• 19:48 – Модні вязані шапки 2019: тенденції моди, фото новинок 
  • 19:47 – Модні кольори Осінь-2019: тенденції в одязі, фото відтінків 
  • 19:47 – Модні кольори Літо-2019: фото тенденцій сезону 
  • 19:37 – Весілля 2019: сприятливі дні за місячним календарем, красиві дати 

Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік

За східним календарем 2019 — рік Земляної Жовтої Свині. З приготуванням страв до цього року складнощів не буде ніяких. Всі і так ясно. Свинячого м'яса — ні, іншим продуктам — так. В якості гарячих страв в рік Свині добре подати курку з яблуками, фаршировану щуку, червону рибу в білому соусі і незвичайні пельмені з «сюрпризом». Виглядають ці страви красиво і святково.
Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік


Гарячі м'ясні страви


П'ять різних холодних закусок на святковому столі — це, звісно, чудово. Але не варто забувати про гарячі м'ясні страви. Адже курка з яблуками або пельмені з «сюрпризом» не тільки прикрашають новорічний стіл, але і перетворюють вечірку в даний гастрономічне подія.

Курка з яблуками


Ми підібрали для вас цікаве і дуже проста у виконанні святкове страву з курки. За рецептом додається яблучний сидр, але ви можете взяти газоване вино, так буде ще цікавіше.
Інгредієнти:

  • 1 невелика тушка курки;

  • 2 яблука;

  • 180 г цибулі-шалот;

  • 200 р масла;

  • 3 гілочки розмарину;

  • 300 мл яблучного сидру;

  • 80 г вершкового масла;

  • 80 мл оливкової олії;

  • 20 г цукрового піску;

  • 2 щіпки перцю чорного меленого;

  • за смаком сіль.


  • Потрібно: 1 година 55 хвилин. Кожна порція: 350 ккал.
    Приготування:

  • Курку вимити, обсушити паперовими рушниками.

  • У каструлі з потовщеним дном розігріти 20 г вершкового масла і 40 мл рослинного, підрум'янити птицю з усіх боків і дістати з каструлі.

  • Лук-шалот очистити, нашаткувати кільцями, відправити в каструлю (де обсмажувалася курка), додавши оливкової олії, трохи розмарину (листя з 2 гілочок), чорний перець, сіль.

  • Обсмажити цибулю до кремового кольору.

  • Повернути тушку птиці в каструлю, додати сидр, закрити кришкою, тушкувати 60 хвилин на дуже слабкому вогні, один раз перевернувши.

  • Почистити яблука, вирізати серцевину, нашаткувати скибочками.

  • У сковорідці розігріти решту вершкового масла разом з цукровим піском, викласти яблука, витримати на плиті скибочки, поки вони не покриються красивою карамельною скоринкою.

  • Коли м'ясо буде готове, покласти в каструлю яблука, згасити ще 5 хвилин, посипати розмарином. Трохи курку охолодити, а потім порізати шматочками і подавати з яблуками.


  • На замітку: не хвилюйтеся, якщо яблука сильно підрум'яняться — так присмак карамелі буде ще яскравіше, а курці він особливо йде.

    Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік

    Новорічні пельмені з ворожінням всередині


    Робити новорічні пельмені з сюрпризами вже стало традицією, кожне послання-сюрприз є добрим побажанням на наступний рік.
    Пельмені готують з незвичайними начинками. У них кладуть монети, персні, ґудзики, горошини чорного перцю і багато що інше.

    Вірніше, начинку роблять м'ясну, а у час ліплення кладуть «сюрпризи». Але гостей краще пошкодувати, не піддаючи їх зуби небезпеки, і начинити пельмені їстівними «сюрпризами».
    Вам знадобляться:

  • яйце куряче;

  • 3/4 склянки звичайної води;

  • 300 г борошна;

  • 2 р солі;

  • по 180 г м'якоті яловичини + баранини;

  • 50-60 г масла «Селянського»;

  • 30 мл вершків;

  • 2 цибулини;

  • 1-2 г мускатного горіха;

  • за смаком приправити.


  • Потрібно: 1 год. Кількість калорій: 306 ккал.
    Як готувати:

  • Просіяти борошно, насипати гіркою, зробити поглиблення в центрі. Влити в нього воду, додати куряче яйце, сіль. Замісити тісто, обернути харчовою плівкою, залишити «відпочити».

  • З баранини і яловичини зробити фарш, прокрутивши м'ясо разом з маслом і горіхом два рази.

  • Приправити за смаком. Поступово влити у готовий фарш 30 мл вершків, додати подрібнену цибулю, все добре перемішати.

  • Розкачати з тіста ковбаску, нарізати її невеликими шматочками, а з них розкачати тонкі кружальця, на які викласти начинку і сформувати пельмені. Готувати в киплячій воді 8 хвилин.


  • Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік

    Приблизний перелік «сюрпризів» на Новий рік 2019:

  • вишня — удача;

  • арахіс — любов;

  • апельсин — насолода;

  • горох — спокійна обстановка вдома;

  • горіх волоський — здоров'я;

  • гречка — сприятливі новини;

  • гриби — щасливе і довге життя;

  • великі гроші — до виграшу;

  • зерно — багатство;

  • родзинки — великий спокуса;

  • капуста — до грошової прибутку;

  • карамель — до любові;

  • картопля — підвищення на роботі;

  • журавлина — несподівані зміни в житті;

  • кільце — весільні клопоти;

  • курага — радість;

  • лавровий лист — кар'єрний ріст;

  • монета — в матеріальному плані все буде благополучно;

  • морквина — до нового знайомства.

  • біла нитка — тривале подорож;

  • зелена нитка — дорога дальня;

  • огірок — до хорошого сексу.

  • ґудзик — до нової речі.


  • Порада: гостей обов'язково попередьте, якщо в пельменях будуть тверді «сюрпризи».
    Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік

    Гарячі рибні страви на Новий рік 2019


    На новорічний стіл рибу можна приготувати різними способами: запекти в незвичайному білому соусі або нафарширувати цілком.

    Лосось у білому соусі


    З червоною рибою ідеально поєднується густий вершковий соус.
    Інгредієнти:

  • 400 г лосось (філе);

  • 300 г грибів;

  • 250 мл густих вершків;

  • за смаком чебрець;

  • 20 г борошна;

  • 45 г вершкового масла;

  • щіпка чорного меленого перцю;

  • солити за смаком.


  • Вимагається: 35 хвилин. Калорійність порції: 189 ккал.
    Як готувати:

  • Духовку розігріти до 150?C. шматок риби Розрізати навпіл, приправити сіллю, меленим перцем.

  • Промити ретельно гриби, нарізати, потім викласти в сковороду, закрити кришкою і відправити на середній вогонь. Через 2 хвилини струсити сковорідку, щоб гриби не прилипли до дна. Хвилин через п'ять прибрати кришку і злити воду, її треба залишити.

  • Додати в гриби масло вершкове, додати вогонь і смажити 5 хвилин. Посипати борошном, обсмажувати ще кілька хвилин, помішуючи.

  • Влити до грибів воду, що виділилася при смаженні. Коли рідина загусне, додати вершки, добре перемішати і довести вершковий соус до кипіння, приправити за смаком, зняти з вогню.

  • Підготувати два шматка пергаменту (приблизно 30x40 см). У центр кожного аркуша викласти філе, на нього соус з грибами. Підняти краї пергаменту над лососем, з'єднати і загорнути 3 рази.

  • Після цього відкриті кінці пергаменту закрутити (виглядає як цукерка). Запікати рибу в духовці близько 12 хвилин.


  • Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік

    Щука фарширована цілком


    Фарширована щука чудово доповнює новорічний стіл, до того ж її подають не лише гарячої, а й холодної.
    Інгредієнти:

  • 1 тушка щуки (вага — 15 кг);

  • 3-4 гілочки кропу;

  • за смаком рослинна олія;

  • 1 пучок зеленого цибулі + петрушка;

  • 400 г вчорашньої білої булки;

  • 2 яйця;

  • 5 зубчиків часнику;

  • трохи молока;

  • сіль за смаком;

  • 1 жменя оливок без кісточок.


  • Потрібно: 25 години. Кожна порція: 326 ккал.
    Як готувати:

  • Добре промити щуку, прибрати луску. Ножицями вирізати з голови зябра. З двох боків уздовж зябрових щілин зробити надріз. Шкіра, яка з'єднує голову щуки зі спинкою, залишається недоторканою.

  • Голову щуки відігнути тому і відокремити шкіру від м'якоті, використовуючи невеликий гострий ніж.

  • Зсередини вирізати ножицями плавники. Очищене від шкіри філе відсікти, не доходячи до хвостової частини 2 див. Повинна залишитися шкура щуки з головою, плавниками і хвостом. Її треба розправити, поки відкласти.

  • З тушки прибрати нутрощі, хребет і ребра. М'якоть промити, нашаткувати шматочками, видаляючи дрібні кісточки.

  • З булки зрізати скоринку, м'якуш залити молоком. Скласти в ємність блендера шматочки м'якоті, злегка віджату булку, яйце, все подрібнити.

  • Зелень нашаткувати, часник подрібнити. Оливки відкинути на друшляк. Потім нарізати кружечками.

  • До фаршу рибного додати: оливки, рубаний часник, за смаком зелень. Приправити спеціями, добре перемішати.

  • Підготовлену шкіру щуки наповнити приправленим фаршем.

  • У розігріту духовку (200°С) надіслати рибу, виклавши її на змащене деко вниз черевом. Необхідну форму надати їй відразу, потім обмазати яєчної базікою, запікати 75 хв.


  • Господині на замітку: можна застосувати інший спосіб очищення: з щуки спочатку треба вийняти кістки, а потім акуратно ложкою вийняти все м'ясо.
    Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік

    Фарширована щука з печерицями


    Для приготування цієї страви на Новий рік 2019 виберіть дрібні печериці.

    Інгредієнти:

  • 7 капелюшків печериць;

  • 1 щука;

  • листочки чебрецю з 2 гілочок;

  • за смаком часник;

  • по 200 г вершків і сметани;

  • 150 мл білого вина;

  • 1/2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю.


  • Потрібно на приготування: 2 години. Калорійність: 367 ккал.
    Як готувати:

  • Розрізати вздовж хребта щуку, прибрати кістки, нутрощі, добре промити і обсушити паперовими рушниками. Натерти сіллю.

  • Відварити в білому сухому вині печериці (4-5 хв.), відкинути на сито й остудити.

  • Вершки довести до кипіння. Розвести кукурудзяний крохмаль невеликою кількістю води, при безперервному помішуванні ввести в гарячі вершки. Приготовлена суміш не повинна бути занадто рідкою.

  • Додати вершкову суміш перець, сіль, гриби, подрібнений часник і листя чебрецю.

  • Цією начинкою заповнити щуку, зашити нитками спинку. З усіх боків тушку рясно змастити сметаною.

  • Викласти рибу на змащений лист. Поставити в гарячу духовку, запікати при 170 градусах до готовності.


  • Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік


    Рецепти овочевих страв для святкового столу


    Найпростіший і звичний овочевий гарнір на Новий рік — запечена картопля. Пропонуємо 2 варіанти новорічних страв з картоплі.

    Запечена картопля з помідорами чері та каперсами


    Для новорічного столу хочеться приготувати гарнір цікавіше звичного запеченої картоплі. Так в рецепті з'явилися помідори черрі і каперси.
    Інгредієнти на 2 порції:

  • 4 картоплини;

  • 10 томатів черрі;

  • 1 жменя каперсів, консервованих у солі;

  • 5-6 штук чебрецю;

  • 50-60 мл олії оливи;

  • 5 г солі;

  • перчити свіжомеленим чорним перцем за смаком.


  • Загальний час приготування: 35-40 хв. Калорійність порції: 255 ккал.
    Як готувати:

  • Попередньо розігріти духовку до 190?C.

  • Томати черрі розрізати на половинки.

  • Почистити картоплю, потім нашаткувати рівними гуртками.

  • Викласти на дно форми кружальця картоплі, потім черрі, зверху — каперси, збризнути маслом, розкласти гілочки чебрецю.

  • Картоплю поставити в гарячу духовку приблизно на 20-25 хвилин.


  • Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік

    Картопля в мундирі з болгарським перцем


    Щоб запечена картопля не був схожий на повсякденне блюдо, треба покласти всередину бульби яскраву начинку.
    Інгредієнти на 2 особи:

  • 1 жовтий + 1 червоний перець;

  • 2 зубчики часнику;

  • 12 невеликих маслин без кісточки;

  • 2 невеликі картоплини;

  • 130 г сиру моцарелла;

  • 1 жменя листя базиліка;

  • за смаком приправи.


  • Приготування: 45 хв. Кількість калорій: 330 ккал.
    Як зробити:

  • З перців прибрати насіння, потім кожен стручок розрізати на 4 частини і нашаткувати скибочками, базилік, часник подрібнити, моцарелу нарізати кубиком.

  • Змішати перець з маслинами та часником, приправити. Шкірку картоплі проколоти.

  • Підготовлені продукти покласти в форму, готувати 15 хвилин у духовці або пароварці.

  • У мисці змішати перець з моцарелою. Надрізати кожну картоплину і покласти всередину начинку з перцю, знову перекласти картоплю в форму, готувати 5-10 хвилин. Дістати, зверху посипати базиліком.


  • Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік

    Рекомендації щодо прикрашання новорічних страв та сервіруванні столу


    Астрологи радять сервірувати стіл в класичному новорічному поєднанні червоного і білого кольорів. Святковий стіл, сервірований посудом в такій колірній гамі, подарує затишок і святковий настрій.

    Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік


    Прекрасним доповненням до посуді будуть білі і червоні аксесуари. Червоні серветки, перетягнуті стрічками білого кольору, і порцелянові статуетки. Келихи можна взяти класичні або з білого матового скла, але обов'язково з золотим малюнком. Столові прилади теж вибрати золотого відтінку. З яскравими квітами ідеально поєднуються рослини, наприклад гілочка ялиці, а додати затишку допоможуть плетені серветки.
    Правильно підібране новорічне меню для святкового столу тільки підтримає загальну ідею. Продукти треба взяти яскраві: підійде червона риба, свіжі томати, різнокольорові перці і свіжа зелень. На плоску тарілку викласти яскраві салатні листя, на них можна подавати рибу і запечена картопля.
    Фаршировану щуку розмістити на підігрітому овальному блюді і доповнити свіжими томатами, запеченими на грилі, зеленою цибулею і листової петрушкою. Спеціальними ножицями для оброблення птиці розрізати на порції готову курку. Покласти шматки птиці на сервірувальне блюдо, надати їм форму цілої тушки. Навколо викласти яблука.
    Ще більше рецептів гарячих страв на Новий рік 2019 можна знайти в цьому відеоролику.
    Гарячі м'ясні, рибні та овочеві страви на Новий 2019 рік
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають