллю, сливами, корицею. Перекласти масу на місце бобів на корж, випікати ще п'ятдесят хвилин на тому вогні. Подавати остившім.


  • Торт «Захер»


    Хоча цей торт дуже часто плутають з Прагою, у нього свої неповторні особливості. А готується він простіше.

  • 7 білків;

  • 04 кг темного шоколаду;

  • 145 г борошна;

  • 4 г солі;

  • 7 жовтків;

  • 125 г цукрової пудри;

  • 170 мл води;

  • 7 г ванільного цукру;

  • 02 л абрикосового джему;

  • 145 г масла на вершках;

  • 375 г цукру.


  • Як приготувати:

  • Половину шоколаду розтопити на водяній бані. За допомогою міксера змішати масло з пудрою і ванільним цукром, а потім по одному вводити жовтки і ретельно вимішувати масу.

  • В іншій мисці слід збити білки з 125 г цукру і сіллю. До жовткової маси влити теплий, але не гарячий розтоплений шоколад.

  • Поступово ввести сюди борошно і білкову масу, після цього перекласти у форму для запікання і тримати в духовці годину на середньому вогні. Варення перетовкти на однорідну масу, якщо там є шматочки. Бісквіт остудити, розрізати на три частини, промазати шари джемом.


  • Інший цукор змішати з водою і шматочками другої половини шоколаду, прогріти і остудити, полити зверху торт. Дати застигнути, подавати.
    Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    Як правильно прикрасити новорічний стіл ? У нашому матеріалі ми детально розповімо важливі нюанси.
    Тут наші читачі дізнаються, які десерти можна приготувати на Новий рік, щоб здивувати своїх гостей.
    Детальніше про те, що приготувати в рік Свині, наші читачі дізнаються тут — найкращі поради й рекомендації.

    Пиріг з кремом патисьер


    До цього пирога можна додавати будь-які ягоди, але краще всього — суницю або вишню. Виглядає дуже апетитно:

  • 2 жовтки;

  • 5 г порошку для тіста;

  • 225 г цукру;

  • 05 кг ягід;

  • 2 яйця;

  • 125 р олії на вершках;

  • 03 л молока;

  • 1 ванільний стручок;

  • 170 г борошна;

  • 20 г крохмалю.


  • Як приготувати:

  • На поверхню висипати 100 г цукру, трохи солі, 150 г борошна, порошок для тіста. У центр вбити яйце, потім додати нарізане кубиками холодне масло і все перемішати руками. Отримане тісто потримати в плівці в холодильнику півгодини. Яйце, що залишилося з жовтками перебити з залишками цукру, потім додати сюди 20 г борошна і весь крохмаль, знову збити.

  • Молоко закип'ятити разом з ваніллю, а потім тонким струменем влити в яєчну масу, енергійно заважаючи. Поставити миску на водяну баню і тримати її там сім хвилин, постійно заважаючи. Отриманий крем перетерти через сито, закрити плівкою, щоб вона прилягала, дати охолонути.

  • Тісто розподілити по формі, запікати сорок хвилин при 160 градусах. Витягнути корж і розподілити по ньому крем, а зверху щедро насипати цілу гору з ягід.



  • Правильно сплановане святкове меню принесе задоволення і в процесі готування, і в поїданні. Кожен з цих рецептів несе в собі часточку свята, адже виглядають вони дійсно особливими. Вперед, готуватися до нових експериментів!
    Новорічний стіл 2019 року рецепти з фото
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають