• 18:43 – Подарунки на Новий рік 2019 своїми руками, покрокові інструкції виконання (з фото) 
  • 11:32 – Новорічні рамки 2019 для Фотошопу на прозорому тлі: завантажити безкоштовно 
  • 11:24 – Що подарувати мамі на Новий рік 2019: подарунок від доньки чи сина, недорогий і зроблений своїми руками 
  • 11:24 – Креативні подарунки на Новий рік 2019 | Зроблені своїми руками 

Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото

В нашій країні можна на Новий рік проігнорувати встановлення повноцінної ялинки, відбувшись хвойним букетиком з дощиком і парою іграшок у вазочці або креативними варіантами зразок прямо до стінки прибитої у відповідних обрисах гірлянди, ялинки з томів книг або якогось підходящого домашнього мотлоху. Можна мати алергію на цитрусові, і так і не скуштувати мандариновий вітамінної шокотерапії в цей період. Можна, нарешті, проміняти вітчизняного Діда Мороза на Санта-Клауса. Але, олів'є змінити ми не в силах ніколи. Воно на наших столах – непорушне. Це настільки звичний символ цього свята, як і все інше. Безумовно, практично в кожній сім'ї є свій варіант цього улюбленого салату, але сьогодні ми постараємося не тільки зрозуміти причину настільки спекотною до нього любові нашого народу, але і привести кілька цікавих варіацій, які, ми більше ніж упевнені, багато візьмуть собі на замітку.

Що ми знаємо про олів'є?

Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
Нехай не бентежить вас нав'язливий французький шарм назви салатику – це народжене на нашій землі в 60-х роках 19 століття блюдо, правда, дійсно кухарем мосьє Люсьєном Олів'є з явно французькими коренями. Подейкують, що цього примечательнеший чоловік тримав готель «Ермитажъ» та однойменну ресторацію в будинку Пегова, причому батьки дали йому цілком російське ім'я – Микола, але, він змінив його згодом у маркетингових цілях. Єдине, чим він прославився у своїй кухарський кар'єрі, це створений ним рецепт олів'є, щоправда, подробиці його він до самої смерті тримав у таємниці. Головні складові були відомі широкій публіці, але, скільки не намагалися різні ентузіасти відтворити цей витвір, повторити успіх Олів'є у них не виходило. Історики стверджують, що початковий рецепт складався з пари рябчиків, телячого язика, півфунта латуку, фунта ікри (паюсна), чверті фунта каперсів, півбанки сої-кибуль, півбанки пікулів, 25 варених раків, двох свіжих огірків і п'яти зварених круто яєць. Головною ж його фішкою був майонез, для якого легендарний кухар брав фунт оливкової олії з Провансу, пару яєць і французький ж оцет. Трохи пізніше, в кінці 19-го століття, в опублікованих варіантах рецептур, крім уже згаданого, починають фігурувати ланспік, оливки і картопля. У простий до неподобства радянський час інгредієнти для олів'є, що називається, стали набагато ближче простому люду – доступніше і дешевше. І сам він перетворився в те, до чого ми звикли з раннього дитинства. У різних своїх варіантах олів'є допускає використання вареної моркви (що характерно, з'явилася вона лише в перебудовний час), яблук, курятини або вареної яловичини замість докторської ковбаси. У своїй історії був присутній ще під назвами «М'ясний» і «Зимовий», а в ресторанах за кордоном його і зараз подають як «Гусарський» або «Російський».

Класика як вона є

Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
У традиційний і найпоширеніший рецепт олів'є входять:
  • яйця відварні;
  • варена ковбаса;
  • майонез;
  • солоні огірки;
  • відварна картопля;
  • зелена цибуля;
  • варена морквина;
  • сіль;
  • зелений горошок (консерви).
  • Для салату всі інгредієнти нарізати однаковими кубиками, солятся і заправляються майонезом.

    Олів'є на перепелиних яйцях

    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    Інгредієнти:
  • морква – 2шт;
  • картопля – 2шт;
  • мариновані огірки – 2шт;
  • відварний язик або телятина – 200гр;
  • сіль-перець;
  • майонез – 2ст.л.;
  • перепелині яйця – 8шт;
  • зелений горошок (заморожений) – третину склянки;
  • свіжі огірки – 2шт;
  • сметана 0 2ст.л.;
  • зелена цибуля – 3 пера.
  • Картоплю і моркву запікаємо до м'якості в фользі, студим і чистимо. Яєчка відварюємо і остуджуємо. Горошок розморожуємо. Нарізаємо всі однаковими кубиками, цибулю дрібно кришимо. Все перемішуємо і заправляємо сіллю-перцем, сметано-майонезним соусом.

    Олів'є з курятиною

    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    Інгредієнти:
  • морква – 2шт;
  • курячі стегна – 2шт;
  • зелений горошок (морозиво) – 75гр;
  • яйця – 3шт;
  • картопля – 3шт;
  • сіль-перець, лавровий лист;
  • домашній майонез.
  • Курячі стегна відварюємо в підсоленій воді з лаврушечкой, студим і нарізаємо невеликими кубиками м'якоть. Моркву, картоплю і яйця варимо, студим, чистимо і нарізаємо кубиками. Розморожуємо зелений горошок. Змішуємо всі компоненти, солимо-перчимо і заправляємо домашнім майонезом.

    Олів'є з курячим філе

    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    Інгредієнти:
  • картопля – 6шт;
  • яйця – 6 шт;
  • цибуля – 1шт;
  • курячі грудки – 3шт;
  • мариновані огірочки – 5шт;
  • майонез – 300гр;
  • горошок (консерви) – 1б.;
  • зелень;
  • сіль-перець.
  • Відварюємо картоплю в мундирах, студим, чистимо. Відварюємо яйця, чистимо. Відварюємо курячі грудки, студим. Всі компоненти нарізаємо кубиками, додаємо горошок, перемішуємо, солимо-перчимо і заправляємо майонезом.

    Олів'є по-іспанськи

    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    Інгредієнти:
  • яйця – 3шт;
  • картопля – 2шт;
  • тунець (консерви) – 2б.;
  • мариновані огірки;
  • майонез;
  • морквина;
  • сіль.
  • Картоплю відварюємо і розминаємо виделкою, яйця варимо і дрібно трьом. Нарізаємо кубиками моркву і мариновані огірки. Додаємо шматки тунця, солимо і заправляємо все майонезом. У декорі добре використовувати червоний болгарський перець, базилік і оливки.

    Весняний олів'є

    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    Інгредієнти:
  • картопля – 5 шт;
  • телятина – 500гр;
  • червоний цибуля – 1шт;
  • яйця – 5шт;
  • свіжі огірки – 3шт;
  • морквина – 3шт;
  • зелений горошок (консерви) – 1б.;
  • домашній майонез;
  • сіль-перець;
  • зелена цибуля – трохи.
  • Телятину відварюємо в солоній воді, студим. Відварюємо картоплю, моркву і яйця, студим і чистимо. Всі компоненти нарізаємо кубиками, перемішуємо, солимо-перчимо, заправляємо домашнім майонезом. В оздобленні можна використовувати зелену цибулю.

    Олів'є по-царськи

    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    Інгредієнти:
  • пара перепелів або рябчиків;
  • телячий язик – 1шт;
  • оливки – 20шт;
  • краби (консерви у власному соку) – 100гр;
  • чорна ікра – 100гр;
  • домашній Провансаль;
  • каперси – 100гр;
  • солоні огірки – 2шт;
  • цибуля – 05 шт;
  • огірки св. – 2шт;
  • кілька ягід ялівцю;
  • лаврушечка;
  • пісне масло – 05 ст.
  • На слабкому вогні відварюємо телячий язик під кришкою близько 3 годин, і за півгодини до готовності, солимо, додаємо ялівець, цибулю і лавровий лист. Потім мова витягаємо, студим, чистимо від шкіри, знову кладемо в бульйон, даємо йому закипіти, і вимикаємо. Для соусу два яєчних жовтки збиваємо з двома склянками олії, по готовності вводимо діжонську горжицу і пару крапель винного оцту (білого). Для аромату, можна заздалегідь вимочити у використовуваному пісному маслі чебрець і розмарин. Цілу птицю обсмажуємо на сковорідці в пісному маслі, після чого вливаємо склянку води, додаємо чорний перець, запашний горошок і лавровий лист і тушкуємо під кришкою півгодини. По готовності студим і знімаємо з кісток м'ясо. Мова і рябчиків нарізаємо, як і крабів, каперси, огірки. Всі разом перемішуємо і заправляємо провансалем. Салатом для сервірування вистилаємо великий салатник, викладаємо наше олів'є і декоруємо його залишком листя, четвертинками яєць, кожну з яких треба забезпечити краплею соусу і ложечкою чорної ікри. Якщо не вдалося дістати перепелів або рябчиків, можна спробувати зробити те ж саме, але з кролятиною або індичатиною. Курячі яйця добре замінити перепелиними.

    Пісний олів'є

    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    Як відомо, Новий рік припадає на різдвяний піст, тому стажать за дотримання його віруючі можуть сміливо використовувати даний варіант олів'є – він проходить за всіма канонами. Інгредієнти:
  • морква – 1шт;
  • картопля – 4шт;
  • свіжий огірок – 1шт;
  • горошок консервований – 100гр;
  • зелена цибуля – пучок;
  • м'який тофу – 150гр;
  • вегетаріанська ковбаса – 200гр;
  • пісний майонез – 05 ст.;
  • солоні огірки – 2шт;
  • маслини – 10шт;
  • яблуко – 1шт;
  • сіль-перець.
  • Все відварюємо овочі і ріжемо кубиком. Нарізаємо аналогічно ковбасу і тофу, почищені яблука і огірки. Дрібно шаткуємо цибулю. Все змішуємо, солимо-перчимо і заправляємо пісним майонезом. Подаємо, задекорувавши маслинами. Для пісного майонезу можна взяти склянку будь-якого олії, 2ч.л. лимонного соку, 05 ст. соєвого молока, сіль, гірчицю.

    Олів'є «Червоний партизан» з морепродуктами і рибою

    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    Інгредієнти:
  • креветки – 150гр;
  • картопля – 4шт;
  • яйця перепелині – 8шт;
  • огірок св. – 2шт;
  • морква – 1шт;
  • сіль-перець;
  • рожевий перець – кілька горошин;
  • солоний лосось – 300гр;
  • ікра червона – 100гр;
  • цибуля – 1шт;
  • горошок – 100г;
  • оливковий майонез – 1ст.л.;
  • лимон – 05 шт;
  • паприка – 1ч.л.
  • Відварюємо моркву і картоплю, чистимо і ріжемо кубиком. Так само нарізаємо огірки, солону рибу і цибулю. Збиваємо майонез з паприкою. У салат додаємо горошок, все солимо-перчимо й перемішуємо. Варимо яйця, студим, чистимо. Викладаємо в салатницю салат, лимон тонко нарізаємо і заливаємо їм поверхню, з краю укладаємо яєчка, між ними – відварні і почищені креветки, декоруючи всі червоною ікрою. Товчемо горошини рожевого перцю і притрушиваем всю поверхню. Для більш яскравого смаку в соус можна додати пару ложок бренді.

    Відео



    Кращі рецепти салату олів'є на Новий рік 2019 з фото
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають