• 18:15 – Модні купальники 2019: фото, тенденції, суцільні і роздільні новинки 
  • 18:14 – Модні жіночі дублянки 2019: фото, тенденції зими 
  • 18:13 – Модні сукні Осінь-2019: фото, тенденції і новинки 
  • 18:13 – Модний образ Зима-2019: фото луків, тренди та новинки 

Які страви можна приготувати на Новий рік 2019

Східна традиція символізувати прийдешній рік одним з 12 тварин з'явилася досить давно і міцно закріпилася в нашій країні. Навіть ті, хто не вірить в подібного роду прикмети, «на всяк випадок» намагаються, якщо і не задобрити господаря року, то хоча б не образити його. Все продумується до дрібниць: оформлення житла, гардероб, подарунки і, звичайно, новорічний стіл.
У наступаючому 2019 році будемо домагатися прихильності Жовтої Земляний Свині. У першу чергу потрібно ретельно продумати меню, адже ця тварина дуже любить смачно поїсти.
Які страви можна приготувати на Новий рік 2019


Що можна і не можна їсти на Новий 2019 рік


Відповідаючи на поставлене запитання, слід в першу чергу задуматися над тим, що воліє Свиня. Страви повинні бути простими, а інгредієнти в них натуральними. Обов'язково наявність на святковому столі достатку різноманітних фруктів і овочів, зелені, горіхів, а також солодкої випічки.
Порадуйте Свиню одним з її улюблених ласощів — пшоном. Можна, звичайно, просто поставити чашку з крупою на стіл, хоча насправді з даного інгредієнта виходить не тільки каша, як припускають деякі, але і інші смачні святкові страви.
А от м'ясні страви у новорічному меню 2019 слід звести до мінімуму. У першу чергу це стосується свинини, холодцю і сала. Відмовитися від таких ласощів непросто, але щоб не розгнівати господиню року, доведеться підібрати альтернативні варіанти.

Новорічні страви з пшоном


Пшоно — далеко не самий популярний продукт для святкового меню. Однак, щоб домогтися прихильності символу 2019 року, рекомендується приготувати з цієї корисної крупи хоча б одне блюдо. Повірте, якщо все зробити правильно, результат порадує вас і ваших близьких.

Які страви можна приготувати на Новий рік 2019

«Царський» листковий пиріг


Дане блюдо вважається пісним і дуже корисним. При цьому його не соромно поставити на святковий стіл у новорічну ніч, адже пиріг виходить смачним, ароматним і соковитим.
Інгредієнти для пирога:

  • пшоно — 70 грам;

  • гречка — 80 грам;

  • кускус — 70 грам;

  • рис (для плову) — 70 грам;

  • морква — 200 грам;

  • буряк — 100 грам;

  • помідор — 80 грам;

  • гарбуз — 150 грам;

  • солодкий перець — 50 грам;

  • ріпчаста цибуля — 2 головки;

  • кухонна сіль;

  • соняшникова олія — 40 мл;

  • манка — 40 грам;

  • зелень свіжа — 1 пучок.


  • Інгредієнти для соусу:

  • сушені гриби — 20 грам;

  • печериці — 80 грам;

  • відвар грибний — 200 мл;

  • пшеничне борошно — 50 грам;

  • ріпчаста цибуля — 1 головка;

  • мелений мускатний горіх — 5 грам;

  • мелений чорний перець — 5 грам;

  • соняшникова олія — 40 мл;

  • сіль (краще морська).


  • Які страви можна приготувати на Новий рік 2019


    Як приготувати:

  • В першу чергу сушені гриби замочіть на кілька годин, попередньо промивши їх у проточній воді.

  • Розмоклі гриби варіть до готовності (близько півгодини). Наприкінці варіння, приблизно за 10 хвилин, додайте до них свіжі або розморожені печериці. Процідіть гриби. Не забувайте, що відвар для приготування страви вам теж стане у нагоді, тому злийте його в невелику ємність і відставте в сторону.

  • Овочі промийте і очистіть від шкірки. Буряк, гарбуз і моркву натріть на тертці окремо один від одного. Наріжте кубиками помідори і перець, дрібно наріжте цибулю.

  • По черзі промийте всі крупи в проточній воді.

  • Обсмажте в маслі нарізану цибулю на розігрітій сковорідці до придбання прозорості, потім додайте моркву і варіть на вогні ще пару хвилин, наприкінці посоліть.

  • Каструлю, вона повинна бути достатньо високою, але при цьому поміщатися в духовій шафі, змастіть зсередини соняшниковим маслом і присипте манною крупою дно і стінки.

  • Пошарово викладіть в каструлю все інгредієнти: буряк, пшоно, половину цибулі з морквою, рис, перець з помідором, гречку, залишки цибулі з морквою, кускус і гарбуз. Утрамбовывайте кожен шар як слід за допомогою ложки, а крупи злегка присипайте сіллю. Проткніть В декількох місцях шари ножем, намагаючись дістати до дна.

  • Акуратно влийте в каструлю літр води, накрийте кришкою і поставте на помірний вогонь на чверть години.

  • Через зазначений час помістіть каструлю в нагріту до 190 градусів духовку, кришку не забирайте. Через півгодини блюдо буде готово. Залишилося приготувати соус.


  • Як приготувати соус і оформити пиріг:

  • Гриби у вас вже готові, залишилося їх тільки дрібно нашаткувати, залишивши кілька найкрасивіших печериць для прикраси святкового торта.

  • Цибулю дрібно наріжте і висипте на прогріту сковороду з рослинним маслом. Як тільки цибуля почне набувати золотистий колір, відправте до нього нарізані гриби.

  • Коли з сковорідки випарується рідина, насипте борошно і ретельно перемішайте. Влийте склянку грибного відвару і варіть до несильного загустіння.

  • Додайте сіль і спеції, ще раз перемішайте і зніміть з плити.

  • Вийміть пиріг з духовки, перевірте, чи вся рідина випарувалася (якщо немає — печіть ще кілька хвилин). Через 10 хвилин акуратно переверніть вміст каструлі на красиву тарілку. Якщо потрібно, підправте.

  • Полийте пиріг грибним соусом і прикрасьте нашаткованої зеленню і печерицями. При подачі наріжте, як звичайний пиріг.


  • Як спекти рибний пиріг «Царський», можна дізнатися з цього відеорецепта.

    Салат «Жовтенький»


    Пшоно, яке є основним інгредієнтом, робить це блюдо оригінальним і яскравим. Жовтий колір салату не тільки доведеться по душі символу 2019 року, але і додасть святкового столу яскравості, а всім присутнім — радісного сонячного настрою.

    Інгредієнти:

  • пшоно — 100 грам;

  • куряча грудка — 1 штука;

  • яйця курячі — 4 штуки;

  • сир твердих сортів — 200 грам;

  • морква — 220 грам;

  • мариновані огірки — 180 грам;

  • консервована кукурудза — половина банки;

  • часник — 3 зубчики;

  • майонез — 300 грам;

  • сіль і перець.


  • Як приготувати:

  • Промийте та відваріть курячу грудку, трохи підсолюємо воду. Потім викладіть на окрему тарілку для охолодження.

  • Промийте крупу в гарячій воді і відправте її в курячий бульйон. Відваріть до готовності (вона повинна вийти розсипчастою).

  • Зваріть яйця, очистіть і відокремте білки від жовтків.

  • Натріть на тертці білки і наріжте дрібними шматочками куряче м'ясо. Дані інгредієнти з'єднайте між собою.

  • Очистіть часник видавити через прес або натріть на тертці, перемішайте з майонезом.

  • Відваріть моркву, очистіть і наріжте дрібними кубиками, поперчіть, посоліть і перемішайте. Наріжте Кубиками огірки.

  • На тертці натріть сир і покришіть в нього жовтки, перемішайте.

  • Викладайте по черзі інгредієнти в салатник шарами, промазуючи їх майонезом з часником. Послідовність така: м'ясо курки, пшоно, моркву, огірки, кукурудза. Зверху страву присипте сиром з жовтками і прикрасьте свіжою зеленню.


  • Які страви можна приготувати на Новий рік 2019

    Що смачного приготувати на Новий рік


    Чим різноманітніший асортимент страв на святковому столі, тим краще. Звичайно, можна приготувати традиційну «Оселедець під шубою» або «Олів'є». Ці рецепти перевірені і протягом багатьох десятиліть користуються популярністю в нашій країні, до того ж Жовтої Земляний Свині точно припадуть до смаку. Але коли, як не в новорічну ніч, пробувати нові оригінальні страви?

    Закуска «Мандарини»


    Починається застілля, як правило, з закуски. На цій страві лежить відповідальна місія — розігріти апетит присутніх, тому воно повинно бути не тільки смачним, але і красивим. Спробуйте оформити закуску у формі головного зимового фрукта — мандарина.
    Інгредієнти:

  • сир твердих сортів — 200 грам;

  • морква — 150 грам;

  • майонез — 150 грам;

  • часник — 3 зубчики;

  • оливки без кісточок — за кількістю мандаринок, приблизно 10-15 штук.


  • Для прикраси:

  • сир копчений — 3 смужки;

  • листя свіжої петрушки.


  • Як приготувати:

  • Промийте і очистіть моркву, натерти на самій дрібній тертці і за допомогою ложки злегка відіжміть сік.

  • Так само дрібно натріть твердий сир і видавіть до нього часник через прес.

  • До часнику з сиром, додайте моркву, відклавши трохи для «шкірки» мандаринок, і майонез. Перемішайте.

  • Сформуйте з отриманої маси коржі, покладіть в серединку кожної одну оливку, а потім скачайте кульки, за розміром і формою нагадують мандарини.

  • Обваляйте кульки решти моркви, викладіть їх на святкову тарілку.

  • Наріжте копчений сир по 3-4 см і застроміть в кожен мандарин — це гілочки, додайте листочки — петрушку або будь-яку зелень. Готово!


  • Які страви можна приготувати на Новий рік 2019

    Бутерброди «Трояндочки»


    Страви з рибою на новорічному столі 2019 актуальні. Бутерброди, оформлені у вигляді квіткових бутонів, виглядають красиво і оригінально, а зовнішній вигляд доповнюють бездоганні смакові якості.

    Інгредієнти:

  • філе червоної риби (форель, сьомга, горбуша) — 200 грам;

  • білий хліб — третина буханки;

  • свіжі огірки — 150 грам;

  • яйця курячі — 4 штуки;

  • майонез — 100 грам.


  • Як приготувати:

  • Відваріть яйця, очистіть їх від шкаралупи і дрібно наріжте. Додайте майонез, перемішайте.

  • Помийте огірки і натріть їх на крупній тертці (тієї, що використовується для моркви по-корейськи).

  • Наріжте хліб на невеликі скибочки і змастіть майонезом.

  • Викладіть на бутерброди шар огірків, а потім яйця.

  • Наріжте філе риби пластинками, сформуйте з них трояндочки. Прикрасьте бутерброди. Додатково можна посипати страву свіжою зеленню.


  • Наочно побачити приготування бутербродів «Трояндочки» можна в цьому відеоролику.

    Салат «Чафан»


    Інша назва цього універсального страви — «Козел на городі». Варіантів приготування салату безліч, а суть полягає в особливій його подачі. В середину широкого страви ставиться піала з будь-яким соусом, наприклад з часниковим, а навколо неї гірками викладаються різні компоненти, переважно овочі.
    Гості самі накладають в свої тарілки ті інгредієнти, які їм до вподоби.

    Тут пропонується варіант з яловичиною та хрусткими овочами, але ви цілком можете підкоригувати рецепт на свій розсуд, додавши крабові палички або будь-які інші компоненти.
    Інгредієнти:

  • яловичина — 200 грам;

  • картопля — 100 грам;

  • морква — 80 грам;

  • білокачанна капуста — 60 грам;

  • буряк — 80 грам;

  • солоні огірки — 70 грам;

  • болгарський перець зеленого або червоного кольору — 70 грам;

  • консервована кукурудза — 70 грам;

  • соняшникова олія — 50 мл;

  • сіль;

  • майонез 120 грам;

  • часник — 2 зубчики;

  • суміш свіжої зелені (петрушка, кріп, кінза, базилік) — великий пучок.


  • Як приготувати:

  • Відваріть м'ясо і дрібно наріжте його.

  • Наріжте Кубиками солодкий перець, попередньо вимивши його і видаливши насіння з плодоніжкою.

  • Промийте, очистіть і натріть на середній тертці свіжу моркву.

  • Відваріть в підсоленій воді буряк до готовності, очистіть її і подрібніть на тертці.

  • Дрібно наріжте свіжу капусту.

  • Помийте і очистіть картопля від шкірки, наріжте його соломкою і обсмажте у фритюрі. Не забудьте в кінці смаження трохи підсолити. Остудіть.

  • Солоні огірки наріжте довільно, не дуже дрібно.

  • Приготуйте соус, змішавши майонез з видавленим через прес часником і дрібно нарубаною зеленню. Викладіть суміш у піалу.

  • В середину блюда виставте часниковий соус, а навколо неї гірками розкладіть всі інгредієнти, намагаючись, щоб кольори продуктів не зливалися. Наприклад, не варто розміщувати зелений перець поруч з огірками, а картоплю з кукурудзою і капустою.


  • Порада: поставте на стіл сільничку на випадок, якщо комусь із гостей захочеться підсолити блюдо.

    Які страви можна приготувати на Новий рік 2019

    Риба на подушці з овочів і грибів


    Основна страва на Новий рік 2019 пропонується зробити з риби, такий вибір господиня року напевно схвалить. Це може бути скумбрія, короп, тілапія або інші сорти на ваш вибір. Риба чудово поєднується з овочами.
    Інгредієнти:

  • скумбрія заморожена (філе) — 800 грам;

  • морква — 150 грам;

  • цибуля ріпчаста — 3 головки;

  • свіжі печериці або інші гриби — 400 грам;

  • картопля — 05 кілограма;

  • сир твердий — 100 грам;

  • майонез — 120 грам;

  • соняшникова олія — 50 мл;

  • сіль, перець.


  • Як приготувати:

  • Розморозьте рибу, промийте його і наріжте великими шматочками. Злегка підсолити.

  • Моркву і цибулю промийте, очистіть і подрібніть.

  • Промийте і наріжте шампіньйони, додайте моркву з цибулею, посоліть, поперчіть, а потім ретельно перемішайте всі компоненти.

  • Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і натріть на середній терці. Відіжміть ложкою зайвий сік, посоліть і перемішайте.

  • На шматочки фольги розкладіть порційно спочатку картопляну масу, потім морквяно-грибну, а зверху — шматок скумбрії. Полийте олією (неповну чайну ложку на одну порцію). Загорніть у фольгу і покладіть на деко.

  • Випікайте рибу з овочами в нагрітій до 180 градусів духовій шафі близько півгодини.

  • Дістаньте з духовки блюдо, розгорніть і посипте кожну порцію сиром, натертим на дрібній тертці. Надішліть допекаться ще на 10 хвилин.


  • Які страви можна приготувати на Новий рік 2019

    Десерт до новорічного столу


    Прийнято вважати, що чим більше десертів присутній на святковому столі в новорічну ніч, тим солодше буде 2019 рік. Великою кількістю цукерок і величезним тортом з магазину нікого не здивувати, інша справа — оригінальні десерти, приготовані своїми руками.

    Яблучна граніту


    Не рекомендується робити десерт занадто калорійним і жирним, адже він зазвичай подається в самому кінці застілля, і після різноманіття страв багато гостей просто не зможуть осилити. Яблучна граніту — відмінний дієтичний варіант з незвичайним кислуватим смаком.
    Інгредієнти:

  • яблука — 700 грам;

  • лимон — 1 штука;

  • цукор — 180 грам;

  • вода — 600 мл


  • Як приготувати:

  • Влийте в сотейник воду і додайте туди цукровий пісок.

  • Вимийте лимон, зріжте з нього кілька смужок цедри за допомогою овочечистки і відправте в цукрову воду.

  • Поставте сотейник на повільний вогонь і постійно помішуйте. Як тільки цукор розчиниться, зніміть з плити і вийміть цедру.

  • Яблука помийте, очистіть, приберіть серцевину і наріжте скибочками.

  • Покладіть фрукти в невелику каструлю, нагрійте протягом 5 хвилин. Остудіть їх і перекладіть в блендері, туди ж влийте сироп і вичавіть сік лимона. Збийте.

  • Отриману масу покладіть в контейнер і поставте в морозильну камеру приблизно на годину.

  • Дістаньте блюдо з морозилки, розімніть за допомогою вилки і відправте назад. Так повторіть тричі.

  • Подавати граніту слід у склянках або піали порційно. До моменту подачі десерт повинен знаходитися при кімнатній температурі близько 30 хвилин.


  • Які страви можна приготувати на Новий рік 2019

    Рекомендації за вибором напоїв та сервіровці столу


    Не менш відповідально, ніж до меню, варто підійти до вибору напоїв. Відразу скажемо, що напиватися «як свиня» зовсім не обов'язково і навіть вкрай не бажано, адже це домовитое тварина не дуже-то любить зловживають алкоголем. Перевагу віддайте легким винам, домашнім наливок і настоянками, лікеру. Традиційно на новорічному столі може бути шампанське.

    Що стосується оформлення застілля, дотримуйтеся тих же правил, що і в їжі: просто і натурально. Лляні серветки, глиняні вази, дерев'яні ложки — все це буде виглядати гармонійно і задовольнить символ року в повній мірі. Ну а якщо ви знайдете жолуді і прикрасьте ними банкет, це буде просто чудово.
    Колірна гамма теж повинна бути відповідною. У новорічну ніч 2019 як в одязі, так і в оформленні святкового столу повинні переважати відтінки жовтого і коричневого, розбавити їх можна зеленим.
    Ще кілька оригінальних ідей недорогих страв для новорічного столу можна дізнатися з цього відео:

    Щоб розташувати господиню 2019 року до собі, слід підійти з усією відповідальністю до оформлення святкового застілля і вибору страв. Ви можете приготувати ті рецепти, які запропоновані у цій статті, або віддати перевагу щось інше. Головне, робити все потрібно з бажанням і любов'ю і з якісних продуктів.
    Які страви можна приготувати на Новий рік 2019
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають