• 19:48 – Модні вязані шапки 2019: тенденції моди, фото новинок 
  • 19:47 – Модні кольори Осінь-2019: тенденції в одязі, фото відтінків 
  • 19:47 – Модні кольори Літо-2019: фото тенденцій сезону 
  • 19:37 – Весілля 2019: сприятливі дні за місячним календарем, красиві дати 

Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

Жовта Земляна Свиня, рік якої настане згідно з китайським календарем в 2019-му, — звір дуже навіть пристойний, справедливий, добрий, миролюбний і неквапливий. Але прогнівити Свиню легко, тому ми вирішили заздалегідь вам розповісти, якими стравами краще задобрити господиню року.
Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

Не скупіться! Крім окостів, апетитною буженини, зажареного порося, холодцю зі свинячих язиків, холодцю, дозволяється все. Більше салатів, яскравих овочів, рибних страв. Підійдуть гарячі і холодні закуски з баранини, індички, яловичини.

Як оформити новорічний стіл


З оформленням столу до року Жовтої Свині все гранично ясно. Яскраві та насичені кольори виключити, а вибрати стримані і елегантні. Аналогом жовтого кольору при оформленні столу може стати красивий золотий. Підберіть в цьому відтінку кульки, скатертини, банти, серветки, посуд із золотим декором, золоті столові приналежності. А вже відшукати фрукти жовтого кольору і цукерки в золотистої фользі не складе праці.
Хочете оригінальності, тоді поставте на стіл букети. Квіти наступаючого року — маргаритки і гортензії.

Запечена бараняча лопатка


До баранині добре підходять яскраві пряні трави, якщо немає свіжих трав, візьміть сухі, наприклад прованські або майоран.
Склад основний:

  • 1 бараняча лопатка;

  • 1 головка часнику;

  • середній пучок свіжого чебрецю;

  • по невеликому пучку чебрець, орегано, розмарину;

  • 250 мл курячого бульйону.


  • Склад маринаду:

  • 2 зубчики часнику;

  • 2 гілочки свіжого розмарину;

  • з 1 маленькому пучку орегано і чебрець;

  • 50 мл оцту бальзамічного;

  • 40 г тростинного цукру;

  • 1 г перцю чорного меленого.


  • Потрібно: 25 години. Кількість калорій: 299.
    Як готувати:

  • Включити духовку, встановивши температуру на позначці 180 градусів.

  • Зайнятися приготуванням маринаду: в ступці ретельно розтерти очищений часник з розмарином, чебрецем, перцем, орегано, додати цукор, оцет, добре перемішати.

  • У керамічну жаростійку форму викласти гілочки розмарину, орегано і чебрець (шар повинен бути один).

  • Часник розібрати на часточки, потім їх розчавити, викласти на пряні трави.

  • Баранячу Лопатку з усіх боків обмазати маринадом, покласти на часник з пряними травами, влити бульйон.

  • Готувати лопатку в гарячій духовці 2 години. Під час готування поливати м'ясо утворився соком, потім зменшити температуру до 160 градусів, закрити форму листом фольги і запікати баранину до готовності, періодично поливаючи соком. Якщо рідини мало, влити ще бульйон або гарячу воду.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Індичка з зеленим соусом для святкування Нового 2019 року



    М'ясо індички можна заздалегідь замаринувати і відправити в холодильник на всю ніч. Якщо немає вина, влити в рукав для готування м'ясний або овочевий бульйон.
    Інгредієнти:

  • 1 грудка індички;

  • 3 очищені зубчики часнику;

  • 30 мл білого вина сухого.


  • Склад маринаду:

  • 1 лимон;

  • 1 зубчик часниковий;

  • 1 пучок свіжої м'яти;

  • 4 гілочки кінзи;

  • 3 гілочки базиліка;

  • 60 мл олії оливи;

  • 15 г зерненной гірчиці;

  • 1 г чорного меленого перцю.



  • Вимагається: 80 хвилин. Кожна порція: 305 ккал.
    Як приготувати:

  • Включити духовку, встановивши температуру 200 градусів.

  • З лимона дрібної теркою зняти цедру, вичавити 60 мл соку.

  • Зробити маринад: зубчик розчавити, якщо він великий — вирізати серцевину, нашаткувати, потім відправити в блендер разом з м'ятою, кінзою і базиліком, додати лимонну цедру, гірчицю, сік лимона, олію, приправити і збити.

  • Три зубчики часнику нарізати пластинами. В грудці зробити надрізи, вставити в них часник, потім рясно натерти індичку маринадом, покласти в спеціальний рукав для випічки. Один край скріпити, викласти рукав на деко, всередину додати вино, скріпити другий край.

  • Готувати грудку 50 хвилин в гарячій духовці.

  • Готове м'ясо залишити в рукаві на 5 хв., щоб зберегти соковитість.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Салат з виноградом


    Салат з сирокопченим сервелатом і виноградом здивує ваших гостей за столом у новорічну ніч. Та й приготувати його не складе труднощів.
    Потрібні:

  • 200 г сервелат сирокопченого;

  • 30 г салату;

  • 50 г темного винограду;

  • 20 г кедрових горіхів;

  • 3 томати черрі;

  • сік лимона + сіль + сухарі за смаком.


  • Знадобиться: 35 хв. Калорійність: 208 ккал.
    Готуємо:

  • Нарізати сирокопчений сервелат соломкою.

  • Обсмажити на сухій сковорідці кедрові горіхи.

  • Виноград розрізати навпіл, видалити кісточки.

  • З'єднати інгредієнти, покласти листя салату, заправити лимонним соком, сіллю і перемішати.

  • Подавати з сухарями, зверху прикрасити черрі.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Новорічний салат з морепродуктів


    Використовуйте для салатів на Новий рік 2019 морепродукти, вони додадуть їм яскравий смак.
    Потрібні:

  • 2 тушки кальмара;

  • 200 г охолоджених крабових паличок;

  • 2 курячих яйця;

  • 3 перепелиних яйця;

  • 10 мл олії оливи;

  • за смаком лососева ікра;

  • 50 г майонезу;

  • петрушка + кріп за смаком.


  • Вимагається: 30-40 хв. Кожна порція: 209 ккал.
    Готуємо:
    Відварити перепелині і курячі яйця. Остудити, очистити від шкаралупи. Яйце перепелине знадобиться для подачі. У курячих яйцях відокремити жовток від білка. Для салату потрібен білок.

  • Нарізати крабові палички. Викласти в салатник.

  • Обсмажити на сковорідці-гриль кальмари з 2-х сторін, додавши трохи олії. Кальмари нарізати кільцями і викласти до паличок.

  • Білок яєчний нарізати довільно. Викласти в салатник. Туди ж покласти лососеву ікру, майонез, все гарненько перемішати.

  • На стіл подавати салат, прикрашений половинками яєць перепелиних і рубаною зеленню.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Закуска з сьомги з рисом


    Салатні листя можна взяти будь-які, шніт-цибулю замінити зеленим цибулею.
    Інгредієнти:

  • 120 г козячого сиру;

  • 60 г рису;

  • 1 авокадо;

  • 1 лимон;

  • за смаком цибулю;

  • 1 щіпка чорного меленого перцю;

  • 300 г тонко нашаткованої сьомги (слабосоленої);

  • 200 г будь-якого листового салату;

  • трохи кропу;

  • 45 мл олії оливи;

  • 1 г перцю чорного меленого;

  • сіль за смаком.


  • Вимагається: 30 хв. Одна порція: 188 ккал.
    Готуємо:

  • Відварити рис звичайним способом.

  • Авокадо почистити, вирізати кісточку, м'якоть подрібнити.

  • Посікти пучок шніт-цибулі.

  • Вичавити з лимона трохи соку, досить 3 ст. ложок.

  • Зробити начинку: сир козячий розтерти, додати подрібнену цибулю, рис, сік лимона, авокадо, перець, перемішати.

  • Взяти круглі форми невеликого розміру. Вистелити їх харчовою плівкою і викласти скибочки сьомги так, щоб краї риби звисали з форми.

  • Наповнити начинкою, зверху закрити краями риби і харчовою плівкою. Відправити на 60 хвилин у холодильник.

  • На тарілки викласти салатні листя, приправити їх оливи маслом, сіллю, меленим перцем.

  • На кожну тарілку в самий центр перевернути форму, викласти фаршировану сьомгу, прикрасивши зверху ароматним кропом.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Морський коктейль для новорічного меню


    Якщо запікати томати колись, можна взяти вже готові в'ялені. В коктейлі можна замінити моцарелу будь-сирним сиром. Обов'язково охолодити келихи, коли вони холодні, салат ще більше буде хрустіти.
    Потрібні:

  • 20 маленьких томатів;

  • 3 зубчики часнику;

  • 1 гілочка свіжого розмарину;

  • 10 ст. ложок олії оливи;

  • 2 г чорного перцю;

  • 2 г солі кухонної;

  • 20 великих варених креветок;

  • 12 кульки моцарелли;

  • 3 аркуша салату айсберг;

  • половинка лайма;

  • 1 невеликий пучок м'яти;

  • 80 г солодкого соусу чилі.


  • Знадобиться: 35 хвилин. Кількість калорій: 189.
    Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019


    Готуємо:

  • Включити духовку, встановивши температуру 200 градусів.

  • Поки духовка розігрівається, розрізати уздовж помідори, не прорізати овоч до самого кінця, а тільки на 23.

  • Почистити часникові зубчики, нашаткувати тонкими пластинами і вставити в розріз томатів.

  • У невелику форму (лист) викласти помідори, посипати листочками розмарину, приправити спеціями і полити оливковою олією.

  • Зменшити температуру в духовій шафі до 140 градусів, готувати томати 60 хв. (чим більший овоч, тим довше томити). Остудити.

  • Помістити в морозильну камеру келихи, які використовують для коктейлів.

  • 20 креветок, розморозити, залити соусом чилі, змішати, залишити просочуватися.

  • Моцарелу (кульки) поділити на чотири частини. Листочки м'яти подрібнити.

  • Перемішати моцарелу з креветками і м'ятою.

  • Вичавити сік лайма.

  • Нашаткувати салатні листя смужками.

  • Келихи вийняти з морозилки і влити в кожен по чайній ложці соку лайма, додати салат, томати з листям розмарину, сир і креветки, влити соус, що залишився від креветок, трохи масла від томатів.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Бутерброди з авокадо і червоною ікрою


    Замість кропу бутерброди на Новий рік можна прикрасити шніт-цибулею, фенхелем і петрушкою.
    Інгредієнти на 2 особи:

  • 1 скибочка житнього хліба;

  • 2 авокадо;

  • 3 столові ложки червоної ікри;

  • половинка лайма;

  • 1 невеликий зубчик часнику;

  • по 1 чайній ложці вершкового і оливкового масел;

  • за смаком кріп;

  • 1 г меленого чорного перцю;

  • 1 г солі.


  • Вимагається: 35-40 хв. Калорійність: 209 ккал.

    Готуємо:

  • У сковорідці розігріти олію оливкова і вершкове масло, викласти хліб, підрум'янити з кожної сторони.

  • З авокадо зрізати шкірку, видалити кісточку. М'якоть нашаткувати кубиками. Вичавити сік з половини лайма.

  • В невелику посуд викласти авокадо, приправити його соком лайма, перцем, сіллю, маслом оливи і гарненько перемішати.

  • Обсмажений шматок хліба натерти часником. На хліб викласти авокадо, на нього червону ікру, можна додати скибочки червоної риби і поділити бутерброд на порції. Прикрасити свіжим кропом.

  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Королівський бутерброд


    З урахуванням використовуваних інгредієнтів бутерброд, приготовлений у цій святкового рецептом, називають королівським.
    Потрібні:

  • 700 г яловичої вирізки;

  • 1 солодкий перець;

  • 5 зубчиків часнику;

  • 5 шматків хліба;

  • 50 мл рафінованої олії;

  • зелень + куркума + гірчиця за смаком;

  • перець, сіль за смаком.


  • Знадобиться: 15 хв. Кількість калорій: 187.
    Як робити:

  • В духовій шафі, розігрітій до 240?C, запікати перець 20 хвилин. Потім покласти його в посуд, закрити кришкою. Коли овоч охолоне, зняти шкірку і видалити насіння.

  • З яловичини видалити плівку, потім шматочок натерти гірчицею, приправити сіллю, перцем, куркумою. На розігрітій сковорідці з рафінованою олією обсмажити вирізку до рум'яної скоринки (по 3 хвилини з кожної сторони).

  • Щоб надати м'ясу аромат, покласти в сковороду часник, попередньо роздавлений, і пару гілочок кропу.

  • Потім перемістити м'ясо в форму і відправити в духову шафу (7-8 хвилин).

  • Для овочевої начинки бутерброда: розчавити зубчики часнику, подрібнити, перекласти в чашу. Додати нарізаний перець. Все добре перемішати, приправити маслом.

  • Шматочки хліба трохи збризнути рафінованим маслом і підрум'янити на сковорідці, де обсмажувалося м'ясо.

  • На кожен шматочок хліба покласти овочеву начинку і тонкі шматочки яловичини.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Шоколадний десерт


    Без солодощів на Новий рік 2019 точно не обійтися!
    Щоб десерт з формочок виймався добре, треба їх змастити зсередини маслом і присипати цукровим піском, подрібненими горіхами або какао.
    Потрібні:

  • 150 г гіркого шоколаду чорного;

  • 3 яйця курячі;

  • 125 г вершкового масла;

  • 75 г борошна;

  • 50 г білого цукру;

  • 40 г коричневого цукру;

  • 1 жменя цукрових кондитерських прикрас;

  • 70 мл молока;

  • 10 г какао.


  • Час: 20 хв Калорійність: 199 ккал.
    Як готувати:

  • Включити духовку, встановивши температуру 180 градусів.

  • Поламати шоколад шматочками, викласти в каструлю, додати масло. Все розтопити на слабкому вогні, після чого прибрати з вогню, налити молоко і ретельно перемішати.

  • Два види цукру змішати, потім з'єднати з курячими яйцями і віночком збити до пишноти.

  • В шоколадну суміш покласти борошно, лопаткою ретельно змішати, потім в три прийоми ввести яєчну масу, вимішуючи при кожному додаванні.

  • Приготоване тісто розлити в невеликі форми (краще керамічні), їх помістити на деко з високими бортами, в нього влити окріп так, щоб керамічні формочки були у воді на третину. Поставити в гарячу духову шафу на 12 хв.

  • Приготований десерт зверху посипати через сито порошком какао і прикрасити цукровими прикрасами або ягодами.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Ягідний десерт


    Смачний і легкий у виконанні десерт подарує гарний настрій гостям на всю новорічну ніч.
    Потрібні:

  • 100 г свіжої сметани;

  • 1 ківі;

  • 35 г полуниці;

  • 15 г червоної смородини;

  • 15 г винограду;

  • 5 г ваніліну;

  • 2 пакета желатину;

  • 70 г цукрової пудри

  • вершки за смаком.


  • Знадобиться: 1 год. Кожна порція: 125 ккал.

    Як приготувати:

  • Всипати желатин в миску, налити воду і залишити набухати.

  • Викласти в чистий посуд сметану, всипати цукрову пудру, ванілін і перемішати.

  • Виноград з полуницею нарізати, смородину залишити цілою. Ківі очистити, нашаткувати і облити окропом. Викласти ягоди з фруктами в чашу і посипати цукровою пудрою.

  • Набряклі желатинову масу прогріти до 60?C, потім повільно влити в неї сметану.

  • В порційні форми викласти шар з фруктів і ягід, потім сметано-желатинову суміш, всі верстви повторити до повного наповнення форми.

  • Десерт відправити на полицю холодильника (30 хв). В якості прикраси перед подачею на стіл зверху викласти збиті вершки, ягоди.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Десерт з пастилою


    Тим, хто стежить за фігурою навіть у новорічну ніч, можна зробити десерт з пастилою.
    Потрібні:

  • 1 апельсин;

  • 50 г ванільною пастили;

  • 200 г натурального йогурту;

  • 100 г полуниці;

  • 200 г класичного сиру;

  • 30 г кедрових горіхів.


  • Знадобиться: 30 хв. Калорійність: 99 ккал.
    Готуємо:

  • Зняти шкірку з апельсина і білу м'якоть, прибрати апельсинові часточки у формочки для льоду, відправити в морозилку до повного застигання.

  • Ретельно змішати йогурт натуральний з класичним сиром.

  • Полуницю нарізати часточками, пастилу —квадратиками.

  • У прозору креманку викласти шарами: суміш з сиру з йогуртом, кубики пастили, шматочки полуниці, зверху посипати кедровими горішками і покласти заморожені кубики апельсина.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Джин з гранатом


    Ми впевнені, вашим гостям на Новий рік 2019 цей напій сподобається. Тому беріть красиві келихи і готуйте.
    Інгредієнти на 3 персони:

  • 2 граната;

  • 180 мл джину;

  • 100 г льоду.


  • Вимагається: 15 хв. Кількість калорій: 99.
    Готуємо:

  • Обидва граната почистити, з одного плоду вийняти зерна, з іншого вичавити сік.

  • Розкришити шматочками лід і викласти у високі келихи.

  • У кожен підготовлений келих влити джин (60 мл), всипати 1 жменя гранатових зерен, влити гранатовий сік.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Білий коктейль «Російський»


    Різні алкогольні коктейлі з горілкою — абсолютно новорічна тематика.
    Інгредієнти:

  • 50 мл якісної горілки;

  • 25 мл кавового лікеру;

  • 25 мл вершків;

  • за смаком додати лід.


  • Вимагається: 15 хв. Калорійність: 95 ккал.
    Готуємо:

  • Наповнити Шейкер горілкою з лікером і льодом, гарненько струснути.

  • Вилити вміст шейкера в келих, а потім акуратно влити 25 мл вершків.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Самий стильний коктейль на Новий рік 2019


    Потрібні:

  • 40 мл горілки;

  • 40 мл журавлинного соку;

  • 20 мл апельсинового лікеру;

  • за смаком сік лимона або лайма.


  • Знадобиться: 15 хв. Кількість калорій: 89.
    Готуємо:

  • Для коктейлю потрібна якісна горілка, очищена від домішок.

  • Всі інгредієнти, зазначені в рецепті, струсити в шейкері та вилити в келих, який попередньо треба охолодити.


  • Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019

    Ще кілька оригінальних рецептів страв для святкового столу можна знайти в цьому відеоролику.

    Якщо вірити астрологам і життєвому досвіду, Свиня — тварина стримане, розумне, справедливе і миролюбна. Тому догодити їй у новому 2019 році буде нескладно. Зрозуміло, що свинину краще не готувати. А ось рибні страви, яскраві закуски, салати, баранину, готувати індичку радимо.
    Які страви і напої повинні бути на новорічному столі 2019
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають