• 19:09 – Конкурси на Новий рік 2019 для дітей. Веселі новорічні ігри 
  • 14:38 – Гірлянди своїми руками на Новий рік 2019: ідеї, варіанти та схеми 
  • 14:38 – Вироби в дитячий сад на Новий рік 2019: фото і покрокові інструкції виконання 
  • 14:32 – Маска Свині своїми руками на Новий рік 2019: майстер-класи з фото 

Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри

В одній гумористичної пісеньці, котра співалась як би від імені страв новорічного столу, як-то прозвучала фраза: «Я гаряче! Я – існую!». Справді, до «гарячого» в саму новорічну ніч добираються лише найстійкіші і наполегливі, більшість же оцінити кулінарні таланти господині виявляється здатне лише ближче до вечора першого січня Тим не менш, готувати-то його все одно треба, а, значить, варто вже зараз починати шукати цікаві рецепти головного блюда столу. На жаль, на таке чудове, доступне і смачне м'ясо, як свинина, Новий, 2019-й, рік накладається табу. Тим не менш, існують і численні страви з рибою, а також іншими сортами м'яса, готові з не меншим успіхом понести лаври «коронного номери» будь-якого банкету. І сьогодні, порившись в книгах відомих шеф-кухарів, а також у традиціях національних кухонь різних країн, спробуємо підшукати і для вас що-небудь в міру екзотичне, але дуже оригінальне і, звичайно ж, незрівнянно смачне!

Новорічні страви з м'яса

Щоб Новий рік був вдалим, як відомо, на столі неодмінно має красуватися м'ясо. Добре підійде як раз в нашому випадку яловичина або телятина, баранина, а також будь-які види більш екзотичних тварин, які поширені у вашій зоні проживання. Головне, щоб не свинина. Ну, так, про це ми вже говорили

Баранина з сулугуні

Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
Традиційне кавказьке блюдо, ніякого епатажу в собі не несе, але і на вигляд, і на смак виходить просто чудовим. Єдина складність – дістати хорошу баранину, яка далеко не у всіх регіонах є поширеним видом м'яса. Що ж, якщо з цим квестом вам вдалося впоратися, спробуйте наступне Інгредієнти:
  • баранина (м'якоть) – 15 кг;
  • сулугуні – 300гр;
  • кінза – 4шт;
  • часник – 3зуб.;
  • цибуля – 3шт;
  • базилік (фіолетовий) – 3шт;
  • м'ясний бульйон – 200мл;
  • темні оливки (б/кісточки) – 100гр;
  • маслини – жменя;
  • червоне вино (сухе) – 200мл;
  • сіль-перець.
  • Попередньо духовку розігріваємо до 200 градусів. Баранину готуємо до гасіння, злегка відбиваємо і натираємо сіллю з перцем. Сулугуні тремо на тертці, всю зелень дрібно рубаємо. На м'ясі розподіляємо начинку, складаємо навпіл книжкою, краю загортаємо всередину і фіксуємо кулінарною ниткою або зубочистками. Викладаємо все в формочку. Цибулю чистимо і ріжемо четвертинками, часник шаткуємо крупно. У сковорідці розігріваємо масло і трохи румяним часник з цибулею, а потім перекладаємо їх до м'яса. Оливки туди ж засипаємо цілими, заливаємо червоним вином і бульйоном, після чого завантажуємо все в духовку на дві години, протягом яких треба періодично поливати підливою шматок м'яса. Готову страву викласти на сервірувальний посуд, очистити від скріплюють краю деталей, нарізати порційно, прикрасити свіжими оливками і маслинами і облити соусом з форми.

    Печеня з яловичини з чорносливом

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Якщо порційні шматки м'яса вже набридли, хочеться в тарілці мальовничого хаосу і ретельно перемішаних смакових якостей інгредієнтів, варто спробувати подати до столу спекотне, але, незвичайне, а з традиційно «святковими» добавками. Однією з яких, звичайно ж, завжди вважався чорнослив. Тим більше, що його поєднання з яловичиною – немеркнуча класика! Інгредієнти:
  • яловичина – 800гр;
  • чорнослив – 100г;
  • печериці – 400гр;
  • приправи, сіль-перець;
  • вершки (жирні) – 180мл.
  • Яловичину миємо й нарізаємо невеликими шматками (кубики, паралелепіпеди – на ваш вибір). Кладемо їх у каструлю і тушкуємо з невеликою кількістю води до готовності. Ріжемо гриби пластинами і засипаємо до м'яса, не знімаючи його з програми. Чорнослив віджимаємо, дрібно нарізаємо і відправляємо туди ж (попередньо треба гарненько замочити). Все змішуємо, тушкуємо близько двадцяти хвилин, приправляємо спеціями і завантажуємо програму гасіння ще десь на півгодини – сорок хвилин. Заливаємо свіжими вершками, замішуємо і даємо настоятися хвилин двадцять. Якщо м'ясо досі не стало м'яким, ще трохи доливаємо води і знову тушкуємо півгодини. Для більш щільного текстури вершки попередньо можна змішати з натертим сиром. Подавати на блюді, порційно на тарілках або в горщиках, святково все це прикрасивши.

    Запечена телятина

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Цікавий варіант буженини з молодої телятини – дуже пряної і ефектно виглядає. Інгредієнти:
  • вирізка – 1-15 кг;
  • гірчиця (класична) – 50гр;
  • гірчиця (французька) – 50гр;
  • часник – 5зуб.;
  • хрін – 60гр;
  • сіль-перець, кріп – 80гр;
  • чебрець – 025 ч. л.
  • Телятину моєму і висушуємо, паралельно розігріваючи духовку до 180 градусів. Змішуємо половину від усієї гірчиці та хрону з часником. Окремо рубаємо кріп і змішуємо його з чебрецем і залишками хрону і гірчиці. М'ясо спочатку цілим шматком зі всіх сторін обсмажуємо на сковорідці. Потім намазуємо його першої сумішшю і занурюємо в духовку на півгодини, виймаємо, намазуємо другий сумішшю і ставимо в духовку до готовності. Все це займе десь годину-півтора, залежно від товщини шматка. Після цього буженину виймаємо й даємо їй трохи відпочити перед подачею на стіл.

    Страви з птиці

    Домашня птиця у всіх своїх іпостасях – частий гість на новорічному столі. Крім хіба що року Півня, але, зараз, на щастя, не він, так що можна знайти масу відмінних застосувань цього чудового виду м'яса.

    «Курка в загулі»

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Інгредієнти:
  • курка (ціла) – 1шт;
  • розмарин – 025 ч. л.;
  • аджика – 2ст.л.;
  • пиво (темний) – 550мл;
  • сіль-перець;
  • хмелі-сунелі – 025 ч. л.;
  • пісне масло.
  • Моєму курку, видаляємо нутрощі, висушуємо полотенечками. У відповідну банку наливаємо 400-450мл пива і одягаємо курочку на неї. Залишок пива змішуємо зі спеціями і аджикою, і вымазываем в отриманому соусі тушку. Ставимо всю конструкцію на деко і запікаємо в духовці протягом години при 180 градусах. При необхідності, обмазуємо залишками соусу в процесі.

    Філе з м'ясним фаршем і грибами

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    М'яса під Новий рік, багато не буває. І чому потрібно обмежувати себе тільки одним його видом в рамках певної страви? Що ж, спробуємо пофантазувати, як би поєднувалася курка, наприклад з яловичиною! Інгредієнти:
  • фарш (яловичина, баранина і ін) – 300гр;
  • філе курки – 400гр;
  • печериці – 4шт;
  • цибуля – 05 шт;
  • яйця – 1шт;
  • зелень, спеції;
  • часник – 2зуб.;
  • перець (болгарський) – 05 шт;
  • сир (17% жирності) – 100гр.
  • Філе повинно бути рівним і великим – спочатку його миємо і чистимо від плівок, злегка відбиваємо і обвалюють у солі з перцем. Фарш змішуємо з дрібно нарізаною цибулею, болгарським перцем кубиками і часником, солимо, перчимо, додаємо туди яйце і ретельно замішуємо. Нарізаємо гриби пластинками. Сир окремо трьом на терочке. У форму викладаємо філе, на нього фарш і по колу обкладаємо шматочками грибів, а серединку засипаємо сиром – виходить такий собі ковчег. Потім форму з усім цим відправляємо в попередньо розігріту духовку на 35 хвилин при 200 градусах.

    Курячий рулет з песто і курагою

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Дивовижне і аж ніяк не банальне поєднання курки і кураги багатьом припаде до смаку, а песто додасть цій композиції середземноморського чарівності. Інгредієнти:
  • куряча грудка – 1шт;
  • курага – 75гр;
  • оливкову олію – 100мл;
  • базилік – 1 пучок;
  • пармезан – 30гр;
  • петрушка – 1 пучок;
  • часник – 2зуб.;
  • сіль-перець.
  • Філе нарізаємо вздовж волокон, невеликими смужками, злегка відбиваємо їх, накривши плівкою, солимо-перчимо кожен шматочок. Викладаємо все на плівку, щоб вийшла широка основа без просвітів (краї смуг повинні заходити один на одного). Песто можна купити готовий або зробити самостійно, взявши для цього базилік, часник, різні трави і тертий пармезан. Отриманим соусом намазуємо основу. Курагу промиваємо та нарізаємо шматочками, викладаємо поверх соусу. За допомогою плівки загортаємо рулет, закутуємо його фольгою і відправляємо в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах. Страва добре йде як гарячим (подається цілим шматком і нарізається прямо на столі), так і холодним (можна порізати на порції і викласти на тарілку перед подачею).

    Страви з риби

    Без рибних страв не обходиться жодне святкове застілля. Але, звичайно ж, для такого нетипового випадку, як Новий рік, завжди намагаються вибирати дорогі і рідкісні сорти риби. Що ж, спробуємо зупинити свою увагу на декількох найяскравіших, на наш погляд, рецепти з них.

    Горбуша з грибним соусом

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Поєднання риби, грибів, молочних соусів – це завжди феєрверк смаків і ніжність, з якою мало що зрівняється! Інгредієнти:
  • філе (горбуша, кета) – 1кг;
  • цибуля – 1шт;
  • гриби (гливи або печериці) – 400гр;
  • йогурт (грецький) – 150гр;
  • прованські трави;
  • сіль-перець;
  • твердий сир – 180г.
  • Гриби і цибулю чистимо і ріжемо кубиками, потім обсмажуємо в олії до готовності. Кладемо все в блендер, туди ж вливаємо йогурт і засипаємо спеції, після чого збиваємо до однорідності. Рибу натираємо залишком приправ, викладаємо на деко шкіркою вниз, поливаємо все соусом і посипаємо тертим сиром. Після чого запікаємо в духовці протягом півгодини. Для краси можна додатково взяти трохи грибів і обсмажити їх з цибулею в спеціях і вершках (або в залишках йогурту), і потім викласти при подачі до риби.

    Запечена форель

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Класика будь-якого тривалого застілля – запечена цілком риба. І було б блюдо абсолютно буденним, якщо б не справді шикарне поле для застосування фантазії в плані його сервірування. Чим тільки його не прикрашають: і традиційними скибочками лимона, а також зеленню, і запеченими в духовці ж по-особливому фруктами (очманіле поєднання досить несподівано дають, до речі, тонкі часточки помідорів на четвертинках манго, посипані перцем), і багато-багато чим іншим. А який спосіб виберете саме ви? Інгредієнти:
  • ціла тушка форелі (без голови) – 900гр;
  • соєвий соус – 80мл;
  • лимон – 1шт;
  • прованські трави;
  • оливкова олія – 40 мл;
  • сіль-перець.
  • Тушку чистимо, потрошимо і моєму. Змішуємо соєвий соус, сік половинки лимона і оливкову олію. Цією сумішшю намазуємо рибу і натираємо її травами, сіллю-перцем, після чого викладаємо на деко (обов'язково підстелити пекарську папір або фольгу) і ставимо в духовку на 200 градусів на 8 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 і залишаємо так ще хвилин на 25.

    Осетрина в шампанському

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Що може бути «новорічне», ніж поєднання шампанського і осетрини? Мабуть, тільки осетрина в шампанському, прикрашена ікрою. Ну, як прикрашати, думається, ви і самі придумаєте, а ось цей примітний рецептик жодна господиня вже точно повз своєї уваги не пропустить! Інгредієнти:
  • шампанське (сухе) – 1б.;
  • осетрина (можна шматок тушки, можна філе – як завгодно) – 1-15 кг;
  • вершкове масло – 50гр;
  • селера – 80гр;
  • цибуля – 1шт;
  • сіль, білий перець (горошком).
  • Готуємо рибку, чистячи її і потрошити. При бажанні можна відразу нарізати порційними шматками, вибрати кісточки і т. п. Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями, селера – соломкою. Рибу кладемо в сотейник, закриваємо зверху овочами, розкладаємо шматки олії, солимо і перчимо, потім виливаємо туди ж пляшку шампанського і залишаємо на маленькому вогні хвилин на двадцять – поки риба не розм'якшиться. Потім її акуратно виймаємо на блюдо і прикрашаємо до подачі, а навар, в якому вона готувалася, залишаємо при вимкненому вогні, поки не загусне. Коли це станеться – злегка поливаємо їм рибу.

    Гарніри до гарячого

    Кажуть, правильний гарнір – половина успіху гарячого блюда. І вже тим більше з його вибором господині стикаються з проблемою на свято, адже хочеться вибрати і щось бездоганно вдале, смачне і поживне, і, до того ж, відмінно підкреслює смак основної страви. Що ж, спробуємо навести кілька прикладів ефектних і демократичних варіантів гарнірів, які, без сумнівів, чи варто усім взяти на замітку.

    Рататуй

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Немеркнуча овочева класика, прямо родом з французької глибинки. Ідеально збагачує смак страв з м'яса і птиці. Інгредієнти:
  • помідори – 400гр;
  • кабачки – 300гр;
  • баклажани – 300гр;
  • цибуля – 2шт;
  • перець (солодкий) – 400 гр;
  • часник – 3 зуб.;
  • томатна паста – 45гр;
  • сіль, прованські трави.
  • Всі овочі нарізаємо тонкими кружечками (рекомендується при купівлі вибирати все приблизно однакового діаметра, щоб було менше відходів). Викладаємо їх, чергуючи, в глибоку форму для запікання вертикально (на ребро). Розвести томатну пасту 100 мл тепленької водички, видавлюємо туди часник, спеції і сіль. Виливаємо все на овочі і ставимо в духовку на півгодини. Щоб баклажани не горчили, їх варто попередньо замочити в солоній воді на пару годин.

    Лобіо

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Ще один дуже хороший «м'ясний» гарнір, який допоможе додати яскравості навіть не занадто гострим і барвистим страв. Інгредієнти:
  • морква – 1шт;
  • квасоля (червона) – 500гр;
  • хмелі-сунелі, сіль;
  • селера – 4 гілочки;
  • цибуля – 1шт;
  • лимонний сік – 60мл;
  • пісне масло;
  • часник – 3 зуб.;
  • цукор – 15г.
  • Квасоля відмочити слід заздалегідь, потім відварюємо її в підсоленій воді до готовності. Моркву чистимо, натираємо, цибулю нарізаємо полуколечками. Селера теж нарізаємо. Всі овочі обсмажуємо в глибокій сковороді до м'якості. Приправляємо цукром і лимонним соком, спеціями, все добре перемішуємо, після чого туди ж кладемо квасоля, і все тушкуємо під кришкою буквально кілька хвилин на невеликому огонечке. При подачі добре посипати рубаною зеленню і горіхами.

    Рис з родзинками і шпинатом

    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    Бездоганно поєднується з рибою, як відомо, рис у будь-якому його прояві. А ось цей рецепт може виявитися не тільки вдалим, але і дуже ошатно виглядає для святкового столу. Інгредієнти:
  • рис (попередньо зварений) – 2ст.;
  • часник – 5зуб.;
  • білий оцет (винний) – 4ст.л.;
  • родзинки (світлий) – 05 склянки;
  • оливкова олія – 3ст.л.;
  • коріандр – 2ч.л.;
  • по пів чайної ложки білого перцю і запашного;
  • шпинат – 500гр (якщо заморожений – 300гр);
  • сіль.
  • Родзинки шпарим окропом і заливаємо оцтом в маленькій мисочці. Потім товчемо в ступочке з сіллю і коріандром. На невеликому вогні в сотейнику розігріваємо оливкову олію, видавлюємо туди часник і обсмажуємо все разом півхвилинки, потім туди ж викладаємо шпинат (заморожений, до речі, при цьому краще не розморожувати), додаємо вогник і готуємо, поки вся вода не піде. Потім всипаємо туди ж рис і подрібнений родзинки, присипаємо всі перцями і разом тушкуємо близько десяти хвилин. Що, хочеться вірити, що ці страви допоможуть вам визначитися з головною прикрасою новорічного столу і подарують натхнення для нових кулінарних звершень, якими ви, без сумнівів, продовжуйте радувати своїх домашніх і після закінчення свята!

    Відео



    Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2019: м'ясні, рибні та гарніри
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають