• 19:09 – Конкурси на Новий рік 2019 для дітей. Веселі новорічні ігри 
  • 14:38 – Гірлянди своїми руками на Новий рік 2019: ідеї, варіанти та схеми 
  • 14:38 – Вироби в дитячий сад на Новий рік 2019: фото і покрокові інструкції виконання 
  • 14:32 – Маска Свині своїми руками на Новий рік 2019: майстер-класи з фото 

Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото

Новий рік – абсолютно дивовижне свято. Повний сміху, веселощів і іскристих посмішок. Надій, блиску і такого екзотичного в нашому прагматичному світі чарівництва. У нього маса атрибутів, що вважаються класичними, маса традицій, багато з яких і надають йому тієї самої значимості, тієї самої долгожданности Ялинка, красиво прикрашений будинок, загорнуті в яскравий папір подарунки І, без сумнівів – святковий новорічний стіл. Велика кількість і запаморочливі смакові якості якого багато передчувають задовго до початку свята. До складання меню банкету в новорічну ніч підходять дуже відповідально. Потрібно врахувати всі смаки і переваги членів сім'ї та запрошених гостей, а ще обов'язково здивувати чимось особливим! Ось і намагаються вправні господині чимдуж, не лінуючись припасти до цього свята пару-трійку нових хороших рецептів. І так як починається застілля, за традицією, з закусок, то саме їх оригінальні і незвичайні рецепти ми і спробуємо запропонувати істинним гурманам, щоб полегшити завдання підготовки до свята!

Загальні правила

Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
Насамперед, варто пам'ятати, що закуски – вони на те і закуски, що пропонуються до спиртних напоїв на початку застілля. Щоб «закусити» аперитив. Внаслідок чого, безперечно, вони повинні вдало поєднуватися з напоями на столі. Їх завдання – пом'якшити вплив на голодний шлунок випивки, підкреслити її смакові якості і пробудити апетит перед основними стравами. На заході їх, до речі, так і називають – «аппетайзери». За своїми видами вони бувають гарячими і холодними, і в Новий рік, між іншим, цілком доречні обидва цих виду. Практично у всіх національних кухонь є свої особливі страви цього класу, які вважаються традиційними, нерідко преподносящиеся як туристичний фетиш. Наприклад, у греків це пиріжки з фетою і місцевим автентичним соусом дзадзікі, іспанці люблять тапас і хамон, італійці не відмовляться від карпаччо, брускети і кальцоне, а китайці – від фулін цзябин або дімсам. В російської кухні також є маса класичних закусок: від горезвісної оселедчик з цибулькою і пісним маслом і до різноманітних солінь. Подавати їх або ж щось запозичене з кухонь інших народів – справа суто персональне.
Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
Але, як правило, з метою домогтися «вау»-ефекту намагаються пильно розглядати другий варіант (удачнейшее рішення, наприклад, якщо вибрано свято в стилі іншої країни), або ж якісь неідентифіковані, але від цього не менш незвичайні і смачні сполучення продуктів. До них, в більшості своїй, відносяться всілякі салати, оригінальні бутерброди і канапе, м'ясна і рибна нарізка, випічка типу пиріжків і їм подібних страв, соління, різноманітні рулети, нарізані «на один укус», тарталетки з будь-якою начинкою і сирі або приготовлені овочі з різноманітними добавками. Повертаючись до новорічного столу, варто пам'ятати, що інгредієнти для закусок повинні бути нечасто зустрічаються в щоденному меню, всіляко вітається доречна екзотика, а для прикраси їх, як, втім, і будь-яких страв цього роду, радять розстаралися максимально. В плані останнього все залежить від дизайнерських талантів господині і її вміння. Але, самим безпрограшним варіантом буде, безумовно, використання будь-яких атрибутів, які нагадують про тваринний-покровителя наступаючого року. Причому, це можуть бути як прямі відсилання до нашої чудової Свинці (наприклад, викладений у формі її голови салат з вічками, п'ятачком і вушками тощо), так і будь-які інші: жолуді, апельсини, трюфелі та інше. По продуктам, мабуть, не варто зайвий раз нагадувати, що свинину і сало краще не використовувати. Але не варто сумувати – холодець відмінно виходить з тієї ж сьомги або півників, так і телятиною, птахом, а також рибою і морепродуктами можна чудово замінити ситні страви з м'яса свині.

Холодні закуски

Безліч спиртних напоїв відмінно поєднується з холодними закусками. У тому числі і один з класичних новорічних ендеміків святкового столу, в якійсь мірі навіть своєрідний символ цього свята – шампанське. До нього добре йдуть ананаси, сир, краби і червона ікра.

Кульки з крабом і ананасами

Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
Інгредієнти:
  • крабове м'ясо (консерви) – 150гр;
  • сир – 150г;
  • ананас (консерви, кружечками) – 1б.;
  • кокосова стружка – жменя;
  • червона ікра – для прикраси.
  • М'ясо і сир тремо на дрібній тертці і змішуємо. Мокрими руками формуємо кульки, вивалюємо в кокосовій стружці і прибираємо в холодильник. На ошатне блюдо викладаємо кружечки ананаса, на них – по кульці, і зверху все прикрашаємо ікрою. Якщо м'ясо занадто сухе і кульки розвалюються, можна в крабово-сирну суміш додати трохи майонезу.

    Тарталетки з лососем

    Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
    Інгредієнти:
  • лосось (копчений, упаковка) – 300гр;
  • сир (вершковий) – 200гр;
  • тарталетки – 16шт;
  • авокадо – 1шт;
  • огірок – 2шт;
  • петрушка;
  • сметана – 100гр;
  • цибуля – 1шт;
  • лимон – 05 шт;
  • чорний перець, спеції.
  • Для начинки крупно нарізаємо зелень, цибулю, м'якоть авокадо, і разом зі спеціями, сметаною, лимонним соком і сіллю все це збиваємо в блендері до однорідної пастоподібної маси. В тарталетки викладаємо на денце по ложечці вершкового сиру, потім залишився простір заповнюємо приготовленої і попередньо охолодженої начинкою, і все це прикрашаємо згорнутими в трубочку тонкими скибочками лосося і такими ж шматочками свіжого огірка. При бажанні можна ще в готову страву увіткнути гілочки петрушки або кропу.

    Закусочний торт»

    Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
    Інгредієнти:
  • сир (вершковий) – 80гр + 60гр на прикрасу;
  • яйця – 5шт;
  • м'ясо краба (консерви) – 120гр;
  • червона риба (слабосолона) – 200гр;
  • рис – 50гр;
  • сир (сирний) – 300гр;
  • желатин (швидкорозчинний) – 10г;
  • майонез – 120гр;
  • червона ікра – 80гр;
  • пара гілочок петрушки.
  • Рис попередньо відварюємо в несолоної воді, рибу нарізаємо тонкими пластинками, а яйця –готуємо круто. Натираємо на середній або крупній тертці білки яєць, крабове м'ясо і жовтки (все окремо!). Для крему сирний сир змішуємо з майонезом в міксері, поки не перетвориться в пишну масу. Паралельно розчиняємо желатин у воді, після чого вливаємо його в отриманий крем. В круглому або овальному салатнику викладаємо харчову плівку і всю поверхню застеляємо скибками червоної риби. Намазуємо її трьома столовими ложками крему і потім шарами викладаємо спочатку жовтки, потім м'ясо краба, білки, сир і наостанок – рис. Всі завантажуємо в холодильник на пару годин, після чого перевертаємо салатник на блюдо і знімаємо плівку. Верх можна прикрасити приймочкою свині: з червоної ж риби вирізати кружок-пяточок з двома дірочками, вушка — теж з неї, а замість вічко добре використовувати кружечки від маслинок.

    Фаршировані яйця

    Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
    Насправді, фаршировані яйця – абсолютно унікальна по своїй універсальності закуска. Відмінно підходить не тільки до шампанського, але і до багатьох інших напоїв, в залежності від того, які компоненти стали основою для начинки. Найчастіше беруть печінковий або м'ясний паштет, але і з рибою він виходить просто чарівним! Інгредієнти:
  • тунець (консерви) – 150гр;
  • яйця – 4шт;
  • помідор – 1шт;
  • салат листовий – пучок;
  • перець-сіль, петрушка.
  • До страви добре приготувати домашній майонез. Для нього 1 яйце змішуємо з 8-ма грамами гірчиці і пучкою солі, збиваємо все це міксером, потихеньку в процесі підливаючи 100 мл оливкової олії. У майже готову консистенцію додаємо 10 мл оцту і всі разом знову збиваємо. Для страви яйця відварюємо круто і розрізаємо навпіл. Жовтки акуратно виймаємо, гарненько розтираємо їх з парою столових ложок майонезу, після чого додаємо в отриману суміш шматки тунця і все ретельно розминаємо. Посипаємо отриману начинку подрібненою петрушкою. Помідор нарізаємо тонкими кружечками (краще вибирати сорти з міцної м'ясистою серединкою, щоб не випадали в процесі сервірування). На блюдо викладаємо вимиті і висушені салатні листя, потім кружечок помідора і начинену половинку яєчка. Декорувати рибні, фаршировані яйця добре червоною ікрою, зеленню, креветками і тонкими скибочками свіжого болгарського перцю.

    Помідори фаршировані сиром

    Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
    Оригінальна подача традиційного гострого салату з сирками і часником стане справжньою прикрасою святкового столу, а смак томатів відмінно підкреслить часниковий аромат страви, завдяки чому він добре буде поєднуватися навіть з винними напоями. Інгредієнти:
  • помідори (круглі, середнього або дрібного – але не черрі! — розміру) – 1кг;
  • сирки (плавлені) – 6шт;
  • майонез – кілька столових ложок (варто оцінювати загальну консистенцію залежно від м'якості сирків);
  • яйця – 8шт;
  • часник – 4-8зуб. (в залежності від бажаного ступеня гостроти);
  • сіль-перець – за смаком.
  • Помідори миємо, зрізаємо верхівку по колу гострим ножем і ложкою вибираємо всю серцевину, залишаючи лише шкірку з шаром м'якоті. Їх добре перевернути на блюдо, поки готується начинка, щоб гарненько стік сік і закуска «не попливла» на столі. У миску натираємо на крупній тертці сирки і варені яйця, гарненько змішуємо. Туди ж видавлюємо часникодушилкою часник (або дрібненько нарізаємо – як кому зручніше), все перемішуємо, при бажанні присаливаем і перчимо. Можна туди дрібно порізати і зелень – теж буде непогано. В помідори закладаємо начинку, застеляємо блюдо салатними листям і викладаємо на них закуску. Зверху можна прикрасити листям петрушки і червоною ікрою.

    Гарячі закуски

    Якщо ви в якості аперитиву подаєте до новорічного столу не тільки шампанське, але і більш міцні напої, без гарячих закусок він ніяк не обійдеться.

    Фаршировані печериці

    Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
    Невеликий реверанс свинці у вигляді так схожого на справжні трюфеля цієї страви неодмінно принесе у ваш будинок успіх і благополуччя в цьому році! Інгредієнти:
  • печериці (тільки капелюшки великі) – 8шт;
  • сулугуні – 70гр (краще брати підкопчений);
  • перець (болгарський) – 3шт;
  • зелена цибуля – 6 пір'їнок;
  • оливкова олія – 25мл;
  • тархун – 1 пучок;
  • зелені оливки (можна замінити огірками, зеленими помідорами чи маринованими яблуком) – жменя.
  • Перець запікаємо в духовці, перекладаємо в закриту ємність, і знімаємо з нього шкірку, коли охолоне, чистимо від насіння і дрібно шаткуємо. У блендері подрібнюємо оливки, тархун рубаємо ножем, а зелену цибулю нарізаємо навскіс. Змішуємо січену зелень, оливки і червоний перець. Вистилаємо форму фольгою, печериці фаршируємо начинкою і викладаємо туди. Натираємо на дрібній тертці сулугуні, збризкуємо гриби маслом, після чого посипаємо кожен сиром і відправляємо в духовку на 12 хвилин в режимі «Гриль».

    Курячий рулет із чорносливом

    Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
    Інгредієнти:
  • куряча грудка – 600гр;
  • чорнослив (б/кісточок) – 100г;
  • яйце – 1шт;
  • мускатний горіх – пучку;
  • сіль.
  • Чорнослив вимочуємо у воді. Філе розрізаємо вздовж навпіл і розкриваємо так, щоб вийшло подобу книжки. Загортаємо м'ясо в плівку, злегка відбиваємо, знімаємо плівку, посипаємо сіллю і мускатним горіхом. Чорнослив висушуємо і викладаємо всередину м'яса, скачуємо всі рулетиком. Збиваємо яйце і обмазуємо кожен рулетик, після чого викладаємо їх на деко і запікаємо 40 хвилин в духовці. Перед подачею нарізаємо кружечками по сантиметру товщиною і готуємо соус-заправку, яку можна подавати окремо, а можна просто викласти на кожен шматочок рулету на блюді. Для заправки нам знадобляться: болгарський перець, салатні листя, червоний лук, бальзамічний оцет і оливкове масло. Салат і цибулю шинкують смужками, а цибулю – кільцями, потім все змішується і заправляється оцтом і олією.

    М'ясні клубочки

    Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
    Інгредієнти:
  • листкове тісто – 1п.;
  • телячий фарш – 05 кг;
  • яйце – 1шт;
  • цибуля – 1шт;
  • приправи.
  • Цибулю дрібно рубаємо і змішуємо з фаршем і яйцем, перчимо-солимо і додаємо приправи за смаком (добре використовувати і дрібно нарубану зелень). Тісто розморожуємо і злегка накочуємо до товщини в 3 мм, після нарізаємо тоненькими смужками. Фарш скачуємо кульками (мокрими руками), після чого загорнути їх тестом – як клубочок, але обов'язково, щоб м'ясо визирало назовні. Готові клубки викладаємо на змащене маслом деко і запікаємо при 200 градусах в духовці до утворення на тесті рум'яної скоринки. Дуже добре перед відправкою в духовку посипати страву кунжутним насінням, після того, як тісто змастити збитим яйцем. Перед подачею прикрасити яскравими овочами (хороша, приміром, томатна або червоного болгарського перцю соломка) і зеленню. Наприклад, салатними листям, петрушкою. Що ж, хочеться вірити, що багато господинь серед цих холодних і гарячих закусок неодмінно знайдуть щось підходяще і для свого святкового меню, і весь 2019 рік вони будуть відчувати небувале натхнення у справах кухонних! По-справжньому «смачного» вам Нового року і всіляких благ!

    Відео



    Закуски на Новий рік 2019: рецепти з фото
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають