• 11:16 – Китайський Новий Рік 2019: коли 
  • 11:16 – Що подарувати мамі на Новий Рік 2019: ідеї подарунка 
  • 11:16 – Що подарувати тещі на Новий Рік 2019 
  • 11:16 – Що подарувати свекрусі на Новий Рік 2019: ідеї подарунка 

Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

Отже, 2019-й — рік Земляної Жовтої Свині. За східним календарем рік Свині настане тільки 5 лютого. Але, як відомо, побутова магія добре підвищує настрій. Тому нехай простодушне, розумна і спокійна тварина з'явиться трохи раніше, і ми зустрінемо його з усіма почестями.
Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

Якщо ви не вегетаріанці, то накрити стіл простіше простого. М'ясо птиці в різних його видах: від стегенець до рулетів, нарізання, жульєни, салати і цілі запечені тушки —все це займе гідне місце на новорічному столі. До яловичині, баранини, риби, овочів, фруктів, горіхів і зелені у Свині і зовсім немає претензій. З небажаних інгредієнтів — тільки свинина.

Холодні закуски на Новий 2019 рік


Вибирати холодні закуски на святковий стіл — дуже захоплююче заняття. Стільки різних рецептів. Запропонуйте своїм близьким і друзям рулети з сьомгою, закуску з м'ясом краба і свіжими помідорами. Ми впевнені, їм точно сподобається!

Закуска під шампанське


Жодне святкове застілля не обходиться без шампанського. Цей напій чудово поєднується з м'ясом краба, сиром, ананасами і червоної ікрою.
Для приготування закуски будуть потрібні:

  • 150 г сиру;

  • 150 г м'яса краба;

  • 1 жменя кокосової стружки;

  • 1 банку консервованого ананаса (кружечки);

  • для прикраси червона ікра.


  • Приготування: 15 хв. Калорійність порції: 150 ккал.
    Готуємо:

  • Крабове м'ясо, сир натерти дрібно, використовуючи тертку. Перемішати.

  • Сформувати кульки невеликої величини, потім кожен обваляти в кокосовій стружці і відправити в холодильник.

  • На плоску тарілку викласти кружечки ананаса, на них — охолоджені кульки, зверху прикрашені ікрою.


  • Господині на замітку: формувати кульки краще вологими руками.
    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

    Помідори з сиром


    Якщо грамотно поєднати томати, сир і майонезний соус, то вийде гарна закуска. Виберіть для приготування страви сир по своєму смаку. Додайте міцні томати і приступайте до готуванні.
    Вам будуть потрібні:

  • 4 міцних томатів середньої величини;

  • 300 г улюбленого сиру;

  • за смаком майонез;

  • 3-4 гілочки свіжого кропу.


  • Приготування: 15 хв. Кількість калорій: 100.
    Готуємо:

  • Помідори помити, паперовими рушниками обсушити, нашаткувати кружечками.

  • Натерти шматочок сиру. Сирну стружку з'єднати з майонезом.

  • На кожен кружечок помідора викласти начинку з сиру. Посипати подрібненою зеленню кропу.


  • Господині на замітку: щоб смак закуски зробити більш насиченим, треба відправити томати з сиром на 10 хвилин у холодильник.

    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року


    Рулети з сьомги



    Закуска з слабосоленої сьомги і сиру готується за кілька хвилин. Головне, заздалегідь купити упаковку риби і два види м'якого сиру.
    Вам знадобляться:

  • 300 г слабосоленої сьомги або лосося;

  • по 100 г м'який сиру і моцарелли;

  • за смаком свіжа зелень;

  • за бажанням чорний мелений перець;

  • на свій розсуд сіль.


  • Вимагається: 25 хвилин. Кількість калорій: 155.
    Готуємо:

  • Нарізати шматочок сьомги скибочками, намагатися, щоб вони вийшли тонкими.

  • В окремому посуді змішати сир, додати рубану зелень, поперчити, посолити за смаком.

  • У скибочки сьомги загорнути начинку. Плоске блюдо вистелити листям салату, на нього викласти рулети.


  • Господині на замітку: хоча свіжу зелень можна брати будь-яку, радимо до сьомзі додати кріп.
    Ще один спосіб приготування рулетів з червоної риби можна дізнатися з цього відео.

    Гарячі закуски до новорічного столу


    Гарячі закуски — неодмінний атрибут святкового столу. І новорічний стіл 2019 року без них, звичайно ж, не обійдеться.

    Сирні палички в паніровці


    З найпростіших інгредієнтів можна приготувати справжнє чудо, було б тільки бажання.
    Поребуются:

  • 300 г сиру;

  • 150 г мелених сухарів;

  • 150 г пшеничного борошна (вищий сорт);

  • 250 г насіння соняшнику обсмажених;

  • 1 куряче яйце (перша категорія);

  • 30 мл рослинного масла.


  • Приготування: 35-40 хв. Кількість калорій: 203.
    Готуємо:

  • Шматочок сиру нарізати рівними брусочками.

  • Подрібнити блендером очищені від лушпиння насіння, висипати в підходящий посуд.

  • Додати до них мелені сухарі, ретельно перемішати.

  • У мисці збити куряче яйце, але тільки злегка. В іншу миску висипати борошно пшеничне.

  • Кожен сирний брусочок запанірувати борошном, опустити в яєчну суміш, потім обваляти в сухарях і насінні.

  • Сирні палички підрум'янити на розігрітому маслі з усіх боків, потім викласти на паперові рушники, щоб прибрати надлишки масла.


  • Порада: довго тримати сир на сковорідці не варто, щоб він не розплавився.
    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

    Курячий жюльєн


    У цієї закуски багато різних варіацій. Але ми пропонуємо приготувати жульєн тільки з курячим м'ясом. Вийде смачно, апетитно і корисно.
    Потрібні:

  • 1 звичайна цибулина;

  • 150-200 г курячого філе;

  • 150 г будь-якого сиру твердих сортів;

  • за смаком масло оливи;

  • 200 мл 10%-них вершків.


  • Приготування: 25 хв. Калорійність: 200 ккал.
    Готуємо:

  • Очищену цибулину нашаткувати соломкою, обсмажити на розігрітому олії, достатньо 2-3 хвилин.

  • Біле куряче м'ясо нашаткувати шматочками поперек м'ясного волокна. Коли цибуля трохи обсмажиться, відправити до нього шматочки м'яса, все разом обсмажити при постійному помішуванні протягом 8-9 хвилин.

  • Вилити вершки в сотейник, розігріти їх. Натерти сир.

  • У розігріті вершки покласти трохи сирної стружки, перемішати. Тримати на плиті не більше хвилини.

  • Спеціальні форми для жюльєна, металеві кокотниці, наповнити м'ясом з цибулею, зверху влити вершки, насипати тертий сир гіркою.

  • Кокотниці відправити в сильно розігріту духову шафу. Готувати, поки зверху не утворюється золотава скоринка (7-8 хв.). Подають кокотниці відразу з духовки по одному на порцію.


  • Порада: поставити кокотниці на тарілки з паперовими серветками, а на металеву ручку надіти паперову папільйотку.

    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року


    Рецепти незвичайних салатів


    Пошук незвичайних салатів перед Новим роком перетворюється на головний біль для господинь. По сайтам і журналам кочують одні й ті ж рецепти. Смачно, але нудно. Тому ми пропонуємо приготувати зовсім інші салати — святкові, незвичайні і красиві.

    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року


    «Новорічне очікування»


    Складнощів з цим салатом не буде. Спочатку окремо потрібно підготувати всі інгредієнти. Викласти в прозорий салатник шарами, щоб фарби не змішувалися і кольорова композиція виглядала ефектно.
    Вам будуть потрібні:

  • 150 г капусти;

  • 100 г шпинату;

  • 6 маринованих корнішонів;

  • 3 стручка перцю солодкого;

  • 180 г сирокопченої яловичої ковбаси;

  • 180 г сиру;

  • за смаком листя селери і кріп;

  • по 50 г сметани і майонезу;

  • 25-30 мл соєвого соусу;

  • 3 скибочки часнику;

  • 5 мл соку лимона;

  • 6 перепелиних яєць;

  • приправляти на свій розсуд.


  • Знадобиться: 40 хв. Калорійність порції: 198 ккал.
    завантаження


    Готуємо:

  • Зробити соус: з'єднати сметану з майонезом, додати подрібнений часник, свіжий кріп, сік, соєвий соус, перець, перемішати.

  • Капусту нашаткувати соломкою, шпинат, селера, кріп нарізати довільно. Всі інгредієнти перекласти в глибоку миску.

  • Стручки солодкого перцю, консервовані корнішони нашаткувати соломкою, надіслати до зелені.

  • Перепелині яйця відварити звичайним способом, остудити, очистити від шкаралупи.

  • Нарізати сир, ковбасу соломкою, між собою інгредієнти не перемішувати.

  • Взяти скляні порційні креманки, викласти всі продукти шарами: зелень, овочі, соус, сирна соломка, зелень, овочі, соус, ковбаса, овочі з зеленню, соус.

  • Зверху салат прикрасити половинками перепелиних яєць.


  • Господині на замітку: замість ковбаси можна взяти варений яловичий язик.
    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

    Закусочний суші-салат


    Абсолютно безпрограшний варіант для всіх шанувальників морепродуктів.
    Потрібні:

  • 250 г слабосоленого лосося;

  • 100 г червоної ікри;

  • 3 охолоджені крабові палички;

  • 7 варених креветок;

  • 1 склянку рису;

  • 1 плід авокадо;

  • 1 штука норі (сушені водорості);

  • 45 г дрібного цукру;

  • 8 г кухонної солі;

  • 2 яйця;

  • 30 мл олії оливи;

  • 100 мл рисового оцту.


  • Готування: 1 год. Калорійність: 205 ккал.
    Як зробити:

  • Відварити рис згідно з рекомендаціями на упаковці. Остудити, змішати з заправкою. Для заправки: з'єднати оцет рисовий з 30 грамами цукру, сіллю, добре перемішати.

  • З цукром збити куряче яйце, додавши за смаком сіль і приготувати омлет.

  • Подрібнити крабові палички, дрібно нарізати ножицями сушені водорості.

  • Рис розділити на три рівні частини. Одну з'єднати з крабовими паличками, іншу — з водоростями, а третю залишити без добавок.

  • Авокадо очистити, нашаткувати півкільцями, рибу шматочками. Креветки обсмажити.

  • Вистелити харчовою плівкою круглу форму. Викласти салат шарами: крабові палички з рисом, риба, рис, авокадо, рис з водоростями. Злегка придавити верхній шар. Накрити тарілкою форму, потім акуратно перевернути і зняти.

  • Згорнути омлет трубкою, потім нашаткувати тонкою соломкою.

  • Зверху салат прикрасити омлетною соломкою, смаженими креветками і червоною ікрою.


  • На замітку: червону рибу можна взяти будь-яку.
    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

    Салат «Качка з апельсинами»


    Весь фокус тут — в заправку з оливкової олії, портвейну, апельсинового і лимонного соків. Ось коли всі інгредієнти опиняться на вилці, ви зможете відчути, який вийшов багатий смак у салату, солодкий і свіжий одночасно.
    Потрібні:

  • 250 г м'якоті качиної грудки;

  • 1 великий апельсин;

  • 140 г салатної зелені;

  • 1 р свіжомеленого чорного перцю;

  • сіль за смаком;

  • 60 мл апельсинового соку;

  • 40 мл соку лимона;

  • 30 мл олії оливи;

  • 150 г фенхеля;

  • 2 головки цибулі-шалот;

  • 30 мл портвейну.


  • Приготування: 1 годину. Кожна порція: 200 ккал.
    Готуємо:

  • Надрізати качину грудку з кожної сторони під кутом. Натерти меленим перцем, сіллю.

  • Обсмажити на розігрітій сковорідці без олії з усіх боків (2-3 хвилини). Перекласти у форму, готувати в гарячій духовці до готовності м'яса.

  • Приготувати заправку: з апельсина вичавити сік, додати сік лимона, олія оливи і портвейн.

  • Дрібно нашаткувати цибулю, викласти в заправку.

  • Нашаткувати фенхель підлозі кільцями, покласти в салатник. До нього додати салатну зелень, заправку.

  • Очистити апельсини, розібрати на часточки і зняти з них плівку. На сервірувальне блюдо викласти салатну зелень, приправлену заправкою. Зверху апельсинові дольки і шматочки м'яса качок.


  • Порада: салат виходить яскравим не тільки за кольором, але і за смаком, тому не варто зловживати сіллю.

    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

    Оригінальні закуски на Новий 2019 рік


    В нашій традиції Новий рік — не тільки зустріч друзів і близьких, але і обов'язково рясний стіл. Це огляд кулінарних шедеврів господині будинку, тому приготуйте те, що інші не вміють, і виграйте негласне змагання, яке завжди йде між жінками.

    Авокадо з креветками


    Подавайте закуску на стіл в половинках авокадо, прикрасивши креветками — виглядає ефектно і точно сподобається вашим гостям.
    На 2 персони знадобляться:

  • 1 плід авокадо;

  • 1 куряче яйце;

  • 50 г сиру твердих сортів;

  • 6 варених креветок;

  • 20 мл вершків;

  • за смаком майонез;

  • улюблена зелень за смаком.


  • Приготування: 40 хв. Кожна порція: 257 ккал.
    Готуємо авокадо з креветками:

  • Куряче яйце відварити, остудити, зняти шкаралупу. На тертці натерти очищене яйце, шматочок сиру. Натертий сир поділити на три рівні купки.

  • Плід авокадо розрізати на дві половинки, видалити кісточки, а м'якоть акуратно вийняти ложкою, щоб не пошкодити шкірку, так як очищені половинки авокадо будуть заповнюватися закускою.

  • Розім'яти м'якоть в однорідну масу.

  • У салатнику змішати натерте яйце, м'якоть авокадо, 2 частини сиру, влити трохи вершків і додати майонез. Добре перемішати.

  • Сковорідку розігріти олію і часточкою часнику, викласти креветки, обсмажити.

  • Човники заповнити сумішшю, зверху посипати сиром, подрібненою зеленню і викласти обсмажені креветки.


  • На замітку: чим крупніше креветки, тим більш насичений смак у салату.
    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

    Закуска з сьомги і авокадо


    Оригінальна закуска з сьомги подарує вашим гостям незабутнє свято смаку.
    Потрібні:

  • 160 г слабосоленої сьомги;

  • 160 г сиру кисломолочного;

  • 2 яйця першої категорії;

  • 1 авокадо;

  • 8-10 мл олії оливи;

  • 1 скибочку хліба;

  • за смаком сік лимона;

  • спеції за смаком.


  • Знадобиться: 20 хв. Калорійність: 269 ккал.
    Як приготувати:

  • Нарізати скибочками шматочок сьомги. Взяти салатник (250 мл) з прозорого скла і викласти в нього рибу. Вони повинні щільно прилягати до стінок салатника і його дну, тобто закривати поверхню повністю.

  • Посуд застелити харчовою плівкою, її промазати маслом і вбити куряче яйце. Краї плівки поцупити і зав'язати. В нагріту воду додати сіль і опустити яйце прямо в плівці, готувати чотири хвилини.

  • Авокадо поділити на дві частини, вирізати кісточку, почистити. М'якоть помістити в посуд, приправити соком лимона, покласти сир сирний. Вимісити суміш до однорідності. Приправити за смаком чорним перцем, посолити.

  • З шматочка хліба вирізати коло, його діаметр повинен співпадати з діаметром салатника, який розклали сьомгу. Збризнути хліб маслом з кожної сторони і підсмажити з 2-х сторін.

  • Дістати яйце з плівки і відправити до риби. Суміш з сиру і авокадо викласти на яйце, а також заповнити сумішшю порожнечі в салатнику. Зверху накрити обсмаженою хлібом, злегка притиснути. Накрити тарілкою салатник, перевернути.


  • Порада: прикрасити салат можна гілочкою кропу і оливками.
    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року

    Рибні котлети


    Запевняємо вас, таких котлет багато точно не буває. Це найшвидша і сама оригінальна новорічна закуска з риби.

    Потрібні:

  • 1 банка консервованої сайри;

  • 2 картоплини + 2 яйця;

  • 1 буряк;

  • 100 г відвареного рису;

  • 25 мл рафінованої рослинної олії;

  • 100 г борошна вищого сорту;

  • 100 г мелених сухарів;

  • додати чорний перець за смаком.


  • Вимагається: 25 хв. Калорійність порції: 150 ккал.
    Як зробити:

  • Буряк, картоплю відварити, остудити. Рис відварити. Викласти сайру в миску, розім'яти.

  • Буряк з картоплею натерти і додати до риби, перемішати. Додати відварений рис, приправити сіллю, поперчити. Вмішати в приготовану масу яйце.

  • Для панірування окремо збити куряче яйце, в різні миски насипати сухарі і борошно.

  • Сформувати круглі котлети невеликого розміру. Кожну панірувати в борошні, потім в яйці і сухарях.

  • Розігріти сковороду з маслом і обсмажити котлети до золотистого кольору. Довго не смажити, так як закуска з готових інгредієнтів. Подавати з зеленню.


  • Порада: буряк для страви краще запекти в духовці, це займе більше часу, зате коренеплід вийде яскравим і зовсім не водянистою.
    Ще більше смачних рецептів святкових закусок можна знайти в цьому відеоролику.

    З господинею 2019 року Жовтої Земляний Свинею подружитися нескладно. Зрозуміло, що свинину краще не готувати, так і холодець з свинячого мови або холодець з ніжок робити не радимо. Ну а до решти продуктів у Свині претензій немає.
    Смачні закуски і салати для новорічного столу 2019 року
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають