• 19:48 – Модні вязані шапки 2019: тенденції моди, фото новинок 
  • 19:47 – Модні кольори Осінь-2019: тенденції в одязі, фото відтінків 
  • 19:47 – Модні кольори Літо-2019: фото тенденцій сезону 
  • 19:37 – Весілля 2019: сприятливі дні за місячним календарем, красиві дати 

Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

Новий рік — це завжди прекрасне і душевне свято! Ніколи не обходиться без щедро накритого столу. Кожна господиня намагається, щоб новорічний стіл був наповнений апетитними стравами, красиво сервірований і прикрашений в зимовому стилі. Кожна деталь покликана створювати святковий настрій, будь це ялинові гілочки у вазах, салат у формі сніговика або традиційні бутерброди з ікрою, викладені на тарілці «ялинкою».
Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

Готуватися до головного свята зими всі починають задовго до його настання: з'ясовується, хто буде господарем наступного року, яка колірна палітра краще для святкового вбрання, головне — які страви подавати до новорічного столу. У цьому кулінарному огляді зібрані оригінальні рецепти для новорічного столу 2019 та корисні поради по їх приготуванню.

Рекомендації щодо вибору страв в рік Жовтої Свині


За східним календарем символом наступаючого нового 2019 року є Жовта Земляна Свиня або Кабан. А щоб новий рік був успішним і позитивним, необхідно сподобатися майбутньому володарю і приготувати страви, які припадуть йому за смаком. Вважається, що свиня не вибаглива у виборі їжі, що полегшує господиням складання новорічного меню і дає великий вибір: рибні і м'ясні закуски, салати та гарячі страви, пироги, овочі, фрукти і солодощі.
Але потрібно пам'ятати, що на столі не повинно бути страв із свинини! Слід строго виключити різні нарізки і ковбаси з свинини, шинку, бутерброди з паштетом, закуску з сала, свинячі реберця, гарячі страви з свинячого філе і фаршу, а також страви з дикого кабана.
Для новорічного столу 2019 добре підійдуть:

  • страви з птиці (курка, індичка, перепел і т. д.);

  • страви з яловичини або баранини;

  • смажена або запечена риба;

  • всі види ікри;

  • гарячі і холодні закуски з будь-яких інгредієнтів, крім свинини;
    Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

  • овочеві салати і нарізки;

  • свіжі фрукти;

  • випічка (пироги, булочки, торти) з різноманітними начинками;

  • злаковий хліб;

  • страви у вигляді поросяти;

  • алкогольні напої (шампанське, вино, горілка, оригінальні коктейлі);

  • безалкогольні напої (лимонад, сік, морс).


  • Слід подбати і про естетичну сторону новорічного столу:

  • приготувати святкову скатертину;

  • купити гарні серветки із зимовою тематикою;

  • посуд має бути в одному стилі;

  • в сервіровці можна використовувати відтінки жовтого і червоного кольорів;

  • на стіл можна поставити блюдце з зерном і ялиновими гілочками, щоб порадувати господиню наступаючого року;

  • у центр столу можна помістити композицію з ялинових лап, вазу з цукерками або статуетку свині;

  • подавати салати, закуски і десерти можна у вигляді свинки, використовуючи жовток і білок яйця, морква або мандарини;

  • гарним доповненням стануть запалені жовті свічки, які створять атмосферу затишного свята.


  • Для новорічного столу 2019 слід віддати перевагу простим рецептами з натуральних продуктів. Напівфабрикати Жовтої Свині точно припадуть до смаку, тому варто звернути увагу на домашні рецепти і приготувати нескладні, але апетитні страви своїми руками.
    Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році


    Новорічні рецепти 2019 для святкового столу


    Смачні закуски, які просто приготувати. Закуски призначені для розігріву апетиту перед подачею основних гарячих страв. На новорічному столі повинні бути присутніми як холодні, так і гарячі закуски, що підходять під святкові напої.
    Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Крім того, що закуски дуже прості у приготуванні, смачні і легкі в вжитку, вони ще є гарною прикрасою новорічного столу.
    Закуски можна приготувати в одній колірній гамі, тематики або в рамках однієї національної кухні або у формі новорічних символів. У приготуванні закусок можна особливо проявити кулінарну фантазію і винахідливість.

    Нижче представлено кілька оригінальних рецептів закусок для зустрічі Нового року 2019.

    «Павич»


    Закуска «Павич» або «хвіст павича» виглядає дуже незвично і яскраво, що дуже актуально в наступаючому році. Смачне поєднання інгредієнтів укупі з їх доступністю робить цю закуску незамінною на новорічному столі. Гості будуть в захваті від цієї ошатної птахи!
    Інгредієнти:

  • кілька стиглих баклажанів;

  • кілька червоних помідорів;

  • кілька свіжих огірків;

  • сир твердих сортів — 200 гр.;

  • 1 зубчик часнику;

  • 1 банка маслин;

  • майонез;

  • спеції за смаком.


  • Час приготування: 45 хвилин. Калорійність на 100 г: 1562 ккал.

    Спосіб приготування:

  • баклажани миємо під проточною водою, нарізаємо кільцями, покласти в тарілку, солимо і перемішуємо, залишаємо на 40 хвилин для усунення гіркоти;

  • через півгодини повторно промиваємо баклажани;

  • обсмажуємо кожну сторону баклажанів на соняшниковій олії і видаляємо зайву олію з допомогою паперових рушників;

  • нарізаємо кружальцями помідори з огірками;

  • тертий сир перемішуємо з часником і майонезом;

  • викладаємо баклажани на тарілку у формі павиного хвоста, поверх кладемо помідори, потім сирно-часникову суміш, далі огірок, а на самий верх — розрізані навпіл оливки;

  • охолоджуємо закуску в холодильнику протягом години і подаємо до новорічного столу.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Профітролі з рибою


    Профітролі являють собою заварні тістечка з прісного тіста. Начинка профітролей буває солодкою, фруктової, ягідної або м'ясний. Профітролі, заповнені ніжною червоною рибою і сирним сиром, вважаються вишуканою закускою і прекрасно підходять до шампанського. Для приготування цієї закуски доведеться потрудитися і витратити пару годин, але воно того варто.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло 82% жирності — 200 г;

  • вода — 250 мл;

  • сіль — 1/4 чайної ложки;

  • 4 яйця;

  • борошно — 200 г;

  • слабосолона сьомга або лосось — 250 г;

  • сирний або вершковий сир — 200 гр.


  • Час приготування: 2 години. Калорійність на 100 г: 197 ккал.
    Спосіб приготування:

  • вершкове масло ріжемо на невеликі кубики і даємо підтанути;

  • наповнюємо каструлю водою, поміщаємо туди масло, солимо і включаємо плиту;

  • змішуємо масло до його розчинення;

  • знімаємо з вогню і додаємо в каструлю борошно, варимо, помішуючи, поки тісто не почне відділятися від стінок каструлі;

  • знімаємо каструлю з плити і додаємо яйця по одному, активно розмішуючи тісто;

  • наповнюємо кондитерський мішок тестом і видавлюємо кульки на лист для духовки;

  • деко поміщаємо в духовку (180 градусів) на 35 хвилин;

  • для начинки змішуємо дрібно нарізану рибу і сир;

  • у охололих профітролей надрізаємо верх, заповнюємо начинкою і подаємо вишукану закуску.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Воловани з начинкою з червоної ікри


    Воловани являють собою компактні булочки з листкового тіста з порожнистим центром для наповнення різноманітними начинками. В якості начинок для таких «міні-булочок» підійдуть морепродукти (креветки, червона рибка), курка, гриби, сир або ікра. Така закуска добре підійде для фуршетного столу, а також прекрасно доповнить святковий банкет на Новий рік 2019. Компактні булочки дуже смачні, мають ситну начинку, а готуються зовсім нескладно.
    Інгредієнти:

  • 1 упаковка прісного листкового тіста;

  • 1 баночка червоної або чорної ікри;

  • 1 куряче або 2 перепелиних яйця;

  • вершкове масло — 20 г;

  • свіжа гілочка петрушки або кропу.


  • Час приготування: 1 год. Калорійність на 100 г: 277 ккал.
    Спосіб приготування:

  • готове тісто розморожуємо, потім його розкачуємо і вирізаємо маленькими гуртками;

  • у половини кіл вирізаємо центр, щоб вийшли кільця;

  • лист для випікання змащуємо олією, вистилаємо пергаментом і викладаємо на нього цілі кола, змащуємо їх збитим яйцем;

  • на гуртки поміщаємо колечка і ще раз змащуємо яйцем;

  • розігріваємо духовку до 180 градусів і печемо воловани близько 20 хвилин, поки вони не підрум'яняться;

  • у охололих волованов натискаємо на центр, щоб опустилося тісто, кладемо всередину шматочок вершкового масла;

  • у кожен волован до верху викладаємо по маленькій ложечці ікри;

  • прикрашаємо воловани кропом і петрушкою, викладаємо на блюдо.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Оригінальні і незвичайні салати


    Салати є невід'ємною частиною не тільки повсякденного раціону, але і будь-якого святкового столу. Існують тисячі різноманітних рецептів на будь-який смак: м'ясні, рибні, овочеві, фруктові. Новорічний стіл важко уявити без всіма улюблених «Олів'є» та «Оселедця під шубою», рецепти цих традиційних салатів відомі всім. Але кожен рік хочеться спробувати щось нове, знайти рецепт, що підходить саме цьому році.
    У наступаючому 2019 році Жовтої Свині салати повинні бути легкими і простими у приготуванні, але водночас смачними та оригінальними.

    Салат з печінки тріски


    Як правило, такий салат готується шарами, що дозволяє при вживанні насолодитися смаком кожного шару. Листковий салат з печінки тріски має ніжну консистенцію і благотворно впливає на організм, завдяки містяться в овочах та рибі корисних вітамінів і мікроелементів. Даний салат краще подавати кожному гостю в окремій невеликій салатниці, щоб зберегти гарне оформлення.
    Інгредієнти:

  • 1 банку печінки;

  • кілька картоплин;

  • 2 моркви;

  • 3 курячих яйця;

  • кілька солоних і свіжих огірків;

  • сир твердих сортів — 200 гр;

  • свіжа зелень — 100 гр;

  • майонез для заправки;

  • сіль.


  • Час приготування: 1 год. Калорійність на 100 г: 270 ккал.
    Спосіб приготування:

  • відварюємо в солоній воді картоплю, моркву і яйця;

  • відварені картоплю, моркву, солоні і свіжі огірки натираємо на тертці;

  • у варених яйцях відокремлюємо білок від жовтка і натираємо їх окремо;

  • потім натираємо шматочок сиру;

  • дрібно рубаємо кріп, петрушку, зелений цибуля;

  • печінка тріски ретельно розминаємо до м'якої консистенції;

  • на дно салатниці мажемо майонез і викладаємо картопляну стружку, потім тресковую печінка, майонез, зверху викладаємо солоні огірки, потім свіжі;

  • наступний шар — білки, моркву, все засипаємо сирної стружкою, заправляємо майонезом, посипаємо жовтком і прикрашаємо гілочкою зелені;

  • ставимо салат в холодильник охолоджуватися і просякати на пару годин.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Салат з цвітної капусти з томатами


    Цвітна капуста є дуже корисним продуктом і чудово поєднується з овочами. Салат з цвітної капусти з помідорами — дуже легкий у всіх сенсах салат. Для його приготування буде потрібно мало сил і часу, а користі організму він принесе багато. На новорічному столі такий салат розбавить складні страви і стане прекрасною альтернативою м'ясних салатів. Такий салат сподобається дівчатам, що стежить за фігурою, людям, які дотримуються правильного харчування, а також вегетаріанцям.
    Інгредієнти:

  • цвітна капуста — 200 гр;

  • помідори — 5 шт.;

  • морква — 1 шт.;

  • свіжа зелень — 100 гр;

  • майонез (можна замінити сметаною або натуральним йогуртом);

  • сіль за смаком.


  • Час приготування: 20 хвилин. Калорійність на 100 г: 33 ккал.
    Спосіб приготування:

  • капусту промиваємо під проточною водою, розрізаємо на суцвіття, викладаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою і солимо;

  • після закипання варимо капусту 5 хвилин до її розм'якшення;

  • відкидаємо капусту на друшляк, щоб стекла вода;

  • натираємо моркву на тертці;

  • нарізаємо помідори часточками;

  • на капусту викладаємо моркву, додаємо помідори, свіжу петрушку, кріп і зелену цибулю, перемішуємо, заправляємо і додаємо сіль.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Незвичайний варіант з фунчозой і яловичиною


    Цей незвичайний салат в азіатському стилі здивує і порадує всіх гостей. Готується він дуже швидко і є досить ситним за рахунок яловичини. Продукти в цьому салаті можна варіювати: додавати свіжі овочі, приправляти для пікантності перцем або використовувати інше м'ясо. Але важливо пам'ятати, що рецепт на Новий рік 2019 повинен виключати свинину. Для тих, хто не любить яловичину, її можна замінити птахом або рибним філе.
    Інгредієнти:

  • охолоджене філе яловичини — 300 гр;

  • фунчоза — 150 гр;

  • болгарський перець середніх розмірів;

  • свіжий огірок;

  • 3 зубчики часнику;

  • морква — 1 шт.;

  • 2 столові ложки соєвого соусу;

  • рослинна олія;

  • зелена цибуля;

  • кунжут.


  • Час приготування: 40 хвилин. Калорійність на 100 г: 132 ккал.
    Спосіб приготування:

  • ріжемо невеликими довгими брусочками м'ясо і овочі;

  • фунчозу опускаємо в каструлю з окропом;

  • заливаємо фунчозу окропом, наполягаємо 15 хвилин, а потім ретельно промиваємо локшину під струменем холодної води;

  • смажимо яловичину з часником і додаємо приправи за смаком;

  • до м'яса додаємо овочі і смажимо до готовності ще 15 хвилин;

  • викладаємо м'ясо і овочі на тарілку, додаємо локшину і заливаємо соєвим соусом;

  • інгредієнти перемішуємо, посипаємо кунжутом і зеленою цибулею.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Новорічні рецепти гарячих страв


    Гаряче блюдо є центром новорічного столу, тому до його вибору потрібно підходити відповідально. Гаряче блюдо слід вибирати у відповідності зі смаком гостей, також воно рахуватися з символом Нового року. Для святкового новорічного столу 2019 не можна готувати страви зі свинини, а слід віддати перевагу рибі, птиці, яловичини або баранини.

    Риба з яблуками


    Поєднання риби і яблук незвично, але дуже оригінально. Це блюдо стане чудовою прикрасою новорічного вечері. Хрусткі кисло-солодкі часточки яблука і ніжне рибне філе не залишать байдужим жодного гурмана. До того ж у цього рецепта безліч варіантів, можна поєднувати різні сорти яблук і види риби на свій смак.
    Інгредієнти:

  • яблука — 05 кілограма;

  • лимон — 1 шт.;

  • філе морської риби — 1 кг;

  • масло вершкове — 2 ст. л.;

  • олія оливкова — 1 ст. л.;

  • свіжа зелень;

  • приправи, сіль, перець за смаком.


  • Час приготування: 45 хв. Калорійність на 100 г: 165 ккал.
    Спосіб приготування:

  • рибу очищаємо, ріжемо на шматочки;

  • видавлюємо лимонний сік на філе, солимо, перчимо до смаку, додаємо спеції;

  • чистимо яблука від шкірки, видаляємо серцевину з кісточками;

  • ріжемо яблука гуртками;

  • високу форму або казан змащуємо оливковою олією, викладаємо шар яблук, солимо, додаємо спеції;

  • зверху кладемо шар рибного філе, посипаємо зеленню, а зверху кладемо невеликі шматочки вершкового масла;

  • закриваємо філе ще одним шаром нарізаних яблук;

  • у розігріту до 200 градусів духовку ставимо форму і випікаємо 30 хвилин;

  • готову страву можна ставити в центр столу у формі для випікання, це виглядає досить стильно.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Курячі рулетики


    Якщо у повсякденному меню страви з курки часто з'являються на столі, то для свята можна приготувати незвичайні курячі рулети з сиром. Рецепт нескладний, а куряче м'ясо в цьому блюді заграє новими смаковими фарбами. М'ясо вийде соковитим, з ароматом пряних трав і освіжить будь-який святковий стіл.
    Інгредієнти:

  • охолоджене куряче філе — 1 кг;

  • томатна паста — кілька ч. л.;

  • сир моцарелла — 100 гр;

  • сіль і перець за смаком;

  • суміш італійських трав (розмарин, чебрець, чебрець).


  • Час приготування: 1 год. Калорійність на 100 г: 235 ккал.
    Спосіб приготування:

  • куряче філе слід вимити, висушити і розрізати вздовж на 2 плоскі частини;

  • кожну частину необхідно загорнути в харчову плівку і відбити;

  • відбите м'ясо солимо і перчимо за смаком;

  • моцарелу натираємо на дрібній тертці;

  • кожну частину змащуємо томатною пастою і викладаємо на неї тертий сир;

  • скручуємо рулети і закріплюємо їх зубочистками або ниткою;

  • обсмажуємо рулети на рослинному маслі, посипаючи сумішшю сушених трав;

  • при появі золотистої скоринки рулет перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку;

  • потім тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин і подаємо до святкового келиха вина.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Томлена в томатах баранина


    Хороший варіант приготування баранини — гасіння в натуральному томатному соусі, який чудово відтіняє м'ясний смак. Блюдо виходить насиченим і соковитим.

    Інгредієнти:

  • 05 кг філе баранини;

  • 05 кілограма свіжих помідорів;

  • кілька головок ріпчастої цибулі;

  • 3 зубчики часнику;

  • олія соняшникова;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Час приготування: 2 години 30 хвилин. Калорійність на 100 г: 155 ккал.
    Спосіб приготування:

  • філе баранини ріжемо на шматочки і обсмажуємо до золотавої скоринки;

  • шаткуємо цибулю з часником, додаємо їх до м'яса і обсмажуємо 7 хвилин;

  • викладаємо м'ясо в казан;

  • подрібнюємо помідори за допомогою блендера і томатною сумішшю заливаємо м'ясо в казані;

  • солимо, перчимо до смаку і залишаємо на годину тушкуватися;

  • перед подачею прикрашаємо томлену в томатах баранину рубаною свіжої зеленню.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Рецепти десертів на Новий рік 2019


    Який же Новий рік без солодощів та цукерок! З самого дитинства головною асоціацією з зимовим казковим святом є мішок з солодкими подарунками, тому не варто порушувати традицію і слід приготувати до новорічного столу 2019 святковий десерт.

    Торт «Гора самоцвітів»


    Солодкий торт «Гора самоцвітів» простий у приготуванні, а інгредієнти для нього легко знайти в кожному холодильнику.
    Інгредієнти:

  • борошно — 2 склянки;

  • курячі яйця — 3 шт.;

  • вершкове масло — 300 г;

  • молоко — 2 склянки;

  • горіхи — 1 склянка;

  • молоко згущене — 1 банка;

  • сіль;

  • цукати, кокосова стружка.


  • Час приготування: 1 година 30 хвилин. Калорійність на 100 г: 230 ккал.
    Спосіб приготування:

  • збиваємо половину масла, додаємо яйця, молоко, половину подрібнених горіхів, борошно, сіль і замішуємо тісто;

  • скачуємо тісто в кулю і охолоджуємо 30 хвилин;

  • пропускаємо тісто через м'ясорубку і випікаємо у вигляді паличок при 200 градусах до утворення рум'яної скоринки;

  • для крему збиваємо м'яке вершкове масло і додаємо згущене молоко;

  • палички перемішуємо зі збитим кремом і викладаємо на блюдо гіркою, а зверху посипаємо горіхами, цукатами, кокосовою стружкою або іншими солодощами на ваш смак;

  • охолоджуємо годину і пригощаємо солодким десертом дітей і дорослих.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році

    Чізкейк в яблуці


    Легкий, елегантний і в той же час незвичайний десерт, який готується всередині яблука, стане прекрасним завершенням новорічної ночі. Смак запеченого солодкого яблука в поєднанні з вершково-сирною начинкою порадують любителів корисних десертів. Швидкий і нескладний рецепт чізкейку на Новий рік 2019 представлений нижче.
    Інгредієнти:

  • великі яблука — 5 шт.;

  • сирний сир — 200 гр;

  • куряче яйце — 1 шт.;

  • цукор (ванілін) — 20 гр;

  • кориця — 0.5 ч. л.;

  • печиво (крекер) — 3 шт.;

  • горіхи — 20 гр;

  • родзинки — 20 гр.


  • Час приготування: 30 хвилин. Калорійність на 100 г: 118 ккал.
    Спосіб приготування:

  • зрізаємо верхівку з яблук і акуратно виймаємо серцевину;

  • сирний сир змішуємо з цукром і корицею, додаємо яйце і збиваємо до кремоподібної консистенції;

  • на дно яблук викладаємо подрібнену крекер і вливаємо до верху отриманий крем;

  • подрібненими горішками прикрашаємо «шапку» десерту;

  • ставимо в духовку на 200 градусів і запікаємо до зарум'янювання яблучної шкірки (30-40 хвилин);

  • остуджуємо яблука і прибираємо в холодильник до повного охолодження;

  • до новорічного столу чізкейк подаємо холодним.


  • Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році


    Коктейлі для чарівної ночі


    Традиційними алкогольними новорічними напоями є шампанське, горілка, вино, віскі і коньяк. Але якщо зустрічати Новий рік у веселій галасливій компанії, то відмінною альтернативою або доповненням стане коктейльна карта. Красиві і смачні коктейлі порадують гостей і додадуть гарного настрою в новорічну ніч.

    «Секс на пляжі»


    Інгредієнти:

  • горілка — 40 мл;

  • сік журавлинний — 40 мл;

  • сік апельсиновий — 40 мл;

  • персиковий лікер — 20 мл;

  • часточка апельсина;

  • кубики льоду — 30 гр.


  • «Піна Колада»


    Інгредієнти:

  • ананасовий сік — 100 мл;

  • кокосове молоко — 30 мл;

  • ром — 30 мл;

  • кубики льоду — 30 гр.


  • «Викрутка»


    Інгредієнти:

  • горілка — 50 мл;

  • апельсиновий сік — 100 мл;

  • кубики льоду — 30 гр.


  • Для приготування коктейлів слід змішати всі компоненти в шейкері або за допомогою блендера і розлити по високих келихах, прикрасивши яскравою трубочкою і шматочками фруктів.
    Ще більше чудових новорічних рецептів можна знайти в цьому відеоролику.

    Зустріч Нового 2019 року — чудовий привід прикрасити будинки ароматну ялинку, накупити всіляких подарунків, а головне — зібратися за одним столом з самими близькими і коханими людьми: в тихому сімейному колі, у веселій дружній компанії або в романтичній обстановці зі своєю другою половинкою.
    Новорічні рецепти страв для святкового столу в 2019 році
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають