• 18:27 – Символ 2019 року гачком своїми руками, покрокові інструкції і схеми виготовлення 
  • 18:21 – Трафарети на вікна до Нового року 2019: малюнки, схеми і шаблони 
  • 18:21 – Сценки на Новий рік 2019: прикольні, смішні, для дорослих і дітей 
  • 19:09 – Конкурси на Новий рік 2019 для дітей. Веселі новорічні ігри 

Рецепти десертів на Новий рік 2019: найсмачніші солодощі

Багато господинь вважають, що на Новий рік десертів багато не буває. Дійсно, в гості хтось неждано загляне і треба щось зміркувати до чаю, то себе улюблених солоденьким побалувати і в сам святковий вечір, і в наступні дні Так, ще й діти Словом, одним тортом тут явно не відбудешся – треба ліпити щось на солодке. Що ж, спробуємо на допомогу нашим кулінарним волшебницам презентувати кілька абсолютно чудових за смаком, нескладно готуються і шалено ошатно виглядають дійсно по-святковому – рецептів десертів на Новий рік 2019.

Бурфи

Рецепти десертів на Новий рік 2019: найсмачніші солодощі
Готові битися об заклад, це забавна назва першими вивчать ваші діти, так і дорослі, мабуть, один раз спробувавши це чудове традиційне індійське ласощі, внесуть його в список своїх солодких фаворитів! Інгредієнти:
  • цукор – 200гр;
  • банани – 400гр;
  • вода – 200мл;
  • сухе молоко – 200гр;
  • родзинки – 50гр;
  • курага – 50гр;
  • вершкове масло – 100гр;
  • мигдаль – 50гр.
  • Цукор розвести у воді і варимо з нього сироп. Банани чистимо і дрібно нарізаємо, відварюємо в цьому сиропі протягом 40 хвилин. Родзинки, мигдаль і курагу дрібненько нарізаємо. Готовність бананів виражається в темному кольорі і кашоподібної консистенції, і після здобуття її ними, всипаємо в них горіхово-сухофруктовую суміш. Туди ж додаємо сухе молоко і ретельно перемішуємо, окремо розтоплюємо вершкове масло і заливаємо його в нашу каструльку з бананами. Все гарненько розмішуємо і трохи ще прогріваємо, після чого викладаємо масу у форму, накриваємо харчовою плівкою і завантажуємо в морозилку на годину. Для красивої сервірування десерт нарізаємо прямоугольничками або ромбиками, поливаємо його шоколадною та/або кольоровою глазур'ю, оформляємо посипкою або іншим декором. Можна відразу розкладати суміш з фігурним формах, додавати ще в процесі готування харчові барвники і тоді страва буде виглядати ще новорічне.

    «Молочні ріки – самоцвітні берега»

    Рецепти десертів на Новий рік 2019: найсмачніші солодощі
    Цей десерт дивно простий у приготуванні, але виглядає він дійсно ефектно. Дуже зручний вариативнейшими формами подачі і вражає своєю ніжною консистенцією. Інгредієнти:
  • сметана (20%) – 05 л;
  • цукор – 1ст.;
  • ванілін – на кінчику ножа;
  • желатин (швидкорозчинний) – 15гр;
  • вода (окріп) – стакан для желатину і за рецептурою для желе (радимо брати менше, десь на третину – вийде більш туге для полегшення нарізки);
  • пакетики з быстрорастворимым желе – мінімум 4 кольори (жовтий, червоний, зелений, оранжевий).
  • Якщо готуєте желе самостійно з свіжих соків, фруктових заморожених заготовок – робите його за звичною рецептурі, але намагайтеся, щоб воно вийшло дуже тугим, і кольору відрізнялися один від одного. Можна один з видів зробити, додавши в нього синій харчовий барвник або підфарбувавши сиропом для коктейлів блю-кюрасао. Загалом має вийти 4-5 плоских посудинок з желе, з товщиною шару в сантиметр. Все це завантажуємо в холодильник і чекаємо, поки застигне. Потім розводимо в окропі желатин для суфле (у склянці води). Для суфле збиваємо сметану з цукром до повного розчинення останнього, вводимо ванілін, ще раз збиваємо. Желе дістаємо з холодильника і нарізаємо кубиками гострим ножем прямо в тарілках. Готуємо ємність/ємності, в яких будемо збирати десерт. Желатин вводимо в сметанную суміш, розмішуємо ложкою (з блендером краще не експериментувати – може згорнутися, расслоиться), трохи наливаємо на дно ємності. Потім в хаотичному порядок набираємо кубиків всіх кольорів і засипаємо денце. Поливаємо суфле. Знову різнобарвна желюшка. Знову суфле. І так, поки не скінчиться ємність або компоненти. Верх добре закінчувати желе (якщо не робите перевернутий), щоб гострі грані «самоцветиков» стирчали зверху в різні сторони. Поставити застигати все в холодильник. Оформлювати десерт можна порційно – заливаючи відразу в креманки, в широкі келихи, але, неодмінно прозорі, щоб видно було всю красу. Можна використовувати прозорий сервірувальний посуд і прямо в ньому подавати на стіл, прикрасивши м'ятою. Можна попередньо вистилати плівкою ємність, і коли десерт застигне, перевернути його на плоску тарілку, а потім нарізати, як торт. Зробити те ж саме, але без плівки – просто у формочках для кексів, тарталеток або інший фігурної випічки і вийняти. Кільцеподібна форма для бісквітів з перевертанням — ідельно Словом – на ваш розсуд!

    Суфле з чорносливом

    Рецепти десертів на Новий рік 2019: найсмачніші солодощі
    Гранично простий і дуже смачний рецепт – рідний брат згаданого вище, так як суфле для нього готується точно також. Але, він неодмінно порадує всіх шанувальників чорносливу. Так, і виглядає цей десерт дуже стильно і цікаво. До того ж поєднання чорносливу, горіхів та сметанного крему – класика, не меркнущая з роками. Інгредієнти:
  • сметана (20%) – 05 л;
  • цукор – 1ст.;
  • ванілін – на кінчику ножа;
  • желатин – 15г;
  • окріп – стакан;
  • чорнослив (б/кісточок) – 200гр;
  • волоські горіхи (цілі, нечищене, розібрані на половинки) – приблизно склянку.
  • Сметану збиваємо з цукром, додаємо ванілін. Паралельно розчиняємо желатин і доводимо до кипіння промитий чорнослив, знімаємо з вогню, зливаємо і студим. При бажанні горіхи можна злегка обсмажити на сухій сковороді, але це необов'язково. Потім кожну черносливину начиняємо одним горішком (чорнослив, ясна річ, вибирати треба було великий). У сметану заливаємо остиглий желатин і акуратно розмішуємо ложкою. Беремо плоский посуд, сервірувальне блюдо глибиною мінімум пару сантиметрів, обов'язково плоске, розкладаємо в будь-якому порядку (концентричними колами, можна написи викладати, візерунки – включайте фантазію) чорнослив. І акуратно ллємо в блюдо суфле так, щоб покрило черносливины на 2/3 по висоті, потім залишками ложкою поливаємо самі сухофрукти – біла маса красиво стікає, залишаючи легкі сліди, і крізь них проглядає чорнота чорносливу При подачі можна прикрасити тертим шоколадом, м'ятою.

    Тірамісу-трайфл з полуницею

    Рецепти десертів на Новий рік 2019: найсмачніші солодощі
    Свіжу полуницю зараз взимку дістати нескладно, тим більше що для такого свята, як Новий рік, ми і не на такі подвиги наважуємося. В крайньому випадку, її можна замінити будь-якими сезонними, не міняють колір фруктами: ківі, консервованими абрикосами або ананасами і т. п. Інгредієнти:
  • полуниця – 980гр;
  • вершки збиті – 2ст.;
  • маскарпоне – 225гр;
  • ванільний пудинг – 100гр;
  • шоколад (гіркий) – 170гр;
  • печиво – 85гр;
  • молоко – 15 склянки;
  • кава (міцна) – 2ст.
  • Полуницю нарізаємо слайсами, залишивши одну на прикрасу. Сухий пудинг розводимо в молоці, чекаємо кілька хвилин, і відправляємо в холодильник ще ненадовго. Збиваємо маскарпоне до стану крему, змішуємо з пудингом, готуємо каву і вершки збиваємо і вводимо останні в крем. Беремо салатник з плоским дном або порційні креманки, печиво макаємо в каві, і третина його укладаємо на дно салатника (для креманок всі розраховуємо пропорційно). Поверх розкладаємо третину полуниці, третина потертого шоколаду і третина маскарпоне. Повторюємо шари ще двічі. Останніми повинні йти маскарпоне і шоколадна посипання. Потім все виставляється на холод на ніч. Прикрашаємо тірамісу нарізаною за вашим смаком полуницею (ефектно виглядає залишений хвостик) і м'ятою, за бажанням.

    Відео



    Рецепти десертів на Новий рік 2019: найсмачніші солодощі
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають