• 19:48 – Модні вязані шапки 2019: тенденції моди, фото новинок 
  • 19:47 – Модні кольори Осінь-2019: тенденції в одязі, фото відтінків 
  • 19:47 – Модні кольори Літо-2019: фото тенденцій сезону 
  • 19:37 – Весілля 2019: сприятливі дні за місячним календарем, красиві дати 

Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

Господині з шанобливим захопленням очікують радісних підготовок до святкового застілля, розшукують кулінарні рецепти і гастрономічні можливості задобрити символ майбутнього року — Земляну Свиню.
У 2019 році для кулінарних експериментів можна використовувати свинину, краще взяти яловичину, рибу, птицю. На столі повинна переважати жовта колірна гамма. Рум'яне куряче філе і апетитні пісочні печива ідеально впишуться в концепцію урочистості.
Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти


Романтичне меню для двох — смачно зустрічаємо Новий рік 2019 з коханою людиною


Готуйте романтичну вечерю, орієнтуючись на смакові переваги партнера, не забувайте про загальну атмосферу вечора. Інтимну обстановку допоможуть створити свічки, білі гірлянди, при оформленні столу краще віддавати перевагу пастельним тонам.
Незвичайні ідеї для створення страв, простих у приготуванні:

  • салат з авокадо, морепродуктів;

  • філе червоної риби з скибочкою лимона (лайма);

  • морозиво з шоколадом, карамеллю;

  • італійська паста з соусом песто або болоньэзе.


  • Головний напій — ігристе шампанське, є романтичним символом побачень, обов'язковою частиною новорічних традицій при загадывании заповітних бажань.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Сімейне меню: чим нагодувати вибагливих гурманів?


    Малюків можна порадувати не тільки солодощами, але й красиво оформленими основними стравами. Виріжте з класичних бутербродів незвичайні фігурки або улюблених персонажів з мультфільмів, підключіть до процесу готування дитини.
    Для сімейного торжества краще прикрасити стіл апетитними нарізками, а також приготувати кілька ситних страв:

  • рулетики з яловичини (телятини);

  • грибні зрази з часником і сиром;

  • легкий салат з морепродуктів, фруктів;

  • запечену курку з яблуками;

  • бутерброди з червоною рибою, кабачковою ікрою.


  • Приділіть особливу увагу солодкого наповнення столу, в концепцію святкових частувань гармонійно впишуться імбирне печиво, шоколадні тістечка, бісквіти і карамелізовані мандарини.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти


    Тематичні вечірки: пляжне божевілля або неординарний дівич-вечір?


    Стільки можливостей зробити Новий рік незабутнім! З колегами і друзями легко організувати свято на будь-який смак, підключити до підготовки дітей. Ідеї для нестандартного проведення часу:

  • Гавайська вечірка. Велика кількість ароматних коктейлів, веселі конкурси і танці під ненав'язливі мотиви гітари.

  • Диско. Божевільна музика з минулого, звичні для пострадянського простору страви, ігри в «Вгадай мелодію» та танцювальні змагання.

  • Відьомський шабаш. Чаклунство і яскраві костюми, екстравагантний макіяж і можливість розкрити свій творчий потенціал при готуванні закусок.

  • Карнавальна ніч. Караоке і музика з дитинства, класичні частування і перегляд радянських фільмів.


  • Підберіть смішні костюми, прикрасьте стіни приміщення автентичними гірляндами, не забувайте про кулінарні тонкощі кожної тематики. Використовуйте незвичайну посуд, орієнтуйтеся на традиції обраної культури.

    Гавайська вечірка — нестримна атмосфера літнього відпочинку в новорічну ніч


    Повітряні спідниці, квіткові вінки на шиях Для абсолютної передачі справжнього гавайського настрою відмінними частуваннями стануть:

  • піца з куркою (яловичиною) і ананасами;

  • фруктові салати з екзотичними компонентами (авокадо, папайя, лічі);

  • горіхові асорті, хлібці з шинкою;

  • шашлик із курячого філе, лосось на грилі;

  • дріжджові пончики, булочки зі згущеним молоком.


  • Використовуйте морепродукти, експериментуйте з набором гострих спецій. Візитна картка гавайських закусок — попкорн, зроблений із зерен кукурудзи, попередньо обсмажених в соняшниковій олії.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Гучне диско-паті: солодкі спогади про гулянках 80-х років


    Діставайте кислотну одяг з минулого, струсіть пил зі старих аксесуарів і закупити достатню кількість чіпсів і солодкої газованої води. Підходять для епохи частування:

  • нарізки з докторської ковбаси, твердих сортів сиру;

  • бутерброди з вершковим маслом, шпротами;

  • кабачкова (баклажанна) ікра;

  • тарталетки з салатами («Олів'є», «Крабовий»);

  • єврейська закуска з сиру та часнику.


  • Їжі не повинно бути багато, суть подібного торжества — танці і веселощі, тому краще розставити страви в дальньому кутку кімнати, щоб гості підходили в перервах між піснями і швидко з'їдали легку закуску.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Чарівне чаклунство: вечірка для справжніх відьом і юних чарівників


    Магічне дійство, здатне розкрити творчий потенціал господинь, яскраві можливості експериментів з макіяжем, епатажним костюмом, яскравими закусками для гостей. На подібних вечірках користуються очевидною популярністю:

  • незвичайні кекси в кислотному оформленні;

  • яблука в карамельної глазурі, шоколад;

  • гарбузовий пиріг, ягідні печива;

  • «мітли» з солоної соломки і шматочків сиру;

  • фаршировані яйця.


  • В якості основної страви підійдуть фаршировані макаронами перці: виріжте на овочах страхітливу мордочку, додайте в них спагетті і томатну пасту. Серед напоїв лідируючу позицію займає кривавий пунш (томатний сік для дітей).
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Карнавальна ніч: класика радянських святкувань



    Рушайте на «5 хвилин» старе кіно, затишно проведіть час у колі сім'ї і близьких друзів, влаштуйте вікторину для кіноманів, конкурси для початківців співаків.
    Стіл не повинен ломитися від страв, готуйте звичні страви, рецепти яких відомі ще з дитинства:

  • салати в невеликій кількості («Олів'є», «Оселедець під шубою», «Мімоза»);

  • бутерброди з вершковим маслом, рибними консервами;

  • тарталетки з червоною ікрою, крабовими паличками;

  • нарізки сирів, докторської і ліверної ковбаси;

  • цукерки кондитерської фабрики «Червоний Жовтень» («Оленка», «Три ведмедя»).


  • Не забувайте про фрукти! Величезна кількість мандаринів, імпровізовані салати з яблук і цитрусових, шпажки з шматочками апельсинів і бананів.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Оригінальне меню на Новий рік 2019: феєрія смаку і яскраве візуальне оформлення


    Свято запам'ятається назавжди, якщо буде супроводжуватися ароматними варіаціями кулінарних надмірностей. Основні складові урочистого застілля, стійко супроводжують бенкету:

  • гарячі страви;

  • закуски і салати;

  • бутерброди;

  • десерти;

  • напої.


  • Чим дивувати гостей напередодні року Жовтої Свині? Детальний опис рецептів з урахуванням калорійності і передбачуваного часу, який буде витрачено на приготування. Різноманітні ідеї рецептів можна почерпнути з цього відео.

    Рецепти дивовижних страв для головної ночі в країні


    Курячі ніжки з хрусткою скоринкою


    Курка — універсальне прикраса столу, створює апетитні комбінації з будь-яким гарніром. Хрусткі ніжки тільки підкреслять природний смак пряного рису, запеченої картоплі, овочів на грилі.
    Використовувані продукти:

  • 4 курячі ніжки;

  • 4 столові ложки соняшникової олії;

  • 1 столова ложка каррі;

  • 3 гілочки розмарину;

  • 1 чайна ложка томатної пасти або кетчупу;

  • 1 чайна ложка меду.


  • Приготування:

  • Дрібно наріжте запашні гілочки розмарину.

  • Змішайте шматочки пряної трави зі спеціями, медом, томатною пастою і маслом.

  • Маринуйте курячий інгредієнт протягом кількох годин.

  • Розігрійте духовку до 180°С, помістіть ніжки на деко (не змащуйте пергамент маслом).

  • Через 15 хвилин переверніть м'ясо, повторно змастіть маринадом.

  • Запікайте ще 13-15 хвилин.


  • Час приготування: 27-32 хвилини. Калорійність: 143 ккал.

    В якості спецій до курки додатково використовуйте кардамон, чорний перець, коріандр. З м'ясом цікаво гармонують чилі, куркума, чебрець, а любителі незвичайних смаків додають щіпку імбиру.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Тушкований кролик в сметані — вишукане частування для аристократів


    Кулінари, які віддають перевагу створювати нові комбінації смаків, використовують замість сметани інші інгредієнти: молоко, біле вино, курячий бульйон. Дієтичне м'ясо ніжного тваринного впишеться в святковий раціон людей, охочих стежити фігурою круглий рік.
    Використовувані продукти:

  • 1 кролик (розчленований);

  • 2 цибулини репчатых;

  • 2 середніх моркви;

  • 2 склянки сметани;

  • маргарин для смаження.


  • Приготування:

  • Шматочки кролика добре натріть перцем і сіллю.

  • Розтопіть маргарин в каструлі або сковороді, добре підсмажте апетитне філе.

  • Після того як м'ясо придбало теплий відтінок, додайте нарізану кільцями цибулю і акуратні кружечки моркви, тушкуйте 4-8 хвилин.

  • Змішайте сметану з невеликою кількістю холодної води.

  • Стакан вийшла підливи додайте в ємність з м'ясом.

  • Зведіть вогонь до мінімуму, додайте другу порцію сметани з водою.


  • Час приготування: 36-44 хвилини. Калорійність: 123 ккал.
    Подавайте готову страву з червоною капустою, вареною картоплею або чеськими кнедликами. Дуети спецій забезпечать незабутній аромат, лавровий лист і кілька ягід ялівцю створять справжнє кулінарне диво.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Гарнір з рису з печерицями — ідеальний партнер м'ясних компонентів


    Розсипчаста структура крупи чарівно поєднується з ароматом і ніжним присмаком грибів, блюдо підійде для тих, що худнуть, стане гармонійним доповненням м'яса, морепродуктів.
    Використовувані продукти:

  • 370 г м'ясного фаршу або тартару;

  • 300 г гостроверхій капусти;

  • 250 г печериць;

  • 120 г рису;

  • 1 цибулина;

  • 2 столові ложки томатної пасти;

  • 1 столова ложка овочевого бульйону;

  • 3 чайних ложки олії.


  • Приготування:

  • Зваріть рис у відповідності з інструкцією на упаковці.

  • Наріжте капусту і цибулю кубиками, гриби дрібно покришіть довільними шматочками.

  • Обсмажте фарш без додавання олії, приправити сіллю і перцем, відкладіть.

  • Нагрійте на сковороді масло, обсмажте кубики цибулі до появи апетитною скоринки.

  • Додайте капусту, ретельно обсмажуйте вміст сковорідки.

  • Викладіть гриби і фарш, при необхідності додайте трохи води.

  • Приправте інгредієнти овочевим бульйоном, томатною пастою.


  • Час приготування: 26-33 хвилини. Калорійність: 88 ккал.
    Кращі спеції для рису: шафран, петрушка, мускатний горіх. З грибами цікаві поєднання смаків створюють майоран, кмин, прованські трави, розмарин. В якості заправки для страви підійде класичний кетчуп, а також сметанний соус.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Скумбрія з мускатним горіхом — дієтичний фаворит кулінарних естетів


    Риба — гармонійна заміна свинині, апетитний інгредієнт, легко підходить під гастрономічні критерії худнуть і вегетаріанців. Мускатний горіх і невелика кількість часнику зроблять зі скумбрії чудово ніжне і поживне основне блюдо.
    Використовувані продукти:

  • 4 скумбрії, свіжі і потрошіння;

  • 3 лимона;

  • 8 зубчиків часнику;

  • 6 столових ложки оливкової олії;

  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха.


  • Приготування:

  • Вимийте скумбрію, висушіть за допомогою паперових рушників, зробіть 3-4 надрізу по діагоналі з кожної сторони.

  • Цибулю наріжте дрібною крихтою, два лимони — півкільцями, з третього вичавіть сік.

  • Зробіть маринад з лимонним соком, оливковою олією, нарізаним часником і дрібкою мускатного горіха.

  • Розкладіть скибочки лимона, залишилися шматочки часнику всередині риби.

  • Залийте скумбрію маринадом, залиште в холодильнику на 3-4 години.

  • Перед приготуванням вийміть макрель з маринаду, смажте на грилі на середньому вогні близько 20 хвилин.


  • Час приготування: 28-33 хвилини на підготовку, 18-20 хвилин на підготовку, близько 4 годин в холодильнику. Калорійність: 250 ккал.
    Періодично змащуйте боки риби залишками маринаду. Для більшої пікантності і сили аромату додайте трохи імбиру, прованських трав, кмину.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Закуски і салати на Новий 2019 рік Свині


    Як приготувати холодець в яйці?


    Холодець в яєчній шкаралупі відрізняється яскравою візуальною складовою зовнішнього вигляду, закуска стане неабиякою прикрасою столу, додасть контрастних фарб у звичний набір стандартних страв.

    Використовувані продукти:

  • 5-10 яєць;

  • 1 солодкий перець;

  • 1-2 склянки м'ясного бульйону;

  • 110 г курячого філе;

  • 50 г консервованої кукурудзи, горошку;

  • 18 г желатину.


  • Приготування:

  • Замочіть желатин в холодній бульйоні, залиште набухати протягом години.

  • Нагрівайте желатин на середньому вогні, регулярно помішуйте до повного розчинення набряклого порошку.

  • З одного кінця яйця зробіть ножем отвір не більше 1 див.

  • Яєчне вилийте вміст, порожню оболонку обполосніть холодною водою.

  • Дрібно наріжте перець куряче філе, м'ясо підсмажте або зваріть.

  • Акуратно викладіть інгредієнти в стінках шкаралупи, починаючи з перцю і закінчуючи філе.

  • Залийте отриману асорті бульйоном з желатином, залиште в холодильнику на кілька годин.


  • Час приготування: 1-2 години. Калорійність: 69 ккал.
    Перед подачею очистіть холодець від шкаралупи, прикрасьте листям петрушки або запашними гілочками кропу. Не бійтеся фантазувати при створенні вмісту імпровізованого холодцю, начинка може бути виключно овочевий.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Рулетики з крабових паличок: задобрює господиню свята поживними стравами


    Пару хвилин і апетитні закуски з крабових паличок готові підкорювати шлунки новоприбулих гостей, приготування такої страви не займе багато часу, з його створенням впорається навіть дитина.
    Використовувані продукти:

  • 8-10 крабових паличок;

  • 110-230 г крабового м'яса;

  • 5 столових ложок борошна;

  • 1 яйце;

  • майонез за смаком.


  • Приготування:

  • Надішліть крабові палички на кілька хвилин у киплячу воду, де вони розкриються.

  • Акуратно дістаньте їх з рідини, змастіть майонезом, додайте крабове м'ясо і спеції.

  • Складіть рулетик, занурте в злегка збите яйце, додайте в борошно.

  • Обсмажте з двох сторін на сковороді до утворення рум'яної скоринки, помістіть отримані снеки в каструлю.

  • Поставте тару з рулетиками в розігріту до 160°С духовку на 18-20 хвилин.


  • Час приготування: 27-33 хвилини. Калорійність: 123 ккал.
    Коли закуска готова, викладіть рулети на тарілку, посипте подрібненими травами і подавайте теплими. В якості начинки можете використовувати рибні консерви, консервовану кукурудзу.

    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Салат «Грибна поляна» — незвичайна варіація звичної «шуби»


    Листкова закуска швидко стане цвяхом гастрономічної програми, прикувавши ошатним виглядом погляди зголоднілих гостей. Незвичайний зовнішній вигляд і пікантний смак роблять з «Грибний поляни» важливу складову святкового меню.
    Використовувані продукти:

  • 480 г маринованих грибів;

  • 220 г відвареного курячого філе;

  • 90-110 г твердого сиру;

  • 4 яйця;

  • 5-7 гілочок петрушки, кропу;

  • 2-3 варених моркви;

  • 2 солоних огірка;

  • 1 велика відварна картоплина;

  • 180 мл майонезу.


  • Приготування:

  • Використовуйте глибоку тару, на дно викладіть шар грибів капелюшками вниз, прикрасьте гілочками свіжої зелені.

  • На ароматної подушці трав акуратно розкладіть подрібнені шматочки курячої грудки.

  • Рясно змастіть майонезом, викладіть шар тертої моркви, знову покрийте калорійним соусом.

  • Натріть сир на дрібній тертці, посипте їм сформувалися шари.

  • Яйця наріжте хаотичними кубиками, викладіть на сир, покрийте ще одним шаром майонезу.

  • Картопля поріжте соломкою або натріть за допомогою великої терки, викладіть щільним шаром, полийте майонезом.

  • Накрийте миску зі стравою кришкою, залиште в холодильнику на 2-3 години.


  • Час приготування: 37-46 хвилин. Калорійність: 212 ккал.
    Акуратно переверніть миску з ситним блюдом, прикрасьте дрібно нарізаною зеленню, підрівняйте краю. Замість курки використовуються рибні консерви, майонез можна замінити більш дієтичним сметанним соусом.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Салат «Нісуаз»: французькі традиції


    Назва прованського делікатесу часто зустрічається в ресторанних меню, але його готування не відрізняється складністю.
    Використовувані продукти:

  • 250 г томатів;

  • 250 г стручкової квасолі;

  • 190 г огірків;

  • 150 г зеленого перцю;

  • 120 г картоплі;

  • 1 консервований тунець;

  • 5-6 анчоусів;

  • 4 варених яйця;

  • 20 чорних маслин;

  • 3/4 склянки оливкової олії;

  • 3 столові ложки трав'яного оцту;

  • 1 чайна ложка цукру.


  • Приготування:

  • Помідори наріжте симетричними часточками, картоплю і огірки — кружечками, перець і квасолю — смужками.

  • По черзі викладіть інгредієнти на тарілку, додайте тунець і анчоуси, прикрасити оливками.

  • Яйця розріжте на четвертинки, викладіть зверху ароматною маси салату.

  • Для соусу змішайте оливкова олія з укусом, спеціями і цукром.

  • Рясно полийте страва вийшла заправкою.


  • Час приготування: 32-43 хвилини. Калорійність: 104 ккал.
    Відмінне доповнення легкого салату — хрусткий багет. Тонко наріжте шматочки хліба, злегка підсмажте на сковороді або в тостері. Гармонійної заміною курячих яєць стануть перепелині, для більшої пікантності додайте трохи цибулі.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Бутерброди і канапе: апетитне рішення для скромних фуршетів


    Не всі новорічні вечірки потребують рясному кількості смакоти і апетитних страв, іноді краще запастися поживними заготовками простих бутербродів і поживних нарізок. Як урізноманітнити звичне комбінацію хліба і масла?
    Швидкі закуски для гостей, які не бажають витрачати сили і час на «салатні традиції»:

  • Міні-бутерброди з червоною ікрою і сьомгою: шматочки білого хліба намажте невеликою кількістю вершкового масла і ікри і додайте шматочок слабосоленої сьомги.

  • Новорічні канапе з ананасами, куркою і апельсинами: куряче філе, консервовані ананаси і апельсин наріжте кубиками, підсмажте м'ясо зі спеціями на соняшниковій олії, по черзі натягніть інгредієнти на шпажки.

  • Бутерброди асорті: хрусткі скибочки рум'яного багета намажте вершковим маслом, на одну половину покладіть бутербродів червону ікру, на іншу — тонкі скибочки огірків і помідорів.


  • Необов'язково використовувати масло, з рибними інгредієнтами і овочами цікаво гармонують і сирні плавлені сирки. Дуже апетитні сполучення бринзи і тунця, козячого сиру і кубиків вареної буряків, маринованих грибів і твердого сиру.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Готуємо незабутні десерти


    «Вершковий Новорічний» — повітряний десерт для любителів ягід


    Існує кілька варіацій приготування вершкового десерту, наступний рецепт активно використовують жителі західних країн. Замість ягід візьміть будь-які фрукти, екзотичні ківі і ананаси, звичні персики і яблука.
    Використовувані продукти:

  • 170 г кокосового печива;

  • 450 г заморожених ягід (вишні, полуниці);

  • 480 мл натурального йогурту;

  • 1 склянку солодких вершків.


  • Приготування:

  • Розкришите і подрібніть печиво, помістіть в окрему тару.

  • Змішайте вершки і йогурт з допомогою віночка, додайте до кокосової крихті.

  • Охолоджуйте суміш протягом 1-2 годин.

  • Перед подачею декоруйте ягодами, листочками м'яти.


  • Час приготування: 7-11 хвилин на підготовку, 1-2 години в холодильнику. Калорійність: 104 ккал.
    Вітчизняний спосіб створення десерту простіше: вершки необхідно збити, повільно додаючи цукрову пудру, прикрасити ягодами. Подавайте десерт у високих келихах або акуратних піалах.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Шоколадне морозиво з віскі: смаколики для повнолітніх


    Таке частування підійде для романтичного вечора або галасливих корпоративів, нудотна солодкість шоколаду цікаво гармонує з алкогольними присмаками класичного шотландського напою.
    Використовувані продукти:

  • 3 яєчних жовтки;

  • 100 г цукру;

  • 80 г шоколаду;

  • 250 мл молока;

  • 1/4 л збитих вершків;

  • 6 столових ложок віскі (краще шотландського солодового).


  • Приготування:

  • Збийте яєчні жовтки і цукор за допомогою ручного міксера.

  • Нагрійте молоко і вершки і повільно вилийте в суміш яєць — продовжуйте збивати, поки маса не стане пишною піною.

  • Шоколад розтопіть на водяній бані, регулярно перемішуючи ароматну суміш.

  • Додайте кілька крапель віскі, перемішайте всі інгредієнти разом.

  • Розкладіть суміш по формах для морозива (льоду).

  • Покладіть заготовку в морозильну камеру і енергійно збовтувати кожні 30 хвилин.


  • Час приготування: 5-14 хвилин на підготовку, 1-2 години в холодильнику. Калорійність: 302 ккал.
    Для більшої пікантності додайте щіпку імбиру, кориці. Для маленьких ласунів приготуйте класичне шоколадне морозиво, просто виключивши з рецепту алкоголь.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Печиво-ялинки: класичне прикраса святкового столу


    Знайдіть формочки для створення креативних форм печива, прикрасьте «ялинкові поляни» бісквітними зірками і шоколадними півмісяцями. Солодке печиво — універсальний спосіб догодити ласунам, прикрасити десертний стіл на Новий рік 2019.

    Використовувані продукти:

  • 250 г борошна;

  • 180 г розм'якшеного масла;

  • 125 г цукру;

  • 1 збите яйце;

  • щіпка солі.


  • Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.

  • Просіяти борошно і сіль у миску, потім втирайте масло, поки суміш не буде схожа на хлібні крихти.

  • Додайте цукор і збите яйце, перемішайте в жорстке тісто.

  • Оберніть тісто пластикової обгорткою і охолодіть в холодильнику протягом приблизно півгодини.

  • Розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні, товщина повинна бути не більше 5 мм

  • Наріжте печиво у формі ялинки (використовуйте формочки або надайте форму самостійно за допомогою ножа).

  • Перекладіть на змащений маслом піддон для випічки, помістіть в духовку розігріту до 180°С, запікайте протягом 12-15 хвилин до золотистого кольору.


  • Час приготування: 54-58 хвилин. Калорійність: 490 ккал.
    При бажанні прикрасити печиво зеленою глазур'ю, їстівними декоративними елементами. З допомогою збитих вершків зобразіть вкриті снігом верхівки апетитних ялинок.
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти

    Напої для всієї родини: чим напоїти дорослих і дітей?


    Різноманіття новорічних коктейлів не обмежується рутинним шампанським і традиційним набором цитрусових соків. В якості алкогольного частування для родичів і друзів можна використовувати:

  • Глінтвейн: червоне вино варіть з пряними спеціями, часточками апельсина.

  • Білий глінтвейн: біле вино змішайте з цукром, лимонною цедрою, лимонним соком, підігрійте — не доводьте до кипіння!

  • Шведський різдвяний пунш: розігрійте легке червоне вино з невеликою кількістю коньяку, додайте гвоздики, цукру, пряних насіння кардамону.


  • Безалкогольні напої також дивують різноманіттям, запропонуйте дітям:

  • смузі з лісових ягід, цитрусових фруктів, бананів і меду (збийте потрібну комбінацію продуктів в блендері);

  • домашній лимонад (лимонний сік змішайте з цукром, холодною водою);

  • дитячий пунш (замість вина використовуйте виноградний і яблучний соки).


  • Обов'язковою частиною меню повинні бути кавові варіанти коктейлів, запропонуйте гостям гарячий американо з віскі і збитими вершками, почастуєте дітей ароматним какао з зефіром.


    Візьміть на замітку



  • Приготуйте на новорічний стіл кілька видів соусів, щоб у гостей була можливість повною мірою розкрити смакової потенціал кожної страви.

  • Універсальні «попутники» м'яса та морепродуктів: кетчуп, тартар, бешамель.

  • Для меншу калорійність салатів замість майонезу використовуйте соус з гірчиці, сметани і шматочків часнику, білий хліб в бутербродах замініть бородінським.


  • Щасливого Нового 2019 року!
    Що подати на святковий стіл в 2019 році: новорічне меню і рецепти
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають