• 18:27 – Символ 2019 року гачком своїми руками, покрокові інструкції і схеми виготовлення 
  • 18:21 – Трафарети на вікна до Нового року 2019: малюнки, схеми і шаблони 
  • 18:21 – Сценки на Новий рік 2019: прикольні, смішні, для дорослих і дітей 
  • 19:09 – Конкурси на Новий рік 2019 для дітей. Веселі новорічні ігри 

Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

Здивувати гостей гастрономічним різноманітністю апетитних страв, задобрити символ наступаючого року і прикрасити стіл ароматними варіаціями класичних страв — рутинні бажання в переддень свята. На щастя кулінарів різноманітність нескладних рецептур допоможе впоратися з кулінарними клопотами.
Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

Жовта Свиня — вибаглива господиня 2019 року, володіє примхливими смаками в їжі. Забобонні кухарі повинні віддати перевагу м'ясу кролика, качки, курки і вітамінним овочевим комбінаціям. Сервірувати стіл, декорувати страви краще в жовтих і коричневих тонах.

Рецепти смачних салатів: до Нового року 2019 готові!


Є продукти, чия присутність обов'язково на святковому бенкеті? Які страви задовольнять і примхливу Свиню, і потреби голодних гостей? Господарям на замітку:

  • Виключіть з новорічного меню тушонку, бекон, шинку, сало та інші похідні свинини.

  • Прикрашайте стіл овочами, фруктовими нарізками, низькокалорійними дуетами корисних продуктів.

  • Не забувайте про морепродукти, додавайте у закуски червону ікру, скибочки червоної риби.


  • Аромат і смак салатів покращуйте духмяними спеціями, розсипчастими порошками паприки і акуратними гілочками кінзи. Кожен набір інгредієнтів потребує гармонійного приправі. Будьте обережні, не перестарайтеся з запашним наповненням страв!

    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019


    Філе тунця в кориці: кулінарна екзотика і насиченість смаків


    Ніжна риба утворює пікантний дует з манго, зеленим листям салату. Яскрава палітра смаків підкреслюється ненав'язливій гіркотою кориці, горіхової солодкістю зерен кунжуту.
    Використовувані продукти:

  • 370 г філе тунця;

  • 60 г білого кунжуту;

  • 60 г чорного кунжуту;

  • 30 г кориці;

  • 4 г запашного перцю.


  • Для салату:

  • 2 червоних перцю чилі;

  • 1 манго;

  • 1 цибуля-шалот;

  • 3-4 листочки м'яти;

  • 1-2 гілочки кінзи.


  • Час приготування: 27-32 хвилини. Калорійність: 186 ккал.
    Процес приготування:

  • Манго Очистите і наріжте невеликими кубиками, цибулю-шалот — хаотичними скибочками.

  • Подрібніть м'яту і гілочки кінзи, дрібно наріжте гострий перець чилі.

  • Ретельно змішайте інгредієнти, залиште в стороні.

  • Корицю, два види кунжуту, перець і сіль (за смаком) перемішайте в окремій тарі.

  • Філе тунця обваляйте в розсипчастою суміші спецій, після підсмажуйте на сковороді (злегка змочіть водою, щоб кунжут «прилип» до риби).

  • Обсмажуйте інгредієнт з двох сторін, пам'ятайте, що всередині тунець повинен залишатися червоним.

  • Розріжте смажений морепродукт на тонкі скибочки, покладіть в салат з манго.


  • Прикрасьте блюдо апельсиновою цедрою, стеблами коріандру, залишилися листям пахучої м'яти. Для заправки використовуйте ароматну суміш бальзамічного оцту і оливкового масла.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Салат з капусти «Коул Слоу»: рецепт на швидку руку


    Страва з легендарного меню KFC без складних кулінарних маніпуляцій готується в домашніх умовах. Бажано готувати капустяну закуску заздалегідь на новорічний стіл, щоб салат встиг настоятися і повністю розкрити смакової потенціал.
    Використовувані продукти:

  • 450 г білої капусти;

  • 125 г майонезу;

  • 65 г білого цукру;

  • 30 г порошку паприки;

  • 7 г запашного перцю;

  • 1 морква;

  • 1 ріпчаста цибуля;

  • 60 мл молока;

  • 60 мл сколотин (знежирених вершків);

  • 55 мл лимонного соку;

  • 35 мл білого винного оцту.


  • Час приготування: 13-18 хвилин на підготовку, до 10 годин в холодильнику. Калорійність: 156 ккал.
    Процес приготування:

  • Наріжте капусту, моркву і цибулю на тонкі смуги завдовжки 2-3 см, перемішайте.

  • В окремій ємності змішайте інші компоненти страви, при необхідності додайте гірчицю.

  • Заправте капустяну суміш приготованим соусом, охолоджуйте ситну заготівлю 7-9 годин.


  • Закуска відмінно гармонує з м'ясними інгредієнтами, підкреслює смак котлет і барбекю. Часто використовується в якості додаткового гарніру до картопляних страв.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Макаронний салат: італійські традиції в кожній порції


    Європейські кулінари володіють іншим розуміємо гастрономічних дуетів, поживний салат з макаронів — ароматне підтвердження винахідливості італійських умільців. Приготувавши його на Новий рік 2019 ви уб'єте гостей наповал.

    Використовувані продукти:

  • 430 г макаронних виробів;

  • 375 г моцарели;

  • 300 г висушених томатів;

  • 150 г руколи;

  • 110 г курячого філе;

  • 80 г кедрових горіхів;

  • 2 зубчики часнику;

  • 130 мл оливкової олії;

  • 110 мл бальзамічного оцту;

  • 40 мл меду;

  • 40 мл гірчиці;

  • 30 мл песто.


  • Час приготування: 2-3 години. Калорійність: 387 ккал.
    Процес приготування:

  • Приготуйте локшину відповідно до інструкції на упаковці.

  • Кедрові горішки підсмажте на середньому вогні, куряче філе зваріть або смажте на оливковій олії.

  • Ретельно вимийте рукколу, висушіть за допомогою паперових серветок, наріжте хаотичними скибочками.

  • Розріжте сушені помідори на дрібні шматочки, так — моцарелу і куряче філе.

  • Ретельно змішайте інгредієнти разом, прикрасити горіхами.


  • Для соусу змішайте масло, оцет, пресовані часникові гвоздики, песто, гірчицю і мед. Щедро заправте макаронне страва вийшла сумішшю, добре перемішайте, посипте пармезаном або подавайте твердий сир окремо.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Тайський салат з локшини з овочами: рецепт азіатських майстрів


    Гастрономічні подорожі заводять кулінарів в далеку Азію, де уявлення про новорічні закуски кардинально відрізняється від звичного нам «Олів'є» або «Оселедця під шубою».
    Використовувані продукти:

  • 360 г печериць;

  • 100 г скляної локшини;

  • 20 г несолоного арахісу;

  • 90 мл овочевого бульйону;

  • 90 мл соєвого соусу;

  • 30 мл рибного соусу;

  • 2 моркви;

  • 2 зубчики часнику;

  • 1 гострий перець;

  • 1 пучок зеленого лука.


  • Час приготування: 24-35 хвилин. Калорійність: 88 ккал.
    Процес приготування:

  • Наріжте скибочками шампіньйони, підсмажте з додаванням соєвого соусу.

  • Добре перемішайте грибний інгредієнт, приправте пряними спеціями.

  • Змішайте сік лайма, бульйон, часник, рибний і соєвий соус для маринаду.

  • Додайте нарізаний перець чилі і добре перемішайте.

  • Викладіть скляну локшину в миску з окропом і залиште набухати протягом 8-10 хвилин.

  • Помістіть всі інгредієнти в миску, добре перемішайте і вилийте маринад.


  • Таке блюдо — чудовий салат і гарнір на Новий рік 2019 для більшої пікантності якого достатньо додати щіпку імбиру, подрібнений коріандр. Прикрасьте готове новорічне ласощі горішками (кунжутом).
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019


    Різдвяне частування: листя салату і гранат


    Хочете познайомитися з ресторанними особливостями святкового меню? Ситний салат, володіє яскравим зовнішнім виглядом і смаком, часто виявляється на столах кращих закладів світу.
    Використовувані продукти:

  • 120 г листя салату;

  • 2 жмені волоських горіхів;

  • 1 гранат;

  • 120 мл олії волоського горіха;

  • 40 мл меду;

  • 30 мл гірчиці;

  • 60 мл малинового оцту.


  • Час приготування: 18-22 хвилини. Калорійність: 76 ккал.
    Процес приготування:

  • Розділіть гранат, видаліть насіння ложкою.

  • Вимийте салатні листя, очистіть і розташуйте на порційних тарілках.

  • Карамелизуйте волоські горіхи з цукром в каструлі.

  • З меду, гірчиці, масла, малинового оцту і купи духмяних прянощів зробіть соус.

  • Посипте салатні листя соковитими насінням граната.

  • Додайте пікантну заправку, добре перемішайте інгредієнти.


  • Для більшої ситності використовуйте м'ясні інгредієнти (курку, качку) або морепродукти (філе червоної риби, креветки), приправляйте блюдо прованськими травами, розсипчастими порошками гострих спецій.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Запечений козячий сир з медовим соусом: новорічна закуска для гурманів


    Святковий рецепт дивує необізнаних кухарів простотою кулінарних маніпуляцій. Для створення смачного салату для пригощання гостей у новорічну ніч необхідний гастрономічний мінімум продуктів і скромні кухарські навички.
    Використовувані продукти:

  • 60 г кедрових горіхів;

  • 60 мл меду;

  • 30 мл олії;

  • 10 мл бальзамічного оцту;

  • 2 великих яблука;

  • 4 скибочки козячого сиру товщиною близько 1 см; чотири скибочки товщиною близько 15 см, видаліть з фруктів серцевину.

  • Помістіть шматочки фрукта в змащену маслом форму, покладіть шматочок сиру зверху.

  • Запікайте 18-23 хвилини, поки відтінок сиру не зміниться на золотисто-коричневий.

  • Вимийте салат, укладіть листя на сервірувальні тарілки.

  • Помістіть «сирні яблука» в центр порції, прикрасьте ароматними горіхами.


  • Готуйте Соус перед подачею. Для створення кращої заправки необхідно змішати мед, масло і оцет. При бажанні додайте духмяний перець, орегано, насіння кмину або чебрецю.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Святковий салат з цукіні і грибів: класика ресторанної справи


    Ніжна текстура інгредієнтів витончено гармонує з чуттєвої заправкою, утворюючи ароматну феєрію смаків. Страва стане чудовим доповненням новорічного меню 2019 порадує кулінарних естетів і гурманів.
    Використовувані продукти:

  • 250 г цукіні;

  • 190 г печериць;

  • 110 г сушених томатів;

  • 80 г устричних грибів;

  • 50 г шиітаке-грибів;

  • 12 листя базиліка;

  • 1 ялтинський цибулю;

  • 1 лимон;

  • 3 зубчики часнику;

  • 50 мл оливкової олії.


  • Час приготування: 21-25 хвилин. Калорійність: 117 ккал.
    Процес приготування:

  • Розріжте на смужки цукіні, змішайте з крихітними шматочками часнику і ароматними спеціями.

  • Нагрійте сковороду, акуратно посмажте тонкі слайсы з додаванням масла.

  • Протріть гриби вологою ганчіркою, дрібно наріжте і обсмажте на оливковій олії.

  • Щоб зробити салат, змішайте свіжі трави з оливковою олією, лимонним соком, часником, сіллю і перцем в блендері.

  • Додайте в блюдо півкільця кримського лука, акуратні скибочки томатів.


  • Перемішайте інгредієнти разом, прикрасьте тертим твердим сиром (пармезаном, гаудой) або кедровими горіхами. Приправити салат духмяними спеціями, в процесі готування киньте 2-3 горошини чорного перцю, пару гілочок розмарину.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Моцарела з шматочками манго і фруктовим соусом — соковите нагадування про літо


    Порадуйте гостей несподіваним острівцем поживних спогадів про сонячні дні, забутому нерозсудливість відпустки. Комбінація поживних інгредієнтів гарантує незабутній смак і аромат, м'який!

    Використовувані продукти:

  • 130-190 г моцарели;

  • 1 стигле манго;

  • 1 ялтинський цибулю;

  • 1/2 червоного перцю чилі;

  • 1/2 пучка коріандру або червеля;

  • 120 мл кунжутного масла;

  • 90 мл абрикосового оцту;

  • 30-40 мл меду.


  • Час приготування: 16-20 хвилин. Калорійність: 103.6 ккал.
    Процес приготування:

  • Розріжте моцарелу і манго на тонкі скибочки і по черзі розташуйте на тарілці.

  • Наріжте Тонкими півкільцями ялтинський цибулю, накрийте запашними шматками овоча манго і сир.

  • Зробіть соус з кунжутним маслом, абрикосовим оцтом, медом, сіллю і перцем.

  • Рівномірно заправте запашної сумішшю страву.

  • Наріжте чилі дрібними кубиками, попередньо видаливши серцевину.

  • Прикрасьте блюдо гілочками коріандру і маленькими шматочками перцю.


  • Живильним доповненням стане хрусткий французький багет, скибочки булочки. Салат використовується як самостійна закуска, строкате додаток бутербродів на святковому столі.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Пікантний тако — частування з далекої Мексики на Новий 2019 рік


    У поживного салату безліч варіацій, не бійтеся фантазувати зі звичним набором інгредієнтів! Додайте скибочки авокадо, замініть курку на м'ясо птиці або перемішайте часник в сметані, обсмажте нарізаний перець з м'ясним фаршем
    Не бійтеся кулінарних експериментів при готуванні, адже лише так народжуються дивовижні палітри смаків і ароматів.
    Використовувані продукти:

  • 430 г курячого філе;

  • 240 г квасолі;

  • 230 г кукурудзи;

  • 210 мл сальси;

  • 190 мл сметани;

  • 3 помідори;

  • 1 пачка чіпсів;

  • 1 пучок зеленої цибулі;

  • листя салату айсберг.


  • Час приготування: 50-80 хвилин. Калорійність: 227 ккал.
    Процес використання:

  • Вимийте салат, наріжте його і покладіть у велику миску.

  • Очистіть цибулю, шинкуйте зелені стебла акуратними шматочками.

  • Змішайте курку з сіллю, перцем, порошком паприки або сумішшю духмяних прянощів.

  • Наріжте м'ясо тонкими слайсами, підсмажте скибочки на сковороді.

  • Змішайте сальсу, листя салату, цибуля, куряче філе, боби і кукурудзу.


  • Наріжте помідори кільцями і покладіть в загальну масу інгредієнтів.
    Для створення «мексиканського маринаду» змішайте сметану з сіллю, перцем і цибулею. Заправте соусом блюдо, прикрасьте сиром і чіпсами.

    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Салат з буряком та сиром фета: акцент новорічного меню


    Блюдо відоме своїм зовнішнім виглядом, яскрава презентація прикрашає урочистий стіл, радує погляди гурманів. Ніжний смак гармонійно вписується в концепцію свята, повсякденний раціон любителів смачно поїсти.
    Використовувані продукти:

  • 130 г листя салату;

  • 90 г фети;

  • 30 г чорної смородини;

  • 20 г сухої гірчиці;

  • 3 буряка;

  • 1 ялтинський цибулю;

  • 1 зубчик часнику;

  • 1 пучок петрушки;

  • малиновий оцет.


  • Час приготування: 55-120 хвилин. Калорійність: 148 ккал.
    Процес приготування:

  • Ретельно очистіть бульби буряка і промийте.

  • Оберніть бордові плоди алюмінієвою фольгою і запікайте при температурі 200°С протягом 54-72 хвилин.

  • Промийте салат, висушіть листя.

  • Змішайте оцет з гірчицею, часником, сіллю і перцем, додайте трохи оливкової олії.

  • Розташуйте салатні листя на порційній тарілці.

  • Наріжте бульби готової буряків скибочками, цибулю — тонкими півкільцями.


  • Розкладіть інгредієнти на тарілці, додайте подрібнений сир, прикрасьте ароматною смородиною і гілочками вітамінної петрушки. Для більш насиченого аромату використовуйте італійські трави (майоран, кмин, базилік).
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Яєчно-картопляна закуска: класика святкового застілля


    Страва, знайоме багатьом з дитинства, смачно скрасить гастрономічне кількість страв на святковому столі в новорічну ніч 2019. Салат використовується як ситний гарнір, ароматне додаток до сосисок, котлетам.

    Використовувані продукти:

  • 5 варених яєць;

  • 1 ріпчаста цибуля;

  • 540 г картоплі;

  • 12 г порошку гірчиці;

  • 125 мл теплого бульйону;

  • 90 мл оцту;

  • 60 мл кремового олії.


  • Час приготування: 29-35 хвилин. Калорійність: 142 ккал.
    Процес приготування:

  • Наріжте часточками картоплю, варіть 24-28 хвилин.

  • Змішайте оцет зі спеціями і заправте скибочки картоплі, перемішайте.

  • Наріжте яйця і цибулю на дрібні кільця, прикрасьте ними заготовки страв.

  • Змішайте бульйон і масло з гірчицею в картопляному салаті, якщо необхідно, додайте сіль.


  • При бажанні розімніть основний компонент салату в пюре. Додатковими декоративними елементами для живильної комбінації послужать гілочки кропу, листя петрушки.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Салат з авокадо з філе форелі: соковита кооперація смаків


    Вишукана закуска обрадує вегетаріанців, ніжний морепродукт гармонійно поєднується з текстурою солодкого авокадо, цитрусової кислинкою апельсина. Подача страви на Новий рік 2019 дає свободу кулінарного баченню, начинку можна загортати в листя салату або презентувати листковим стравою.
    Використовувані продукти:

  • 4 авокадо;

  • 4 філе форелі;

  • 2 апельсина;

  • свіжовичавлений сік 2 лимонів;

  • 35 мл меду;

  • 30 мл солодкого соусу чілі;

  • 1 жменю м'яти (меліси).


  • Час приготування: 29-35 хвилин. Калорійність: 182 ккал.
    Процес приготування:

  • Апельсини очистіть від шкірки, наріжте цитрусове філе на кубики, додайте лимонний сік.

  • Авокадо розріжте на дві частини, видаліть кісточку маленькою ложкою.

  • Змішайте три чверті шматочків авокадо з апельсиновим філе і листям м'яти.

  • Якщо у вас свіже філе форелі, розділіть його на три частини, додайте сіль і варіть протягом декількох хвилин на пару.

  • Якщо філе тунця копчене, то просто розріжте його на тонкі слайсы.


  • Потім додайте авокадо і апельсинову суміш з соусом на тарілках, покладіть філе форелі зверху, замочіть медом і соусом чилі. Не забудьте прикрасити страву підібраними травами.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Пряне прикраса новорічного столу 2019 — кус-кус і лосось


    На щастя гурманів, існує безліч технологій створення поживних страв без участі продуктів м'ясного походження.
    Зустрічайте Новий рік з правильними стравами, трепетно складайте святкове меню, уникаючи в ситні закуски інгредієнтів з свинини!
    Використовувані продукти:

  • 250 г кус-куса;

  • 30 г каррі;

  • 250 мл овочевого бульйону;

  • 90 мл оливкової олії;

  • 60 мл рисового оцту;

  • 35 мл соєвого соусу;

  • 30 мл томатної пасти;

  • 4 ріпчасті цибулини;

  • 2 перцю, червоний і жовтий.


  • Час приготування: 54-68 хвилин. Калорійність: 492 ккал.
    Процес приготування:

  • Готуйте кус-кус, слідуючи точним вказівок на упаковці.

  • Помийте і наріжте довільними шматками овочі, подрібніть трави (кріп, петрушку, кінзу).

  • Перемішайте рідкі компоненти в окремій тарі, при бажанні додайте трохи білого кунжуту.


  • Перед подачею готову крупу змішайте з овочами, заправте маслянистим соусом, прикрасити рештою спеціями і запашними гілочками пряних трав. При бажанні додайте в салат консервовану кукурудзу, квасолю.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Як в грецькому ресторані: поживна капустяна закуска


    Проста на перший погляд суміш здивує гурманів нестандартним смаком, м'яким ароматом і приємною кислинкою післясмаку. Використовуйте страву, як гарнір, доповнення до м'ясних і картопляних страв.
    Використовувані продукти:

  • 1 капуста;

  • 2 цибулини;

  • 90 г цукру;

  • 40 г солі;

  • 9 г запашного перцю;

  • 250 мл мінеральної води;

  • 110 мл трав'яного оцту;

  • 90 мл олії.


  • Час приготування: 23-28 хвилин на підготовку, 20-25 годин на наполягання. Калорійність: 23 ккал.
    Процес приготування:

  • Дрібно натріть капустяне листя, помістіть в миску.

  • Наріжте цибулю-на маленькі кубики, додайте до тонких слайсам основного інгредієнта.

  • Змішайте цукор, масло, сіль, перець, трав'яний оцет і мінеральну воду.

  • Додайте соус до капусти, розподіліть витончені скибочки по літровим банкам.

  • Наполягайте блюдо добу.

  • На наступний день просто вилийте пікантний маринад і подавайте салат в звичайних тарілках.


  • Зберігайте капусту в холодильнику, при бажанні додайте більше спецій (чебрець, кмин, коріандр). Не використовуйте гострі порошки, краще віддати перевагу запашним прованським і середземноморських трав.
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019

    Ідеї по прикрасі новорічних салатів: як зробити стандартне блюдо візуально унікальним?


    Дуже важливим моментом у підготовці свята є прикрашання страв. Найпростіший варіант — складати м'ясо, сир, овочі чи фрукти у формі ялинки. Акуратні слайсы накладайте один на одного, утворюючи своєрідну піраміду з продуктів.
    Декоративними елементами в кропіткій процесі прикраси улюблених страв можуть послужити:

  • чорні, зелені оливки;

  • пряні трави запашні спеції;

  • листя салату рукола;

  • консервований горох, кукурудза.


  • Кілька ідей гарних новорічних салатів можна почерпнути з цього відеоролика.

    В честь Нового року 2019 спробуйте укласти салат у формі свині, в якості заправки використовувати майонез або будь-який інший маслянистий продукт. Соусом малюйте на стравах вигадливі візерунки, зобразіть класичні новорічні атрибути (ялинку, подарунки, годинники).
    Рецепти простих і екзотичних салатів до Нового року 2019
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають