• 18:27 – Символ 2019 року гачком своїми руками, покрокові інструкції і схеми виготовлення 
  • 18:21 – Трафарети на вікна до Нового року 2019: малюнки, схеми і шаблони 
  • 18:21 – Сценки на Новий рік 2019: прикольні, смішні, для дорослих і дітей 
  • 19:09 – Конкурси на Новий рік 2019 для дітей. Веселі новорічні ігри 

Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей

Придумати, що б подати до столу отакого – завдання не з легких. Мабуть, саме тому в пошукових системах запити за смачними рецептами до Новим 2019-му році лідирують у видачі повсюдно. Що ж, спробуємо полегшити нашим читачам цю задачу, відібравши одні з найбільш яскравих варіантів страв від кращих кухарів світу, що прикрашають своїм мистецтвом ресторани як нашої країни, так і зарубіжних

Салати і закуски

Салат з кіноа, томатами і восьминогом

Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
Морепродукти – бажані і дуже часті гості на новорічному банкеті. І сьогодні ми представимо вашій увазі дуже далека від канонів їх подачі салат, але, тим не менш, напрочуд яскраво розкриває смак своїх корисних інгредієнтів. Інгредієнти:
  • кіноа – 50гр;
  • восьминіг (щупальця) – 50гр;
  • корн-салат – 15гр;
  • томати (рожевий сорт) – 100гр;
  • перець горошок, лавровий лист;
  • лимон – 05 шт;
  • Для соусу:
  • цукор – 20гр;
  • виноград (зелений сорт, б/кісточок) – 100г;
  • м'ята;
  • перець, сіль;
  • олія виноградних кісточок – 100 мл
  • Виноград тиснемо з цукром, викладаємо в сотейник і півгодини тушкуємо на маленькому вогні, поки ягода не дасть сік. Заливаємо олією виноградних кісточок, солимо-перчимо, туди ж закладаємо м'яту і ще трохи гріємо на вогні. Восьминога відварюємо з розрахунку 16 хвилин на кожен кілограм ваги з додаванням лаврушечки, перцю горошком і половинки лимона. По готовності відставляємо каструлю і залишаємо в ній м'ясо до повного охолодження вмісту, потім витягуємо його, обрізаємо щупальця, чистимо їх і нарізаємо дрібно. Бланшируем помідори, знімаємо шкірку і нарізаємо їх чверть-кільцями. Відварюємо кіноа 15 хвилин, попередньо злегка обсмаживши його в оливковій олії хвилинку. При варінні вода повинна покривати крупу десь на три сантиметри. Всі компоненти салату з'єднуємо і перемішуємо, поливаємо процідженим виноградним дресінгом і прикрашаємо четвертинкою свіжого лимона.

    Салат з куркою і лососем

    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    Здавалося б, зовсім надмірне поєднання курки і риби, на перевірку виявляється запаморочливо смачним і оригінальним. Спробуйте! Інгредієнти:
  • рукола – 15гр;
  • оливкова олія – 30г;
  • салат романо – 30гр;
  • сир моцарела (розсіл не зливати!) – 20гр;
  • родичио – 5гр;
  • філе курки – 50гр;
  • соус унагі – 10г;
  • лосось св. – 50гр;
  • апельсиновий сік – 60гр%
  • смажений кунжут – 1г;
  • соус «Чилі по-тайськи» — 80гр;
  • гарбузове насіння (смажене) – 2г;
  • помідори черрі – 20гр.
  • Для соусу, в соус чилі всипаємо смажений кунжут, апельсиновий сік і унагі-соус, і выпариваем все на маленькому вогні, поки не загусне. На сковорідці розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо куряче філе цілими шматками (напівготовність). У цьому час занурюємо туди ж і шматки лосося. Всі обсмажені інгредієнти заливаємо соусом і дотушиваем. В порціонну глибоку посуд викладаємо в такій послідовності: салати (попередньо окремо змішати), черрі, шматки сиру і рибу з м'ясом. Обливаємо всі залишками соусу і декоруємо блюдо почищеними гарбузовим насінням.

    Пхали

    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    Яскрава закуска прийшла до нас прямо з грузинської кухні, де, повірте на слово, відмінно знають, що подавати до вишуканої випивки! Пропонуємо одразу два її варіанти, що готуються за однією схемою, але мають діаметрально протилежні смаки. Інгредієнти: Перший варіант:
  • волоські горіхи – 300гр;
  • квасоля (зелена) – 12 кг;
  • петрушка і кінза – по кілька гілочок;
  • уцхо-сунелі – 1ч.л.
  • Другий варіант:
  • волоські горіхи – 600гр;
  • кінза петрушка – анлогично;
  • уцхо-сунелі – 1ч.л.;
  • шпинат св. – 900гр.
  • Окремо відварюємо квасолю. Шпинат нарізаємо і бланшируем в солоній воді. Перекручуємо на м'ясорубці квасоля, горіхи і зелень або шпинат, горіхи і зелень. Присмачую уцхо-сунелі і гарненько перемішуємо. Скачуємо отриману масу колобками, укладаємо на блюдо і декоруємо зернятками граната.

    Гарячі страви

    Телятина по-бургундськи з кремом і грибами

    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    Це м'ясне блюдо не залишить байдужим всіх, кому набридли всілякі біфштекси, фаршироване м'ясо і засмажені в будь-якому вигляді кури. Рецепт можна вважати класичним французьким, а вже цієї національності досконально відомо, як поєднувати м'ясо і вино так, щоб смак був справді вишуканим. Інгредієнти:
  • гриби (краще лисички) – 400гр;
  • телятина – 500гр;
  • цибулю-шалот – 100гр;
  • морквина – 200гр;
  • олія оливкова – 50мл;
  • вершкове масло – 30г;
  • червоне вино (сухе) – 50 мл;
  • сіль, перець;
  • яловичий бульйон – 500гр;
  • перець чилі – 10г;
  • лавровий лист – 2г;
  • петрушка – 20гр;
  • часник – 20гр;
  • чебрець – 10г;
  • розмарин – 10г;
  • Для крему:
  • сметана (10%) – 200гр;
  • кінза – 100гр.
  • М'ясо нарізаємо порційними шматками, подрібнюємо петрушку, тиснемо часник. Чебрець і лавровий лист заливаємо вином і нагріваємо, поки не закипить. Засипаємо м'ясо петрушкою, часником і заливаємо вином зі спеціями, після чого залишаємо його маринуватися на день. Потім заливаємо бульйоном і тушкуємо пару годин на невеликому вогні. Нарізаємо моркву, цибулю і чилі. У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо до золотавої скоринки всі овочі. Перекладаємо їх до м'яса. Почищені лисички обсмажуємо в оливковій олії, трохи присипавши їх розмарином, перекладаємо в посуд, в якому готували гриби, м'ясо з овочами і тушкуємо все разом 20 хвилин. Сметану збиваємо з кінзою в блендері, або, якщо є сифон, то протираємо через сито, заливаємо в сифон і готуємо, використовуючи пару балонів NO2. Трохи зігріваємо сифон і декоруємо кремом з нього розкладену по тарілках телятину. Зверху добре прикрасити страву паростками редиски або меленими волоськими горіхами.

    Пастуший пиріг з кроликом в горщиках

    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    Гранично цікаве і просте друге блюдо, винайдене колись голландськими пастухами, щоб ситно і смачно насичуватися далеко від дому. Ніжний кремовий смак цього «пирога» порадує навіть найвибагливіших гурманів! Інгредієнти:
  • морквина – 100гр;
  • кролик – 500гр;
  • картопля – 1 кг;
  • селера – 100гр;
  • оливкова олія;
  • цибуля шалот – 100гр;
  • розмарин – 10г;
  • сіль, перець;
  • молоко – 200мл;
  • пармезан – 20гр;
  • вершкове масло – 50гр;
  • часник – 20гр.
  • Кролика розбираємо і укладаємо у вакуумний пакет, додавши часник, сіль-перець і розмарин, і відправляємо на три години в духовку при 68 градусах. Чистимо селеру, моркву і цибулю крупно нарізаємо їх. Розігріваємо оливкову олію в сотейнику, трохи присипаємо овочі часником і обсмажуємо їх. Всипаємо туди ж готового кролика, нарізаного порційними шматками, і смажимо, поки він не потемніє. Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Кип'ятимо Молоко з вершковим маслом і збиваємо картопля з ним. Досолює і доперчиваем картопляне пюре при необхідності. Викладаємо його в кондитерський мішок, змащуємо дно горщика або кокотниці вершковим маслом і видавлюємо товстим рівним шаром на нього пюре. Потім укладаємо кролика і овочі, знову закриваємо пюре з мішка поверхню (добре це робити красивими розетками – як прикрашаємо торт), присипаємо тертим сиром. Нагріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо страву протягом 15 хвилин (до золотистого кольору, сиру). Посипаємо свіжою подрібненою зеленню.

    Камбала з кус-кусом в кокосовому соусі

    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    Це блюдо відразу додасть святу смак відпочинку на райських островах, і подарує багатьом справжнє кулінарне відкриття поєднання риби і кокоса. Інгредієнти:
  • болгарський перець (червоний) – 50гр;
  • камбала (філе) – 100гр;
  • цибуля (червона) – 50гр;
  • кус-кус – 100гр;
  • оливкова масло – 50гр;
  • кабачок – 50гр;
  • лайм – 1шт;
  • кокосове молоко – 100мл;
  • лемонграс – 10г;
  • сіль-перець;
  • кумин – 1гр.
  • Кус-кус заливаємо окропом і наполягаємо близько десяти хвилин. Перець, цибулю і кабачок нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо на оливковій олії до м'якості (хвилин п'ять, не більше). Нарізаємо лайм і лемонграс, всипаємо в останній кокосове молоко і віджимаємо туди ж сік лайма, трохи присаливаем. Залишаємо соус на 15 хвилин, потім проціджують і збиваємо блендером десь хвилинку. Кус-кус розминаємо виделкою, додаємо в овочі, солимо-перчимо, заправляємо кумином. Готове рибне філе обрізаємо з країв, приправляємо і обсмажуємо на оливковій олії, поклавши шкіркою вниз і притискаючи рибу лопаткою, щоб не загортали і рівномірно прогрівалася. На порційну тарілку (не дрібну!) виливаємо соус, викладаємо кус-кус з овочами і рибу поверх усього цього. Декоруємо цедрою лайма і листям петрушки.

    Десерти

    Чуррос

    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    Хочете, щоб Новий рік заграв запальними мотивами фламенко і радував ніжністю смаків? Спробуйте класичний іспанський десерт – візитну картку цієї країни! Інгредієнти:
  • вершкове масло – 160гр;
  • цукор – 80гр;
  • яйце – 4 шт;
  • борошно – 500гр;
  • вода – 600гр;
  • сіль;
  • Для соусу:
  • вершки (22-33%%) – 40г;
  • шоколад (60%) – 20гр.
  • Воду кип'ятимо і солимо, додаємо туди вершкове масло. Коли воно повністю розчиниться, мінімізуємо вогонь і всипаємо борошно. Все вимішуємо, поки не вийде однорідна маса. Викладаємо в холодну миску і ставимо остигати. Збиваємо масу міксером, вводячи яйця по одному. Завантажуємо в холодильник на 20 хвилин, потім виймаємо й даємо постояти стільки ж вже при кімнатній температурі. Поки готуємо соус: вершки змішуємо з шоколадом і гріємо на плиті, поки не закиплять – після цього відразу знімаємо з вогню. Для фритюру беремо літр олії та виливаємо його у фритюрницю або глибокий сотейник, каструлю, нагріваємо до 180 градусів. Тісто викладаємо у кондитерський мішок з насадкою-зірочкою. Видавлюємо смужки в киплячу олію і обсмажуємо до золотавої скоринки. По готовності витягаємо і викладаємо на серветку, промаківая зайвий жир. Подавати задекорированными цукровою пудрою або цукром (дати трохи охолонути ласощів перед посипкою, інакше все розтане!) і подаємо до столу з шоколадним соусом.

    Парфе з фісташок з малиною

    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    Ніжний десерт в азіатському стилі подарує смак літа і відпуску серед зими, і дозволить повірити, що в цьому Новому році всі найпотаємніші мрії збудуться! Інгредієнти:
  • цукор – 15г;
  • яйце (тільки жовтки) – 2шт;
  • фісташкова паста (можна купити готову) – 75 гр;
  • вершки (33%) – 52гр;
  • вершкове масло – 25гр;
  • фісташки зелені – 10 гр;
  • листовий желатин – 1г;
  • мигдальна борошно – 25гр;
  • борошно пшеничне – 14гр;
  • м'ята – 1г;
  • какао – 25гр;
  • малина – 10гр.
  • Спочатку готуємо крамбл. Змішуємо цукор, олія, борошно обох видів і какао і збиваємо все в блендері. Отриману масу відщипуємо невеликими шматочками і викладаємо на застелений пекарської папером деко. Запікаємо на 200 градусах 10 хвилин. Потім цю масу трохи перетираємо, щоб була крихта. Для мусу збиваємо вершки до пишноти і ставимо їх у холодильник. У блендері подрібнюємо 8г фісташок (ще парочку грамів залишаємо на прикрасу), жовтки збиваємо міксером до білизни. Для цукрового сиропу окремо змішуємо 20 гр води і 15гр цукру, кип'ятимо і уварюємо вдвічі. Потім знімаємо з вогню, додаємо туди жовтки і швидко збиваємо міксером, поки суміш повністю не охолоне. Розмочуємо желатин в прохладненькой воді близько 20 хвилин, розтоплюємо на водяній бані. Змішуємо всі продукти: жовткову масу з сиропом, вершки, фісташкову пасту, желатин, добре перемішуємо і додаємо перемелені фісташки. В силіконовій або залізної формі по дну розрівнюємо шоколадний крамбл, гарненько його приминаем до щільності. Поверх ллємо мус і ставимо на пару годин в морозилку. Готовий десерт нарізаємо порційними шматками і прикрашаємо залишком зелених фісташок, малиною і м'ятою, залишками крихти крамбла.

    Бугаца

    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    Класика грецької національної кухні стане прикрасою будь-якого святкового столу! Інгредієнти:
  • цукрова пудра – 10г;
  • тісто філо – 50гр;
  • масло вершкове – 10г;
  • крем на манці – 170гр;
  • холодне какао – 150мл;
  • Для крему:
  • молоко – 700мл;
  • манка – 200гр;
  • вершкове масло – 25гр;
  • ваніль – 25гр;
  • цукор – 70гр;
  • кориця – 10гр.
  • Для крему молоко в каструльці гріємо на маленькому вогні, додаємо туди масло і чекаємо повного розчинення. Окремо змішуємо цукор, манку, корицю, ваніль і все це всипаємо в молоко. Суміш уварюють до густого кашоподібного стану, безперервно перемішуючи віночком, знімаємо і студим. Тісто філо обмазуємо розтопленим вершковим маслом і кладемо на нього начинку. Скачуємо всі прямокутним конвертиком (як закрита шаурма), знову обмазуємо маслом. Печемо при 100 градусах 10 хвилин. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо обов'язково, за традицією, з холодним какао.

    Відео



    Найсмачніші рецепти з фото на Новий рік 2019: здивуйте своїх гостей
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають