• 19:09 – Конкурси на Новий рік 2019 для дітей. Веселі новорічні ігри 
  • 14:38 – Гірлянди своїми руками на Новий рік 2019: ідеї, варіанти та схеми 
  • 14:38 – Вироби в дитячий сад на Новий рік 2019: фото і покрокові інструкції виконання 
  • 14:32 – Маска Свині своїми руками на Новий рік 2019: майстер-класи з фото 

Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке

Отже, настав час для всіх наших вправних господинь поламати голову над складанням святкового меню до новорічної ночі. Адже хочеться не тільки щоб бенкет вийшов на славу, всі були задоволені смаковими поєднаннями і ситі, але і обов'язково чимось здивувати присутніх за столом, адже Новий рік, як ніщо інше прямо натякає на те, що пора дати дорогу чогось дійсно нового! Зізнайтеся, скільки страв у ваше перебування головнокомандувача сковорідками і каструлями вашого будинку перекочувало з новорічного меню потім і в повсякденне? Скільки раз випробуваних на святі страв сподобалося настільки, що потім у вас цей рецепт випрошували всі друзі і родичі? То-то ж Що ж, спробуємо оцінити, що новенького в плані новорічної кухні нам готові запропонувати самі адекватні портали рецептів та ексклюзивні інтерв'ю з кращими шеф-кухарями світу!

Салати і закуски

Картопляний салат з беконом

Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
Оригінальне прочитання класичного салату порадує всіх новими нотами добре знайомого смаку, а його життєрадісні барви додадуть яскравості святкового столу. Його ж гранично просте і швидке приготування порадує своєю нехитрістю потрапили в цейтнот господинь. Інгредієнти:
  • сирої бекон – 54гр;
  • картопля – 305гр;
  • гірчиця в зернах – 185 гр;
  • корнішони (марін.) – 95гр;
  • цукровий сироп – 10 мл;
  • соус барбекю (білий) – 55мл;
  • цибуля сушена – 10гр
  • сіль
  • пісне масло – 2мл;
  • яйце – 1шт.
  • Картоплю запікаємо в фользі в духовці і чистимо від шкірки. Огірки нарізаємо кільцями (чим вони дрібніше, тим краще). Змішуємо їх з цукровим сиропом, соусом барбекю і гірчицею. Картоплю нарізаємо великими кубиками і трохи нагріваємо. Бекон ріжемо тонкими пластинами приблизно 15х15см, злегка обсмажуємо і змішуємо з картоплею. Всі з'єднуємо з огірками і соусом. Окремо готуємо яйце-пашот наступним чином. На харчову плівку розбиваємо яйце, збризкуємо його олією, солимо, зав'язуємо плівку мішечком і занурюємо в окріп на 4 хвилинки. Подача салату – порційна. На тарілку колом викладаємо салат, а в середину – яйце-пашот, після чого його трохи надрізаємо. Всі притрушиваем сушеним цибулею.

    Салат «Ташкент»

    Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
    Ще один простий, але шалено смачний салат, ідеально оттеняющий смак безлічі новорічних страв. До того ж для зимового столу – це просто знахідка, адже він буквально кишить вітамінами. Інгредієнти:
  • яловичина (філе) – 160гр;
  • редька (зелена, узбецька або дайкон) – 240гр;
  • зелень – 4г;
  • цибуля (ріпчаста) – 36гр;
  • майонез;
  • яйце – 2шт.
  • Телятину варимо в підсоленій воді (хвилин за 50 вона дійде до потрібної кондиції). Солити з розрахунку 30гр солі на 2 л води. Через півгодини після початку варіння потрібно зменшити вогонь. Готове м'ясо нарізаємо соломкою. Важливий нюанс: телятина дуже любить кришитися на волокна, тому, щоб шматки вийшли при нарізці акуратними, відварювати її рекомендується за добу, після чого їй треба дати добре відстоятися. Редька аналогічно нарізається соломкою. Цибулю потрібно нарізати тонкою соломкою і обсмажити у фритюрі до золотавої скоринки, обсушити на серветці. Змішуємо всі інгредієнти разом і заправляємо салат майонезом (краще зробити домашній). Яйця варимо круто, ріжемо четвертинками і прикрашаємо ними, а також зеленню салат.

    Рибна закуска тар-тар

    Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
    Дивно легка і оригінальна закуска буде свіжо виглядати на заставленим традиційними стравами столі. До того ж вона виключно пікантна і корисна. Інгредієнти:
  • філе муксуна – 60гр;
  • філе лосося – 60гр;
  • кінза – 2г (гілочка);
  • кунжут (навпіл білого і чорного) – 1г;
  • рисові чіпси – 20гр;
  • соус «Понзі» — 20гр.
  • Для соусу:
  • олія кунжутна – 15гр;
  • соус соєвий – 75гр;
  • імбир (св.) – 3г;
  • фреш апельсиновий – 50гр;
  • часник – 2г;
  • соус «Мірін» (продається готовим) – 20гр.
  • Для соусу часник дрібно рубаємо з імбиром, перемішуємо з іншими інгредієнтами. Рисові чіпси можна купити готові або ж зробити самостійно. Для них нам знадобиться пісне масло, пара грамів солі, 400гр соусу «Крабовий біск» і 100 гр довгозернистого рису. Развариваем присоленный рис у биске, поки він не буде нагадувати кашку, пропускаємо через блендер і проціджуємо ситом. Змащуємо силіконовий лист олією і наливаємо туди рисову масу дуже тонко – на 2 мм. У духовку треба поставити ємність з водою, після чого висушувати чіпси на 120 градусах приблизно 25 години. Потім вони дістаються, нарізаються трикутничками або іншою бажаною формою, і висушуються на деку протягом ночі на відкритому повітрі. Перед подачею потрібну кількість чіпсів обсмажують у фритюрі при 190градусах, але, стежачи за тим, щоб вони не набули темний колір. Потім їх слід висушити на паперових рушниках. Якщо не вдалося дістати соус «Крабовий біск», його теж можна приготувати самостійно з наступних інгредієнтів:
    Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
  • корінь селери – 100гр;
  • цибуля – 200гр;
  • пісне масло;
  • морквина – 100гр;
  • томат-паста – 100гр;
  • часник – 20гр;
  • крабовий хітин – 500гр;
  • фенхель (корінець) – 30г;
  • чебрець – 5гр;
  • томати – 150гр;
  • імбир св. – 20гр;
  • рідина від крабів (виходить в процесі розморожування);
  • горілка на анісові – 30гр;
  • вода – 3-4л.
  • Крабовий хітин нарізаємо ножицями і обсмажуємо в каструльці з товстим дном з додаванням олії, поки він не стане червоним. Туди ж додаємо попередньо нарізаний імбир і часник (досить крупно) і всі разом смажимо буквально кілька секунд. До цього всі овочі крупно нарізаємо, і тепер їх теж всипаємо до хітину, але стежимо, щоб вони не набули золотисту скоринку – якщо масло занадто швидко вбралася продуктами, краще додати води. Все тушкуємо кілька хвилин, після чого вводимо томат-пасту, ще трохи смажимо, кладемо помідори й тушкуємо ще якийсь час. Потім швидко все заливаємо рідиною, яка залишилася після розморожування крабів, так, щоб вона повністю покрила вміст казанка, чекаємо поки закипить, вкидаємо петрушку і чебрець і всі разом варимо 40 хвилин на маленькому вогні. Після чого вливаємо горілку і все ретельно проціджуємо. Знову кип'ятимо і студим. Для самого тар-тара обидва види рибного філе нарізаємо кубиками окремо і поливаємо їх соусом «Понзі», щоб просочилися. Потім на розкладені на блюді чіпси викладаємо шматки риби, прикрашаючи кунжутним міксом і кінзою.

    Гарячі страви

    Качина грудка під брусничним чатні

    Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
    Раз вже свинина в цей Новий рік під забороною, відмінною альтернативою їй в плані гарячих страв стане качатина. Виглядає елегантно, на смак – божественно. Щоправда, це – надзвичайно вибаглива в готуванні м'ясо, з ним треба бути насторожі І, поради шеф-кухаря будуть тут ой як до речі Інгредієнти:
  • грудка (качатина, вибирати з товстою шкірою) – 150гр;
  • груша (соковитий сорт, придатний «конференс» або «абат») — 05 шт;
  • цукор – 20гр;
  • мед – 30гр;
  • коньяк – 40г;
  • чебрець св. – 2г;
  • гвоздика – 1шт;
  • аніс – 1шт;
  • олія;
  • м'ята – 1г;
  • чатні – 50гр;
  • брусниця – 20гр;
  • сіль.
  • Для чатні:
  • цукор – 40г;
  • брусниця – 100гр;
  • чебрець – 1г;
  • аніс – 1шт;
  • гвоздика – 2шт.
  • Щоб приготувати чатні, всі його компоненти змішуємо в сотейнику і ставимо варитися на маленькому вогні до розчинення цукру. Спеції витягуємо. Тепер готуємо саму качку. Надрізаємо шкірку на ній хрестом, натираємо з усіх сторін сіллю, а також чебрецем і на сковороді обсмажуємо до золотистого з обох сторін (важливий нюанс – сковорідка спочатку повинна бути холодною, щоб м'ясо рівномірно прогрівалося разом з нею). Запікаємо грудку на 200 градусах в духовці 7 хвилин. В жир на сковорідці занурюємо грушу і обсмажуємо до золотистого. Виймаємо серцевиною з кісточками, всипаємо цукор, спеції, додаємо коньяк, сік лайма і мед. Підпалюємо, чекаємо поки згасне. Отриману суміш выпариваем до карамельної консистенції, після чого одну тільки грушу виймаємо і засовуємо в духовку до качці на пару хвилин. Готова качка нарізається тонкими порційними шматками, якщо проступив жир – трохи підсушуємо його серветкою. Вивантажуємо на блюдо, поруч встановлюємо грушу, кладемо в неї чатні і поливаємо все соусом з сковороди. Подавати зі свіжими ягодами брусниці і м'ятою.

    Феттуччіне з копченим лососем

    Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
    Це блюдо додасть істинно італійської настрою Новому році! Інгредієнти:
  • фетучине – 8шт;
  • лосось (холоднокопченный) – 400гр;
  • соус «Пронто» (продається готовим) – 280гр;
  • помідор – 4шт;
  • олія оливкова – 50мл;
  • цибуля-порей – 05 шт;
  • вино (сухе, біле) – 100мл;
  • базилік (прикраса) – 12шт;
  • пармезан – 80гр;
  • вершки (33%).
  • Лосось ріжемо кубиками, помідори – половинками, а цибулю – тонко, кільцями. Відварюємо Пасту до аль денте (7 хвилин, не більше) у підсоленій киплячій воді. Томати збризкуємо оливковою олією, перчимо і солимо, випікаємо в духовці при 200 градусах хвилин п'ять. Рибу обсмажуємо на оливковій олії при середній температурі близько хвилини, додаємо до неї цибулю і знову обсмажуємо. Потім додаємо вино і чекаємо, поки воно повністю випарується, після чого перчимо і солимо. Поки риба ще на вогні, заливаємо її вершками і соусом «Пронто», все змішуємо, туди ж закладаємо злиті на ситі феттуччино і всі разом тушкуємо близько хвилини, безперервно помішуючи. Засипаємо тертим пармезаном і чекаємо, поки він не розплавиться, знову перемішуємо. Сервіруємо наступним чином: на центр тарілки кладемо по парі половинок помідорів, навколо обкладаємо пастою і прикрашаємо все листочками базиліку.

    Солодке

    Яблука вини

    Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
    Витриманий фруктовий десерт неодмінно припаде до смаку справжнім гурманам. Інгредієнти: Для яблучного компоті:
  • вино (червоне) – 200мл;
  • яблука (краще кислі сорти) – 1кг;
  • заморожені ягоди мікс – 250гр;
  • вода – 200мл;
  • цукор коричневий – 40г;
  • ваніль (стручок) – 1шт;
  • апельсин – 1шт;
  • мед – 20гр;
  • кориця (паличка) – 1шт;
  • лавровий лист – 2шт;
  • суміш спецій (мелена, кориця, чорний перець, гвоздика, імбир, мускатний горіх) – 1ч.л.
  • Для крамбла:
  • цукор коричневий – 250гр;
  • олія слив. – 200гр;
  • кориця – 4г;
  • борошно – 180г;
  • вівсяні пластівці – 80гр;
  • сіль.
  • Спочатку займемося компоті. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і нарізаємо кубиками. Апельсин – кільцями, прямо зі шкіркою. В каструльку або деко наливаємо воду і вино. Додаємо туди апельсин, яблука, ягоди, корицю, лаврушечку, суміш спецій, ваніль, цукор і мед. Все акуратно перемішуємо і ставимо на годину при 180 градусах в духовку. Кожні чверть години весь вміст ємності перемішуємо. Для крамбла всі компоненти складаємо в миску і залишаємо в морозилці на півгодини. Розминаємо все руками. Після цього є два шляхи розвитку подій: приготувати пісочну крихту самостійно, або просто засипати отриманої заготівлею компоті і разом готувати протягом 15 хвилин. У першому випадку компоті окремо викладається на тарілку, а потім посипається запеченої крихтою. Для кращого смаку добре полити винним соусом це блюдо і декорувати його ванільним стручком.

    Пиріг «Новорічний»

    Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
    Надзвичайно красивий і ошатний, нескладний у приготуванні пиріг з успіхом замінить будь-яку випічку на святковому столі. Для сиропу:
  • вода – 100гр;
  • цукор – 100гр;
  • ром/лікер;
  • Для бісквіта:
  • цукор – 90гр;
  • яйця – 3шт;
  • борошно – 90гр;
  • цедра (з лимона);
  • Для декору:
  • мигдальні пластівці (смаженого);
  • джем (оранжевого кольору, манговий або абрикосовий) – 150гр;
  • новорічний декор;
  • цукати.
  • Для крему:
  • крохмаль – 12гр;
  • яйця – 3шт;
  • желатин – 1листок;
  • цукор – 180г;
  • харчовий барвник (тут гарний буде жовтий) – 6кап.;
  • вода – 75гр.
  • Для бісквіта змащуємо деко вершковим маслом і відставляємо поки в сторону. Відокремлюємо білки від жовтків. Розігріваємо каструлю на водяній бані, виливаємо в неї жовтки і цукор і збиваємо до тих пір, поки суміш не стане іншого кольору і не збільшиться в два рази. Важливий нюанс: для кращого ефекту заважати треба тільки в одну сторону. Потім всипаємо борошно і також безперервно помішуючи, вливаємо білки. Отриману масу виливаємо на деко, присипаємо зверху цедрою свіжого лимона і випікаємо в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах. Для сиропу в каструлі розчиняємо цукор з водою, кип'ятити, помішуючи, близько 3 хвилин, охолоджуємо і присмачую ромом або лікером. Для крему пластину желатину замочуємо в холодній воді і нагріваємо в каструлі на водяній бані. Перемішуємо окремо крохмаль і цукор і додаємо в цю ж каструлю. Розбиваємо туди яйця і збиваємо міксером, поки суміш не стане густою. Важливо: слідкуйте, щоб температура суміші не перевищувала 90 градусів, інакше яйця згорнуться. Для збагачення смаку крему можна розчиняти все не в воді, а в соку: апельсиновому, яблучному або морквяному. Після цього в суміш додаємо желатин, і збиваємо з барвником до того, як з'явиться характерний запах, і яйця не придбають готовий вигляд. Крем витягаємо лопаткою на холодний деко і розподіляємо по його поверхні, поки шар не стане однакової товщини. Випечений і охолоджений бісквіт розрізаємо навпіл, знявши шкірочку, пензликом просочуємо кожну половину 200 грамами сиропу, потім намазуємо їх джемом, з'єднуємо між собою і ставимо в холодильник ненадовго. Кремом покриваємо боки і верх пирога, а потім боковини декоруємо мигдалем, і верх – будь-тематичним декором за вашим смаком. Ось такий набір дійсно унікальних, щодо швидких і простих в освоєнні страв, а головне – абсолютно незвичних, запропонували нам кращі кухарі країни до Нового 2019 році. Що ж, приємного вам апетиту і численних кулінарних відкриттів у прийдешньому році!

    Відео



    Нові рецепти з фото на Новий рік 2019: салати, гарячі страви та солодке
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають