• 18:43 – Подарунки на Новий рік 2019 своїми руками, покрокові інструкції виконання (з фото) 
  • 11:32 – Новорічні рамки 2019 для Фотошопу на прозорому тлі: завантажити безкоштовно 
  • 11:24 – Що подарувати мамі на Новий рік 2019: подарунок від доньки чи сина, недорогий і зроблений своїми руками 
  • 11:24 – Креативні подарунки на Новий рік 2019 | Зроблені своїми руками 

Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото

Новий рік – він на те й новий, щоб стати часом відкриттів, новинок, чогось зовсім досі невластивого. І стосується це не тільки його формату зустрічі, розваг і образу, але й, звичайно ж, того, без чого жоден прихід чергового року не обходиться без святкового столу! Що ж, спробуємо і ми зробити кілька цікавих відкриттів, порадувавши себе і своїх близьких цікавим досвідом

Літературна класика: «Устриць і шампанського!»

Якщо гусарські замашки вам давно не чужі, так і до вишуканої ресторанної кухні Європи ви ставитеся більш ніж лояльно, звичайно ж, страви з устриць вам відомі не з чуток. І якщо досі ви пробували їх лише в ресторанах, то чому б не здивувати своїх домашніх їх присутністю на вашому новорічному банкеті? Що ж сьогодні ми постараємося розповісти вам все про цьому продукті: з чим його їдять і як готують!
Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
Устриці – морські молюски. Справжнє джерело поживних речовин і вітамінів. Усього в природі їх існує близько п'яти десятків видів, але, в їжу вживаються, як правило, лише кілька – з раковинами, не перевищують 12см. Їх смак – набагато ніжніше і багатше, ніж у мідій. Причому, на відміну від останніх, устриць можна їсти сирими. Кажуть, систематичне їх вживання в їжу є потужним відновлювальний репродуктивну систему засобом, бореться з проблемами зайвої ваги і шкіри, а також покращує емоційний фон людини. Єдина біда – їх можна їсти тільки найсвіжішими. Інакше ними дуже легко отруїтися. Тому уважно вибирайте місце, де їх купуєте, а також характеристики самого продукту. Забороняється ласувати устрицями годуючим і вагітним, а також тим, у кого є проблеми з селезінкою і травним трактом. І, нарешті, в процесі дегустації уважно оглядайте молюсків, щоб не попалися осколочки раковини.
Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
Подають устриць, як правило, прямо в мушлі. Якщо вони закриті, до них додається спеціальний коротенький листоподібний ножик, а їдять їх двузубой виделкою або просто «випивають», взявшись рукою за стулку раковини та піднісши її до рота. Перед відкриттям устриці треба її гарненько промити в проточній воді, зчистив щіточкою залишки піску та наноси. Потім раковину обертають серветкою або рушником, кладуть кришкою вгору на стіл, притискаючи другою рукою, вставляють ножик у щілину між стулками і потроху розхитують його там до характерного звуку. Потім ведуть ножем уздовж всієї щілинки і прорізають мускул молюска, який тримає стулку. Важливо при це вивернути ніж так, щоб він був притиснутий до верхньої стулки, в іншому випадку буде пошкоджено тільце. Тепер мушлю треба розкрити, не розхлюпуючи сік, зняти верхню стулку і перерізати ножем ще і нижній м'яз, провівши ножиком під ним. Якщо устриця після розтину виявилася неживої, їсти її не можна! Сирими молюсків їдять сбрызнутыми соком лимона на колотому льоду. При бажанні можна посипати чорним перцем або використовувати спеціальний соус на основі оцту. Але, з них можна готувати різні страви (особливо, якщо купили їх замороженими), подаючи у відварному, запеченому, смаженому вигляді.

Устриці по-рокфеллеровски

Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
Інгредієнти:
  • устриці (великі) – 4шт;
  • часник -1зуб.;
  • олія слив. – 25 ст. л.;
  • соус Табаско – 2г;
  • зелена цибуля – 3 пера;
  • цибуля шалот – 1шт;
  • ананасовий лікер – 3мл;
  • білий перець, сіль;
  • мелені сухарі – 30гр;
  • шпинат – 100гр;
  • петрушка – 50гр.
  • Устриці миємо, чистимо, розкриваємо. Розігріваємо духовку на 230 градусах. Раковини викладаємо на деко. Часник і зелень дрібно ріжемо, тушкуємо в розігрітому вершковому маслі на сковороді. Вспыпаем все інше і готуємо ще 3 хвилини. Готову заправку розподіляємо по поверхні устриць і між ними і ставимо деко в духовку на 10 хвилин. Подавати до столу відразу після готовності.

    Сирне фондю

    Погодьтеся, якщо хочеться чогось такого, чому б не поєднати візуалізацію приготування страви і насолоду його смаковими якостями? В азіатських ресторанах прямо перед вами готують локшину або рибу, кавказці з задоволенням показують, як вони хімічать з м'ясом на мангалі. Швейцарці винайшли щось з істинно своїм шармом: вишукане, але зачаровує своєю простотою. Отже, зустрічайте – фондю!
    Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
    Як і багато інших, елементарні за своєю суттю і нехитрі по набору продуктів, страви, фондю має завдячувати в якості своїх татусів швейцарських пастухів. Саме вони здогадалися нехитрий свій сухпайок з хліба, сиру і вина перетворити у щось вельми і вельми гурманська. До того ж відмінно зігріває, що в горах, погодьтеся, важливо! І у них тоді страва являло собою розведені вином залишки розплавленого в казанку сиру, в який умочали кірки хліба і так їли. І щоб приготувати цю ресторанну класику вам, перш за все, звичайно ж, знадобиться т. н. фондюшниця або, по-культурному, какелон. Вона являє собою казанок на ніжках з глини або металу, під яким на спеціальній підставці розташовується свічка-фондю. Можна використовувати і газовий пальник, але, свічка, повірте, набагато стильніше виглядає. Ще потрібні для кожного гостя спеціальні вилки – дуже довгі з дерев'яною ручкою. Здавалося б, що може бути простіше? Змішав сир з вином, нагрів на вогні – і ось воно! Те саме! Ан ні, щоб фондю вийшло не дитячою забавою «біля багаття», а по-справжньому елітним стравою. Варто дізнатися про деякі хитрощі:
    Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
  • Сир. Можете, в принципі, брати будь улюблений вами. Але, якщо хочете справжньої французької класики, спробуйте муатье-муатье з рівних часток фрібур вашерана і швейцарського грюйера. Не пошкодуєте
  • Алкоголь. Для фондю в даному випадку неприпустимі компроміси. Це повинен бути вишневий кірш. Дістати непросто, але воно того варто. Врахуйте, кірш дуже міцний, тому для ніжних леді віддайте перевагу його розбавляти гарним білим вином у пропорції 1:6.
  • Хліб. В ідеалі – підсушений. Але, ось тут допустима завидна демократія. Можете використовувати не тільки хліб, але і морепродукти, корнішони, оливки і навіть фрукти. Кажуть, цікаво.
  • Густота. Суміш повинна бути занадто рідкою – в цьому випадку нормального обволікання підводного не дочекаєшся, і не густий – виймати будете сухий хліб. У першому випадку допускається трохи перебір з сиром (у крайньому випадку, якщо вже весь винищили – картопляним крохмалем). У другому – кірш в студію!
  • Приготування. Якщо ви думаєте, що все ось це ось туди в казанок засинав і можеш насолоджуватися, можна вас конкретно розчарувати – фондю готувати непросто і тут треба дещо призвичаїтися.
  • Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
    По-перше, спочатку ємність зсередини натирається часником. Потім заливається алкоголь і видавлюється лимонний сік і все це розігрівається дуже повільно. По-друге, сир треба вводити по трохи, весь час гарненько його розмішуючи особливої дерев'яною лопаткою (зазвичай йде в наборі). Перед самою подачею додається ще трохи алкоголю. Якщо любите погостріше, можете приправити його часником, перцем, сіллю або мускатним горіхом. Ах так! Останній секрет: заважати треба виключно вісімкою, інакше ефект буде зовсім не той!

    Фондю по-російськи

    Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
    Інгредієнти:
  • емменталь – 250гр;
  • груйер – 250гр;
  • горілка – 2ст.л.;
  • лимонний сік – 1ч.л.;
  • вино біле – 1ст.;
  • часник – зубок;
  • мускатний горіх;
  • кукурудзяне борошно – 2ч.л.;
  • білий перець мелений. – пучку.
  • Какелон натираємо часником, заливаємо лимонний сік і вино, нагріваємо майже до кипіння поступово. Сир поки тремо на тертці, і по трохи засипаємо його в вино, весь час заважаючи лопаткою. Розвести борошно в горілці, і коли сир стане зовсім рідким, вводимо і цей інгредієнт. Майже з самої готовності приправляємо спеціями. Стежимо, щоб ні в якому разі не закипіло!

    Буйабес

    Ще одне блюдо з приморським західноєвропейським колоритом. Цього разу смак морепродуктів збагатять різні сорти риби, а також гострі спеції. Сіль – знову в наочному приготуванні прямо перед гостями, можливо, навіть при їхній особистій участі. Правда, для цього доведеться обзавестися казанком на підставці з пальником.
    Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
    Що ж, хочете відчути себе втомленими марсельскими рибалками, присевшими вечерком до костерку і готували собі ароматну поживну юшку на просочені сіллю вітрі? Вчіться робити буйабес! Насправді справжній буйабес вариться довго. Ні, не довго – ДОВГО! До речі, навіть у перекладі з французької його назву саме це і означає. Суть в тому, що всі інгредієнти повинні настільки довго «тусити» разом, що просочують і своїми ароматами бульйон, і щедро обмінюються ними один з одним. Юшка виходить густий і наваристою, і хоч багато хто вважає, що конкретно у зустрічі Нового року їй не місце, якщо ви приготуєте його всією компанією, навіть, приміром, 1-го числа, повірте, за ідею вам будуть цілувати руки Видів буйабеса, насправді, кілька. Марсельська класика – це обов'язково солнечник, морський півень і морський скорпіон, а також купа інших дарів місцевих вод, сумарно до 19 видів. Нормандці роблять його дещо по-іншому, крім риби в складі ще й горіхи з картоплею. Вважається грамотним подавати його з білим вином, часниковим соусом «Рулли» і крутонами. Смак повинен вийти трохи кислуватим, витримує ідеальний баланс між гостротою, солодкістю і сіллю.
    Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
    Інгредієнти:
  • хліб білий. – шматок;
  • червоний перець св. – 1 стручок;
  • жовток – 1шт;
  • часник – 2зуб.;
  • помідори – 750гр;
  • оливкова олія – 4ст.л.;
  • рибний бульйон – 1250мл;
  • чилі – 1шт;
  • цибуля – 1шт;
  • шафран – пучку;
  • пісне масло – 2ст.л.;
  • фенхель (корінь) – 1шт;
  • апельсинова цедра – шматок;
  • гарни (пряний букетик — класика);
  • мідії (в раковинах) – 18шт (можна і інші морепродукти: гребінці, тигрові креветки, кальмари, морський їжак, лобстери);
  • морський ангел – 15 кг (якщо дістанете весь класичний перелік видів риби – честь вам і хвала! Якщо що, це: дорадо, сібас, згадані вище сорту, а також палтус тощо).
  • На грилі шкіркою вгору запікаємо очищений від насіння і перегородок червоний перець до чорноти шкірки. Студим, знімаємо шкіру і ріжемо смужками. З хліба зрізаємо шкірку, замочуємо його у воді, трохи віджимаємо, пересипаємо перетертими часником і чилі, і розтираємо все з жовтком ступочке до пастоподібного стану. Потроху вливаємо оливкове масло, не перестаючи збивати, накриваємо і ставимо в холодне місце наш «Рулли». На пісному маслі обсмажуємо близько п'яти хвилин до золотистого дрібно нарізану цибулю і фенхель. Помідори постачаємо хрестоподібними надрізами, шпарим їх окропом, студим в крижаній воді і знімаємо шкірку, після чого дрібненько нарізаємо. Додаємо їх до зажарки і ще тушкуємо протягом трьох хвилин. Вливаємо бульйон, насипаємо шафран і цедру апельсина, занурюємо гарни, чекаємо, поки закипить, варимо ще 10 хвилин. Потім виймаємо цедру і букет і проціджуємо бульйон на ситі. Знову кип'ятимо, робимо маленьким вогник і варимо в ньому підготовлені морепродукти і порізану рибу. Окремо підсушуємо до рум'яності тости і подаємо суп з ними, а також соусом «Рулли». Сподіваємося, ці рецепти та ідеї страв зроблять вашу зустріч Нового 2019 року незабутньою! Приємного вам апетиту і нових гурманських радощів весь наступний рік!

    Відео



    Страви на Новий рік 2019: найкращі рецепти з фото
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають