• 18:43 – Подарунки на Новий рік 2019 своїми руками, покрокові інструкції виконання (з фото) 
  • 11:32 – Новорічні рамки 2019 для Фотошопу на прозорому тлі: завантажити безкоштовно 
  • 11:24 – Що подарувати мамі на Новий рік 2019: подарунок від доньки чи сина, недорогий і зроблений своїми руками 
  • 11:24 – Креативні подарунки на Новий рік 2019 | Зроблені своїми руками 

Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм

«Без солодощів і випічки і Новий рік не Новий рік!» – так думає більшість з нас, і, звичайно ж, жодним чином не йде проти істини. Адже, по-перше, кажуть, як зустрінеш, таким він і буде – отже, навряд чи хтось втратить шанс напророкувати собі солодке життя. По-друге, зараз, як ніколи, всі потребують джерело ендорфінів, щоб свято пройшло на веселій ноті, не відпускало піднесений настрій, і була енергія для звершення подвигів різного виду. І, нарешті, просто всі ми — великі ласуни, що вже гріха таїти А тут такий привід, однак І, не останнє місце на столику з десертами займає, звичайно ж, печиво – смачне, різноманітне, але, в той же час легке, порційно щадне. Таке, що з'їдаєш купу різних видів, а ситість, як у випадку з тортами або чимось більш важким, як не йшла, так і не йде. Його люблять і дорослі, і діти, і сьогодні ми поговоримо про те, як правильно готувати конкретно новорічне печиво (повірте, є свої нюанси!), дамо кілька корисних порад по декору, а також традиційно подаруємо нашим читачам абсолютно безкоштовно кілька випробуваних нами рецептів! Отже, почнемо

Чим новорічне печиво відрізняється від будь-якого іншого?

Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
У вмілих господинь випічка в будинку перекладається рідко, але, якщо у них запитати, що відрізняє саме новорічне печиво від будь-якого іншого, швидше за все, побачимо загадкову посмішку, невизначений жест рукою і мрійливо протянутое: «Магія». Насправді, сміятися над цим абсолютно зайве, адже саме з випічкою з цієї нагоди без специфічного впливу на неї буквально витає в повітрі піднесеного настрою, прагнення готувати сюрпризи і робити приємне всім навколо, радості і тяги ідеалізувати всі без винятку не обійшлося. А що ж це, по-вашому, якщо не магія? Ось і чаклують мами і бабусі, дружини і дочки над різноманітною смакотою, а то й сильна стать підключається до них у забезпеченні духовки роботою, і виходить, тому завжди смачніше, красивіше і взагалі – краще, ніж коли б то не було. Перегортаються записні кулінарні книжки з коханими і перевіреними, безпрограшними варіантами печива, але нерідко вдаються і до експериментів, справедливо вважаючи, що якийсь ще час краще підходить для всього нового, ніж Новий же рік?

Розумний підхід – запорука успіху!

Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
Враховуючи, що печиво – це далеко не остання страва на святковому столі, і навіть, як правило, далеко не останній десерт, упор завжди намагаються робити не стільки на ситності і складності, скільки на красі декору і різноманітності поєднання смаків, як таких. В першу чергу, новорічний бенкет і так здорово б'є по бюджету, щоб вишуканим рецептом печива з рідкісними інгредієнтами забивати в труну останній цвях. Крім того готувати напередодні свята припадає стільки всього і в такій кількості, що возитися з випічкою кілька годин можуть навряд чи хтось зможе собі дозволити. Ось і народилися з всіх цих і багатьох інших резонів правила, знайомі всякої досвідченої господині:
Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
  • Зупиняти свій вибір стоїть на печиво, яке довго залишається свіжим, не вбирає декор, та й сам декор не прагне розтектися, заветриться, втратити свої смакові, і естетичні якості.
  • Готувати випічку, по можливості, треба за день до свята. Коли ж її прикрашати, вибираєш в залежності від специфіки та декору, і самого печива, форми його подачі.
  • Одночасно можна наробити печива не тільки до столу, а й для прикраси ялинки, інтер'єру – це стало дуже модним останнім часом. Тільки в процесі випічки треба не забувати вибирати формочки з дірочкою, або ж протикати виріб зубочисткою, і не виймати її, поки воно не набуде готовність – щоб було куди протягнути стрічку або гачок.
  • Декор на печиво повинен бути стабільним, не відвалюватися при найменшому дотику, не тече і не змазуватися «сусідками». Природно – «новорічним». Але, про все по порядку
  • Печиво «по-новорічному»

    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Для новорічного печива можна з легкістю брати хороші повсякденні рецепти, і одного тільки їх формою або декором вже ставити святковий тон всій солодкої зміни страв. Тут, на самому справі, є три шляхи вирішення завдання:
  • вибрати впізнавану класичну «новорічну формочку» — ялинки, дзвіночки, сніговички, кульки, бантики і т. д.;
  • нарізати простими кружечками або квадратиками, ромбиками печиво, але поверхню прикрасити глазур'ю, цукатами, мармеладом і іншим, вимальовуючи згадані сюжети;
  • аналогічно нарізати простими формами весь деко, попередньо прокатати лист качалкою з фігурними вирубками у відповідному стилі.
  • Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    А можна і з'єднати всі ідеї, підкреслюючи мальованим або викладеним декором суть форми.Дуже святково виглядає печиво, прикрашене кольоровими желе або застиглої карамеллю – можна залити всю поверхню, якщо обраний перший варіант. Безцінним помічником виявляються і цукрові «олівці» або кулінарний шприц, в який заливається білий або чорний шоколад, цукрова глазур, і вже ними малюються будь-які сюжети. Якщо блюдо не застоїться, можна для прикраси використовувати і сирі ягоди – наприклад, журавлину.

    Лідери рейтингу кращих рецептів

    Імбирне печиво

    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Без імбирного печива, настільки щедро подарованого нам західної різдвяної культурою, зараз не обходиться Новий рік ні в одному будинку. Хочете – купуйте класичні форми «імбирних чоловічків», розмалюйте їх цукровою глазур'ю і отримаєте вічну класику. Хочете, візьміть будь-яку іншу, причому можете і на стіл таку смакоту ставити, і будинок нею прикрашати і подарунки всім навколо формувати з допомогою такого печива, в тому числі – на ваш вибір. І будьте впевнені: як тільки ви візьметеся за його створення, разливающиеся по дому характерні запахи кориці та імбиру неодмінно налаштують всіх домашніх на святковий лад і без слів всім повідають, що ось він – Новий рік вже на порозі!
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Інгредієнти:
  • цукор – 200 гр (розділити 50/50);
  • борошно – 315гр;
  • імбир – 2ч.л.;
  • кориця – 1 год.л.;
  • олія слив. – 125гр;
  • яйця – 2шт (одне ціле і один білок для глазурі);
  • мускатний горіх – 1ч.л.;
  • сода – 1 год.л.;
  • лимонний сік – 1ч.л.;
  • мед – 3ст.л.;
  • сіль – пучку.
  • Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    За день до запланованої випічки розтоплюємо на вогні мед і масло, не доводячи до кипіння, додаємо соду і всі спеції. Відставляємо.Борошно просіваємо і перемішуємо з цукром, сіллю і яйцем. З'єднуємо всі компоненти, вимішуємо, загортаємо у плівку і відправляємо в холодильник на ніч.
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Візьміть вирубки-кружечки з дірочкою посередині або ж просто з картону заздалегідь підготуйте шаблони різного діаметру, а також вырубочку – «різьблений листочок» або «бантик». Розкачуємо тісто 4 мм товщиною і вирізаємо всіх деталей печива порівну, не забуваючи в серединці кожного кружечка, а також у вершечку бантика або листочка проробити отвір для збірки.
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    В самому маленькому каблучку робимо ще одну дірочку в торці до серединки – для вертикального підвішування. Розігріваємо духовку до 180 градусів близько 10 хвилин до коричневого відтінку запікаємо все, що у нас вийшло, попередньо розклавши на деку з пекарської папером. Відставляємо для остигання.
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Збиваємо цукор з білком до жорстких піків, додаємо лимонний сік. Малюємо на торці кожного гуртка будь-який візерунок, аналогічно прикрашаємо листочок або бантик. На красиву стрічку спочатку нанизуємо самий маленький гурток – який з додатковою дірочкою – як раз цієї самої дірочкою, потім, починаючи з самого великого, всі інші випечені кружечки різного діаметра
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    . Після самого маленького, чіпляємо на цю ж стрічку бантик або листочок, зав'язуємо все і повторюємо операцію для інших «дзвіночків». При бажанні за цим же рецептом можна зробити будь новорічні фігурки.
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм

    Новорічне печиво з глазур'ю

    Якщо ви думаєте, що для цього печива доведеться возитися з тонкими формами, засмутившись через обломавшихся дрібних деталей і тому подібних нюансів, поспішаємо вас заспокоїти – печиво дійсно несе в собі класичний новорічний образ, але при цьому робиться просто і швидко, під силу навіть дітям!
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Інгредієнти:
  • олія слив. – 100гр;
  • яйця – 2шт+третина білка для прикраси;
  • крохмаль – 50гр;
  • цукор – 100гр;
  • ванілін – 1ч.л.;
  • борошно – 200гр;
  • сік лимонний – 05 ч. л.;
  • шоколад (темний) – 100гр;
  • цукрова пудра – 90гр;
  • розпушувач – 1ч.л.
  • Збиваємо цукор і яйця, поступово вводимо ванілін, борошно, крохмаль і розпушувач. Шоколадку ламаємо шматочками і разом з маслом розтоплюємо на водяній бані, вводимо отриману масу в тісто. Розкачуємо його після вимішування в пласт 5мм товщиною і вирізаємо вирубкою-зірочкою (шестикутної) підстави для сніжинок.
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Викладаємо на деко з пекарської папером і запікаємо хвилин 12 на 200 градусах. Поки печиво остигає, готуємо глазур. Збиваємо цукрову пудру з 1/3 білка і пів чайної ложки лимонного соку. Заправляємо суміш у кондитерський шприц і малюємо на «зірочках» будь-які нравящиеся сніжинки. Печиво слід робити напередодні, щоб глазур добре присохла.

    Печиво «Штоллен»

    Всі чули, а хто й пробував, про класичному різдвяному пирозі штолень з мигдалем, зацукрованими фруктами та іншими цікавинками. Але, якщо великої випічки у вас і так вистачає, а на печиво залишилося ще і продуктів, і натхнення, то чому б не зробити таких от маленьких братиків «штолленов»?
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Інгредієнти:
  • родзинки – 50гр;
  • цукати – 50гр;
  • ароматизатор «Ром» — 5кап.;
  • яйце – 1шт;
  • мигдаль (молот.) – 50гр;
  • розпушувач – 1ч.л.;
  • борошно – 250гр;
  • маргарин – 150г;
  • ванільний цукор – 1пак.;
  • цукор – 75гр;
  • цукрова пудра;
  • сіль – пучку.
  • Змішуємо родзинки, дрібно порізані цукати і мигдаль. Туди ж додаємо розм'якшений маргарин, сіль і яйце, а потім і розпушувач, борошно, ванілін, цукор і ароматизатор. Все збиваємо міксером, а потім місимо холодними руками, поки тісто не набуде гладкість.
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Ділимо його шматочками, розкачуємо валиками (ковбаску долонькою) діаметром 15-2см і нарізаємо вийшло 4-5-сантиметровими «пальчиками». Складаємо з трьох ковбасок «будиночок» (дві внизу, третя між ними — вище), злегка притискаємо і перекладаємо на деко, застелений пекарської папером.
    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    Нагріваємо духовку на 180 градусів і випікаємо наші печенюшки 15 хвилин (до золотистого). Коли печиво охолоне, гарненько засипаємо його цукровою пудрою. Сподіваємося, наші рецептики вам сподобалися, і з ними ваш Новий рік стане ще смачніше і приємніше для ваших домашніх! Зі святом, і нехай весь наступний рік ваші кулінарні експерименти будуть настільки ж вдалими!

    Відео



    Рецепти новорічного печива 2019 з фото: імбирне, з глазур'ю і різних форм
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають