• 18:53 – 2019 Рік Жовтої Земляної Свині 
  • 18:00 – Жіночі зачіски 2019: модні тенденції з фото 
  • 17:59 – Новий Рік 2019: якого кольору вбрання одягати дівчатам 
  • 17:59 – Жіночі стрижки 2019: модні тенденції з фото 

Десерти на Новий Рік 2019: Топ-5 рецептів низькокалорійних

Десерти на Новий Рік 2019: Топ-5 рецептів низькокалорійних



Велика кількість гарячих страв і закусок не завжди дозволяє повністю відчути смак Новорічного настрою. А ось солоденький і смачний десерт допоможе повністю відчути атмосферу Нового Року 2019 яку кожна людина запам'ятав ще з дитинства. Від того, як буде оформлений десерт, з чого він зроблений, як піднесений і буде залежати настрій усього вечора. Саме з-за цього приготування десерту до Нового 2019 році вимагає набагато більшої уваги, ніж звичайне повсякденне приготування страв. У статті ми вирішили підібрати 5 найкращих рецептів десертів, які найкраще підійдуть для святкування Нового Року.

Топ-5 кращих рецептів десертів до Нового 2019 Році



Напевно, варто представити увазі приклад невдалого десерту до свята. Уявіть, що ваші гості прийшли на свято, з'їли ситну закуску і не менш ситне головне блюдо. Все це в Новорічну ніч, швидше за все, буде приправлено ще й міцними напоями, салатом олів'є, оселедцем під шубою. А уявіть, що ще додатково до цього ви запропонуєте гостям і який-небудь висококалорійний торт, наприклад, з начинкою із згущеного молока. Таким чином, за Новорічну ніч можна поправитися не на пару кіло, а на цілих п'ять. Це, звичайно ж, нікому не потрібно. Тому пропонуємо вам розглянути більш низькокалорійні і легкі десерти.

Грейпфрутовий десерт з додаванням слабкого віскі



Десерти на Новий Рік 2019: Топ-5 рецептів низькокалорійних
Дане блюдо, швидше за все, зможе здивувати не тільки звичайного жителя нашої країни, але й справжнього гурмана. Готується десерт досить швидко, впорається навіть новачок у кулінарній справі:


  • Слід нарізати кілька грейпфрутів (кількість визначається індивідуально) навпіл.

  • Далі усі частини потрібно викласти на деко, попередньо змастивши його олією, щоб нічого не пригоріло.

  • На кожну частину фрукта необхідно нанести трохи цукру або пудри, потім полити віскі.

  • Фрукт запікається близько 20 хвилин при температурі до 100-120 градусів. Наверх перед подачею рекомендується покласти трохи м'яти для естетики. Подається теплим.



  • "Маркіза" з шоколадного крему



    Десерти на Новий Рік 2019: Топ-5 рецептів низькокалорійних
    Практично кожне гучне застілля супроводжується десертом з шоколадних цукерок - це стало вже практично традицією. Тому пропонуємо приготувати легкий десерт з використанням какао або шоколаду. Приготувати страву можна з наступної інструкції:


  • Для початку потрібно розтопити шоколад або плитку кондитерського типу. Робити це найкраще на водяній бані.

  • Після того, як у вас вийде рідка шоколадна маса, необхідно додати масло (вершкове, з високою жирністю). Отриману масу збивати ложкою або спеціально призначеним пристроєм (міксером, наприклад).

  • Після того, як маса стане однорідною слід додати в неї 3 жовтки від курячих яєць. При цьому варто враховувати, що збивати їх необхідно поступово, додаючи кожен окремо. Зверніть увагу, що все це робиться не знімаючи посуд з масою з водяної бані.

  • Як тільки вся маса буде збита, чашу можна знімати з лазні.

  • Наступний крок - додавання білка, який заздалегідь має бути взбит до стану дуже густий пінки. Слід перемішати шоколад з білком. Цей крок завершальний.

  • Перед подачею десерт рекомендують розлити по креманкам і посипати тертими горіхами за смаком. Зверніть увагу, що у гостей краще заздалегідь уточнити, чи немає у них алергії на той чи інший горіх, щоб надалі не виникло неприємної ситуації, яка може зіпсувати Новорічну ніч.



  • Мандарини з приправою (кориця або ванілін)



    Десерти на Новий Рік 2019: Топ-5 рецептів низькокалорійних
    Дане блюдо існує в двох варіантах, але з чуток найбільш смачним є мандарин з корицею. Саме цей рецепт приготування ми і будемо розглядати. Чому саме мандарин? А згадайте, з яким запахом у вас асоціюються Новорічні свята? Швидше за все, таким ароматом буде саме мандариновий. Ось чому ми вирішили включити його в список низькокалорійних десертів до Нового Року 2019.

    Щоб приготувати мандарини, рекомендується дотримуватися такої інструкції:


  • Необхідно взяти 12 мандаринів, почистити їх, потім розділити на частини

  • Після цього потрібно взяти два контейнера - в один покласти очищені фрукти, а в іншій насипати 1 стандартну ложечку піску (цукрової). Зверніть увагу, що цукор потрібен для приготування карамелі, тому посуд повинна бути залізна (металева).

  • Готуємо карамель, поставивши цукор на вогонь або парову лазню. Коли з'явиться відтінок карамелі, вливаємо в посуд півтори склянки води. Усе ретельно розмішуємо.

  • Наступний крок - додавання цедри (шкірки мандарина, яка раніше була очищена) разом з корицею. Почекати необхідно близько п'яти-семи хвилин (це залежить від інтенсивності роботи кухонної плити), потім з вогню масу потрібно зняти.

  • Для смаку можна додати лікер з апельсин (2 ложки столового типу). Після додавання консистенцію також потрібно перемішати. Потім необхідно залишити її трохи охолонути.

  • Теплою масою заливають контейнер з мандаринами, після чого його відправляють в камеру холодильника для застигання приблизно на 7 годин.

  • Для того, щоб мандарини виглядали гарніше, їх краще всього посипати тертими горіхами і листком м'яти квітки.



  • Бланманже



    Бланманже - це один з найкращих десертів з шоколаду і мигдалю, про яку тільки може мріяти ваш гість. При тому, що в його складі в основному лише висококалорійні продукти, десерт здається дуже легким, що дуже незвично.

    Щоб приготувати десерт, можна дотримуватися такої інструкції:


  • Желатин (близько 10 грам) слід замочити в прохолодній воді(близько одної склянки). Залишити на деякий час.

  • Мигдаль слід подрібнити за допомогою блендера. Після прояви сухої маси порошкового типу потрібно додати склянку молока, потім знову переміщати за допомогою блендера або міксера.

  • Отриману суміш з молока і мигдалю кип'ятять, після чого проціджують.

  • В молоко додається гіркий шоколад (плитка приблизно на 50 грам), цукровий пісок(близько 23 склянки) і вже набряклий желатин.

  • Перемішати. Після цього поставити посуд на невеликий вогонь і, постійно перемішуючи, довести масу до стану однорідності. Увага! Суміші не можна давати закипати, інакше процес приготування доведеться починати з самого початку, так як зовнішній вигляд і смак страви будуть зіпсовані.

  • Після отримання однорідної консистенції потрібно розлити десерт по креманках або склянках. Поставити для застигання в холодильну камеру.

  • Перед подачею такий оригінальний десерт найкраще прикрасити тертим білим або чорним шоколадом, горіхами. Крім того, для виду можна додати трохи збитих вершків.



  • Десерт із шампанського



    Десерт з використанням шампанського - це щось неймовірне, подумали зараз багато господинь. Але немає. Це блюдо буде справжньою родзинкою на вашому Новорічному столі. Тільки подумайте, адже такого ексклюзиву не буде більше ні в кого. Приступимо ж до приготування!

    Рецепт такий:


  • Необхідно взяти 100 мілілітрів чистої питної води, додати туди близько 2 столових ложок цукрового піску без гірки і трохи цедри лимона. Довести масу до кипіння.

  • Після того, як маса буде знята з вогню, рекомендується влити в неї трохи свіжовичавленого лимонного соку від одного фрукта, а також додати приблизно 20 грам желатину.

  • Тепер необхідно все дуже ретельно перемішати. Робити це потрібно до того моменту, поки желатин повністю не розчиниться. Якщо залишаться грудочки, то найкраще їх процідити, щоб не псувати смак і естетику десерту.

  • Потім в масу додають приблизно 300 мл шампанського за смаком(зазвичай додають напівсолодке). Перемішують, щоб шампанське рівномірно розподілилося по всій масі.

  • Потім масу розливають по формах і ставлять у холодильник для охолодження.



  • Для того, щоб прикрасити десерт, можна використовувати або листочок м'яти, або крем. Крем можна приготувати за таким рецептом:


  • Жирні вершки необхідно збити до однорідної пінки.

  • Додати туди цукор, шампанське і лимонний сік. Ще раз збити.

  • Всі. Наш крем для десерту з шампанського готовий.



  • Ось ми і розібрали рецепти топ-5 десертів для святкування Нового 2019 Року. Погодьтеся, вони дуже легкі і низькокалорійні. І вони підійдуть для будь-якого свята, навіть якщо він був дуже ситним, як Новий Рік. Адже саме в це свято наші столи ломляться від усього розмаїття страв і різних цікавинок. Десерти у вигляді тістечка або торти могли б просто "добити" фігури гостей свята. Але і комплекція господарів теж би дуже сильно постраждала. Саме тому ми вирішили підібрати легкі і вишукані десерти, які не повинні сильно зіпсувати фігуру. Залишилося тільки побажати удачі у приготуванні страв і приємного апетиту. Ну і, звичайно, з наступаючим Новим 2019 Роком!
    Десерти на Новий Рік 2019: Топ-5 рецептів низькокалорійних
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають